Yeşil çayın faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yeşil çayın faydaları nelerdir ?
Yeşil çay, dünyadaki en sağlıklı içecektir. Bünyesinde güçlü etkilere sahip antioksidanlar ve besinler bulunur.Bu gelişmiş beyin fonksiyonunu, yağ kaybını, kanser riskini düşürmeyi ve diğer inanılmaz faydaları içerir. Yeşil çay, yüzyıllardır baş ağrılarından depresyona kadar her şeyi tedavi etmek için geleneksel Çin tıbbında kullanılmıştır. Yaprakları işlenmediğinden dolayı diğer çay tiplerine göre antioksidan bakımından daha zengindir.Yeşil çay ile siyah çayın arasındaki fark üretim sürecinden kaynaklanmaktadır. Siyah çay, rengini ve lezzetini dönüştüren fermantasyona tabi tutulurken, yeşil çay işlenmeden kalır ve rengini korur. İşte bazı yeşil çayların inanılmaz faydalarından bir listesi !


yeşil çay.jpg





Kilo verme

Yeşil çay metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Diyabet

Yeşil çay, beslenme sonrası kan şekerinin yükselişini yavaşlatan glikoz düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Bu, yüksek insülin sivrisinimlerini ve yağ depolamasını önleyebilir.

Kalp hastalığı

Bilim adamları, yeşil çayın kalp hastalıklarından koruduğunu söylüyor. Ayrıca kalp krizi riskinide düşürüdüğünü belirtiyorlar.

Sağlıklı dişler

Yeşil çay bakteri öldürür ve diş sağlığını geliştirir ve enfeksiyon riskini azaltır. Yeşil çayın bir başka harika yararı, ağız kokusunu gidermesidir.

Kolesterol

Yeşil çay, kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolü yükseltir.

Alzheimer ve Parkinson

Yeşil çayın Alzheimer ve Parkinson hastalığını önlediği söyleniyor.

Beyin fonksiyonu

Yeşil çay bileşikleri, beyin fonksiyonunu artırdığı gibi odaklanmayı sağlıyor.

Depresyon

Yeşil çayın depresyona iyi geldiği de vurgulanıyor

Cilt bakımı

Yaşla ve çevresel faktörlerden dolayı cildimiz zamanla yıpranıyor. Yeşil çayın cildi canlandırdığı ve kırışıklıkları azalttığı söyleniyor.


Yeşil çay, binlerce yıldır dünya çapında çeşitli kültürler tarafından sağlığı geliştirici bir içecek olarak kullanılmaktadır . Yüksek antioksidan ve besleyici seviyeler vücuda birçok açıdan faydalı olmasını sağlar ve araştırmalar şimdi bazı kanser riskini azaltmaya, sağlıklı kilo vermeye ve beyni desteklemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Yeşil çay ayrıca bağışıklık sisteminizi artırabilir ve hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Araştırmaların bir meta-analizi, yeşil çay içen kadınların, kadınlarda en sık görülen kanser olan göğüs kanseri gelişme riski% 22 daha düşük olduğunu göstermektedir.Yeşil çay mide ve meme kanseri için yeni tedavi olabilir! Ayrıca yeşil çay tüketen erkeklerde prostat kanseri riskinin %48 olduğu görülmüştür. Yeşil çay içmek kolestrolü düşürmenize yardımcı olabilir. Diş sağlığınızı yeşil çay içerek koruyabilirsiniz. Yeşil çay cildiniz için de iyidir. Yeşil çay içerisindeki antioksidan ve antienflamatuar özellikler kırışıklıklara ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Yeşil çayın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda karışık görüşler var. Gerçek şu ki, bir fincan yeşil çay, sağlığınızı etkilemek için yeterlidir.
 
Yeşil çay, kalp hastalığını, bunama ve kanser riskini azaltmanın yanı sıra metabolizmayı hızlandırır.Gerçek şu ki bu sihirli içeceğin sadece bir bardak içilmesi şaşırtıcı yararlar yaşıyor.Yeşil çayın pankreas kanseri ve en son oral kanseri hedef aldığı bilinmektedir.Besin açısından zengin bir diyetin bir parçası olarak çay sağlıklı olmak ve hastalık riskini azaltma potansiyeline sahiptir. Çay, ayrıca şekerli içeceklere karşı mükemmel kalorisiz bir alternatifidir. Bu mucizevi iksiri tüketirken bal ve limon kullanabilirsiniz.
 
Biz Türkler çay tüketmeyi çok severiz özellikle de günün yorgunluğunu çayla atmak isteriz. Genelde 5 çaylarımız meşhurdur. Misafir ikramlarımızın olmazsa olmasıdır. Tüketmiş olduğumuz çay genelde saiyahtır. Siyah çayın da sağlığımı için bir çok faydası olduğu gibi zararıda vardır. Çoğu kimse siyah çay yerine yeşil çay tüketmeyi tercih eder. Yeşil çay tam bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle çin tıbbında sıklıkla kullanılan yeşil çay bizim kültürümüze de yerleşmiş durumda. Yeşil çayın faydası saymakla bitmiyor. Cilt bakımın dan , diş sağlığına, kolesterolden , depresyona kadar bir çok sağlık yararı vardır. Yeşil çay Alzheimer ve parkinson hastalığınada iyi gelmektedir. Ayrıca unutkanlık odaklanma problemi yaşayanlar mutlaka yeşil çay içmelidir.Özetle belirtmek gerekirse yeşil çay sağlığınız üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Her gün günde 1 fincan yeşil çay tüketerek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.
 
Yeni yeni yeşil çay tüketmeye başladım. Önceleri tadı iyi demlenmemiş çay gibi gelirdi şimdi tadına alıştım. Birde içine limon atıyorum oh mis . Sağlığa bir çok faydası var. Özelliklede cilt sağlığına önem verenler yaşlanmayı geciktirmek isteyenler hem yeşil çay için hemde her gün cildinizi yeşil çayla temizleyin .
 
Yeşil ve siyah çay arasındaki fark, üretim sürecinden kaynaklanır. Siyah çay, rengini ve tadını değiştiren fermantasyona uğrarken, yeşil çay işlenmemiş olarak kalır ve rengini korur. Bazı yeşil çaylar hala el ile toplanır ve elle seçilmiş çayların daha az acı içerdiği ve daha tatlı, daha dayanıklı bir tada sahip olduğu düşünülür. İklim ve toprak gibi diğer faktörler de tadı etkileyebilir.Yeşil çayın siyah çaydan daha fazla sağlık yararı vardır, bu da işlenmemesiyle ilişkilendirilebilir.Antioksidanlar bir dizi meyve, sebze ve diğer işlenmemiş gıdalarda bulunabilir. Dengeli bir diyetin parçası olarak yeşil çay, iyi bir antioksidan kaynağı olabilir.

Araştırmacılar, yeşil çayda bulunan polifenollerin, kanser hücrelerini öldürmeye ve ilerlemelerini durdurmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.Bir Çin çalışması günde üç fincandan fazla çay içen erkeklerin prostat kanseri riskini yüzde 70 oranında azalttığını bulmuştur. Yeşil çayda bulunan doğal antioksidanlar iltihapla mücadele etmektedir. Ayrıca saç ve cilt üzerinde de yeşil çayın olumlu etkileri vardır.
 
Geri
Üst