Yeşil dudaklı midye nedir faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yeşil dudaklı midye nedir faydaları nelerdir ?
Deniz ürünlerimizin sağlığımız için büyük bir destek olduğunu düşündüğümüzde, genellikle balık yağı , omega-3 yağ asitleri ve kritik mineraller ile ilgisi vardır , bunların tümü, genellikle balık yerken, somon ve diğer besleyici, yoğun türler gibi elde edilir . Ancak, nadiren yumuşakçaların önemli besin kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Midye zengin bir Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.Şüphesiz en önemli sağlık yararı olan midyeler güçlü anti inflamatuar özelliklere sahiptir .


yeşil midye.jpeg






Tatlı su veya tuzlu suda yaşayan farklı türlerde midye türleri vardır. Çoğunlukla okyanusların sığ kıyı bölgelerinde veya göl kenarlarında bulunurlar. Tatlı su midyeleri genellikle su incileri üretirken yenmezler. Midye, fırında , kızarmış, haşlanmış ve buğulanmış yada dolması yapılır.Midye kabuklu veya kabuksuz olarak pişirilebilir. Çeşitli sağlık yararları aşağıda verilen besin değerlerine atfedilebilir. Beslenme profili vitamin A, folat ve B12 gibi B-vitaminleri, fosfor, çinko ve manganez gibi mineralleri ve ayrıca omega-3 yağ asitlerini içerir.


Midye sağlık yararları sinir sistemini desteklemek, bağışıklık sistemini korumak, dolaşımını teşvik etmek, doğurganlık sorunlarını tedavi etmek, kemik ve dişleri güçlendirmek, sağlıklı gastrointestinal sistemi desteklemek, yaşlanma sürecini yavaşlatmak, cildi güçlendirmek, saç büyümesini teşvik etmek ve astımı önlemeyi içerir.Deniz ürünleri sadece lezzetli olmakla kalmaz, düzenli olarak tüketirseniz sağlığınızada katkıda bulunursunuz.



Yeşil midye, demir, betain ve kondroitin sülfat gibi glikoaminoglikanlar gibi zengin bir besin kaynağıdır. Bütün bu maddeler eklem ağrılarını giderir. Midye tüketimi, dişlerin ve kemiklerin yapısal güçlenmesini kolaylaştırır ve ayrıca çevre dokulara gerekli desteği sağlar.Yeşil dudaklı midyelerin düzenli tüketimi viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı direncinizi artırır. Ayrıca, antikorların oluşumunu hızlandırarak yara iyileşmesini de geliştirirler.Kasları, dokuları ve organları uyararak yeşil dudaklı midyeler vücudun her tarafındaki sinir hücresi fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur. Taze midye eti, kırmızı etle aynı miktarda yüksek kaliteli protein içerir ancak daha az toplam yağ, doymuş yağ ve yaklaşık% 25 daha az kalori içerir.Deniz ürünleri cilt hücrelerini canlandırdığı için cildiniz için faydalıdır. Enflamasyon cilt yaşlanmasının nedenlerinden biridir. Yeşil dudaklı midye her ikisi de anti-inflamatuar özelliklere sahip olan çinko ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir




Yeşil Dudaklı midye nedir?



Midye yumuşakçalara ve istiridye ailesine aittir ve bir tuzlu su ırkıdır. Midye ya yuvarlak veya oval kabuklara sahiptir ve renkleri yeşil, kahverengi, gri ve mavi tonları arasında değişir.

Dudaklı midye besin değeri
Magnezyum 63 mg
Omega-3 yağ asidi
Omega-6 yağ asidi
Potasyum 456 mg
Protein 18g
Selenyum 67.2 mg
Vitamin B12 20.4g
A vitamini 240


Genel Anti Aging Tonik ve Bağışıklık Güçlendirici

Yeşil dudaklı midyelerin çok az bilinen sağlık yararları vardır,

Daha sağlıklı cilt, tırnak ve saç.

Güçlendirilmiş arter duvarları ve kan akışı ile kalp krizi olasılığını azaltır.

Virüslere ve bakterilere karşı artan direnç ve yaraların daha hızlı iyileşmesi için antikorların oluşumu.

Güçlü kemikler ve dişler.

Erkeklerde seminal sıvının artmış viskozitesi ve kadınlarda servikal mukus yoluyla daha iyi doğurganlık.

Daha iyi sinir hücresi işlevi.


Tüm vücudunuzu düzenlerken sinir sisteminiz önemli bir rol oynar. Çeşitli çalışmalar, dudaklı midyelerinin sinir hücrelerinin işleyişini geliştirebildiğini göstermiştir. Doku, kemik ve kas duyarlılığını artırır. Dahası, bu işlev vücudunuzun kendini etkin bir şekilde düzenlemesine ve böylece metabolizmanın, enerji düzeylerinin, el becerisinin ve ruh halinin artmasına neden olur.

İyi bir bağışıklık sistemi kanserli hücreleri, enfeksiyöz bakterileri ve serbest radikallerle savaşabilir . Yeşil kabuklu midyelerin daha az bilinen özelliklerinden biri de bağışıklık sisteminizi güçlendirmektir. Diyetinize yeterli miktarda yeşil kabuklu midye eklediyseniz, antibakteriyel özelliklerinin vücudunuzdaki tehlikeli faktörleri önlemeye yardımcı olan antikorların gelişimini teşvik edeceği söylenir.

İyileşme sürecini ve enerji seviyelerini geliştirmek için dengeli bir dolaşım da gereklidir.Bu durumun aterosklerozu ve kalp krizine yol açabilecek semptomları kontrol ettiği söylenir. Yeşil kabuklu midye, kardiyovasküler sağlığınızı kolaylaştıran atardamar duvarlarını güçlendiren çeşitli minerallerin bir santralidir.Yapılan bir çalışmada, hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı tedavi etmek için yeşil midyenin etkili olduğu gözlendi.


Artritbir çok innsanın ortak sorunu . Sorun genellikle kemik bozulmasından kaynaklanır. Potasyum ile zenginleştirilmiş gıdaların tüketilmesinin , yaşa bağlı hastalıkların riskini önleyerek kemik yoğunluğunu arttırdığı söylenir.Beslenme uzmanları, yeşil kabuklu midyelerin diyet rejiminize dahil edilmesinin, iltihapla mücadele eden eklemlerinizi güçlendirebileceğini önermektedir.

Dudaklı midye temel mineraller ve organik bileşiklerin birleşimidir. Bu besinler, kemiğinizi veya dişlerinizi zayıflatabilecek faktörlere karşı bir kalkan görevi görür. Yeşil kabuklu midye tüketmek vücudunuzun genel sağlığını koruyarak istikrar ve uzun ömür sağlar.Ayrıca, radyasyon ve kemoterapiye bağlı olarak ortaya çıkan gastrointestinal sistemin iyileştiği söylenir. Bununla birlikte, gastrointestinal sistem problemleri ile uğraşırken midye tüketmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Sağlığınızı korumak söz konusu olduğunda Omega-3 ve 6 yağ asitleri muazzam besinlerdir. Çeşitli majör veya minör hastalıklara sadece omega 3 ve 6 yağ asitleri ekleyerek tedavi edebilirsiniz . Bu besinler, erken yaşlanmaya katkıda bulunan ve sonuçta vücut organlarına zarar veren faktörleri ortadan kaldırır.

Serbest radikallerin potansiyelini asla göz ardı etmemelisiniz. Cildiniz de dahil olmak üzere vücudunuza oksidatif strese neden olurlar. Bu oksidatif stres cildinizin hücrelerini ve dokularını yok eder ve bu da zamanla erken kırışıklıklara , ince çizgilere ve sarkık cilde neden olur.Yeşil kabuklu midye tüketerek durumu kontrol edebilirsiniz. Gıda kaynağı, içinde bulunan çok fazla besin nedeniyle harikalar yaratabilir. Besinler cildinizin derinliklerine gider ve cildinizin gençliğini etkin bir şekilde koruyan hasarlı hücreleri canlandırır.

Sağlıklı saçlar genel görünümünüzü arttırır. Saçınızın sağlığını korumanız gerektiğinde yeşil kabuklu midye gibi doğal kaynaklı güvenli bir seçenektir. Bu kaynaklar kimyasal maddeler ve koruyucu maddeler içermez.Sağlıklı bir saç derisi saç köklerinin büyümesini destekleyen saç köklerini güçlendirecek, iyi dengelenmiş bir diyet ise vitamin ve minerallerin yardımıyla süreci kolaylaştıracaktır. Yeşil midye, potasyum, protein, omega 3 ve 6 yağ asitleri içeren bir depodır. Bu besinler, kısa bir süre içinde saç büyümesini teşvik ettiği için tüketmek için gereklidir.

Çok yönlü deniz ürünleri, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikler, hastalığa katkıda bulunan bakterileri önlemeye yardımcı oldukları için astımla ilişkili semptomlarda önemli bir düşüş göstermiştir .Ancak, astım hastalığınız varsa, daha fazla sağlık zararından kaçınmak için tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekir.Deniz ürünlerinin bol miktarda besin ve sağlık yararı içerdiğini inkar edemeyiz.Beslenme uzmanları, haftada en az bir kez yeşil dudaklı midye tüketilmesini öneriyor.Ne yazık ki, bugün piyasada bulunan yeşil çentikli midye takviyeleri, sadece birkaç olası sağlık yararı sunan bir şekilde yapılır.

Midyeden elde edilen tüm sağlık faydalarını elde etmek için, en doğal haliyle tüketmek gerekir. Bunun nedeni, yeşil dudaklı midye içindeki glikozaminoglikanların midyeleri pişirdiğinizde, donduğunda veya ayıkladığınızda yok olmasıdır.Açıkçası, çözüm midye ham ve taze denizden yemek olacaktır.Yukarıda belirtildiği gibi, midye zengin bir protein kaynağıdır . Bu proteinler hücrelere yapısal destek sağlayarak hücresel fonksiyonların korunmasına yardımcı olur, enerji üretmek için metabolik reaksiyonlar sağlar ve hücrelerinizin birlikte çalışmasını sağlamak için hücresel iletişimi sağlar.
 
Ben mideyeye bayılırım sıklıklada tüketirim ama özellikle kışın tüketirim. Yazın tadı ve kokusu ağır oluyor. Bir oturuşta 30 midye yerim. Sağlığa faydası olduğu kadar zararıda var biliyorum. Hatta geçen kuzenim mideyeden zehirlendi muhtemelen kurşun yada cıva içeriyormuş. Her yerde yememek gerekiyor .Bilindik ve hijyenik yerden tüketmek en doğrusu. Bu yeşil dudaklı midyeleri de ilk defa görüyorum. Bildiğimiz mideyadan baya fazla faydası varmış
 
Geri
Üst