Yirmilik dişin zararları var mıdır çektirmek gerekir mi?

  • Konbuyu başlatan Sinemylcn42
  • Başlangıç tarihi
S

Sinemylcn42

Forum Okuru
Yirmilik dişin zararları var mıdır çektirmek gerekir mi?

20'lik dişin zararları Melek kadınlar kulübü gömülü 20lik dişin zararları forum'da.​

Sevgili arkadaşlar 22 yaşındayım ben bu yirmilik dişler bana feci şeyler yaşatıyor ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum dişçiye de gitmedim. Sıkıntı çıkarıyor çok ağrı yapıyor bazen 20'lik dişin zararları nedir bunlar durdukça bu şekilde sürekli ağrı mı yapacak yoksa gidip çektirmeli miyim size sormak istedim. Acaba bu dişler diğer dişlerime de sıkıntı oluşturur mu?
 
Merhabalar
Yirmilik dişlerimi ben 27 yaşımda çektirdiğim ve kurtuldum diyebilirim size çünkü sık sık ağrı yapıyordu ve rahatsızlık veriyordu bana günlük işlerimi kısıtlıyordu. Ben doktora gittiğimde doktor bana 20 lik dişlerin köklerinin sağlam olmadığı işe yaramadığını belirtti. Ayrıca yirmilik dişler düzgün bir pozisyonda yerleşme dediğinden yandaki dişlere de baskı yapabilir ve diş sıkışmalarına zamanla da yer değişmelere sebep olabilirmiş. Aynı zamanda diş etinin altına günlük olarak kaldıkları için üzerlerindeki diş eti ile enfeksiyon ve bakteri oluşumuna sebep olabilirmiş. Bence ağrısını çekmek yerine gidip çektirmek de fayda var diye düşünüyorum.

Yirmilik diş konusunda mutlaka doktora görünmeniz de fayda var diye düşünüyorum ama şu an ağrı varsa aşağıdaki linki de inceleyerek ağrısına çözüm bulabilirsiniz. "Yirmilik diş ağrısına ne iyi gelir" aşağıdaki linkte.

 
Geri
Üst