Ylang ylang yağı faydaları nelerdir nasıl kullanılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Ylang ylang yağı faydaları nelerdir nasıl kullanılır ?
Ylang Ylang yağı, tüm uçucu yağların en güzel ve en kokulu yağlarından biridir. Ylang ylang şifalı ve iyileştirici özellikleri ile bilinir. . Bu yağ, bedeninizi ve zihninizi rahatlattığı için depresyonla savaşmaya yardımcı olur. Anksiyeteyi ve kronik stresi başarıyla giderir ve korkuya panik atağa iyi gelir. Başarısız ilişkiler, travma veya kazalar nedeniyle sinir krizi veya akut depresyondan muzdarip olanlar için mükemmel bir üründür.Ylang ylang esansiyel yağı aromaterapide yaygın olarak kullanılan uçucu bir yağdır . Ylang ylang esansiyel yağının aromaterapötik kullanımının sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili araştırmalar sınırlı olsa da, bazı faydalar sunabileceğine dair kanıtlar vardır.Esansiyel yağ yaygın olarak parfümler, kozmetikler,makyaj malzemeleri,sabunlar , saç ürünleri ve temizlik ürünlerinde kullanılır. Ylang ylang şampun saçlarınızın çabucak uzamasını sağlar. Ylang ylang yağı sakal bakımı içinde etkilidir. Sakalınızı gür ve parlak yapar. Kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir anti-inflamatuar olarak, Ylang Ylang -< masaj yağı dolaşım sistemini desteklemeye yardımcı olabilir ve kan basıncını kontrol etmede yardımcı olduğu bilinmektedir.Ylang ylang yağı fiyatı markalara göre değişkenlik göstermektedir. 20 TL den 289 Tl ye kadar ylang ylang yağı bulmanız mümkün.Ylang ylang yağı art de huile sayfasını ziyaret ederek ürünü temin edebilirsiniz.




ylang ylang yağı  kulllanımı.jpg







Ylang ylang yağı,beyin sağlığını korur, sinir sistemini güçlendirir. . Dahası, stresi azaltır ve sinirleri yatıştırır. Ylang Ylang Esansiyel Yağı'ndaki antiseptik özellikler, kesilmelerden ve enfekte olmalarından kaynaklanan yaralanmaya yardımcı olur. Topikal olarak uygulanır, iyileşmeyi destekler ve ağrıyı rahatlatır.Antidepresan bileşiklere sahip olduğundan Ylang Ylang esansiyel yağı vücudu rahatlatabilir ve depresyon, anksiyete, üzüntü ve stres semptomlarını azaltabilir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde libidoyu artırır.Ylang ylang esansiyel yağı, yüksek tansiyonlu insanlara faydalı olabilir.Ylang Ylang, Bergamot , Sardunya , Greyfurt , Limon , Mercanköşk , Sandal ağacı ve Vetiver uçucu yağları ile iyi uyum sağlar . Genel olarak kozmetik veya topikal olarak kullanılan Ylang Ylang Esansiyel Yağı, ciltte ve saçta yağ üretimini dengeleyip düzenlerken, aynı zamanda inflamasyonu ve tahrişi yatıştırır. Dolaşımını artırır, yeni cildin ve kılların büyümesini teşvik eder. Ylang ylang yağı saç uzatma da çok etkilidir. Saçlarınızın çabucak sağlıklı bir şekildeuzamasını istiyorsanız ylang ylang yağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.



Ylang ylang esansiyel yağı ayrıca, stresi hafifletmek, ağrıyı azaltmak, inflamasyonu azaltmak, ruh halini iyileştirmek ve libidoyu geliştirmek için kullanılır.Ylang Ylang Esansiyel Yağı, yaraların iyileşmesini etkili bir şekilde kolaylaştırır, sinir sisteminin sağlığını güçlendirir, sinirlere uygulanan stresi azaltır, kan basıncını dengeler ve kalp hızını dengeler.Ylang ylang genellikle etkili antiseptik, spazm, sedatif ve antidepresan özellikleri için kullanılır. Bağışıklık sağlığı, kan akışı ve duygular üzerindeki olumlu etkisi, onu kardiyovasküler, endokrin, üreme ve sindirim sistemleri için ideal bir doğal çözüm haline getirmektedir.Ylang-Ylang Esansiyel Yağı,sebum üretimini düzenleyerek ve enfeksiyonu tedavi ederek cilt tahrişini ve kızarıklığını azaltmada yararlı olabilir. Ylang ylang yağı viral ve fungal enfeksiyonlardan koruyacak özelliklere sahiptir. Ylang ylang yağı, depresyonla savaşmak ve kan basıncını düşürmek için en iyi ajandır. Bugün tüm dünyada yüksek tansiyondan muzdarip binlerce insan var ve onu düşürmek için mevcut olan ilaçlar sağlığınıza ciddi etkileri olabilir. Ylang ylang yağı akıllı ve kolay bir çözümdür. Herhangi bir yan etkisi yoktur.



ylang ylang yağı  faydaları.jpg






Güzel ve parlak bir cilt için ylang ylang esansiyel yağına da güvenebilirsiniz. Yağın beyine az miktarda dopamin saldığı görülmüştür. Dopamin, duygudurum kontrolü, bellek, uyku ve mutluluk gibi fonksiyonların yaratılmasına yardımcı olmak için beyninize ve bedene sinyal gönderen bir nörotransmiterdir. Ylang ylang yağı, son zamanlarda akut stres veya travma geçirmiş olanlar için özellikle etkili bulunmuştur. Ancak, depresyonun ciddi bir hastalık olduğunu belirtmek önemlidir. Eğer ciddi depresyon yaşıyorsanız mutlaka hekime görünün..Yüksek Tansiyon, milyonlarca insanı etkileyen önemli bir sağlık sorunudur.Yağdaki gevşeme maddeleri, sakinliğe neden olur ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Lütfen yüksek tansiyonun ciddi bir tıbbi durum olduğunu unutmayın. Yüksek tansiyon ile ilgili semptomlar yaşıyorsanız, hekime görünün.


Vücudunuzu besleyen inanılmaz sağlık yararları ve tedavi edici özellikleri içerir.Bu yağın, bir takım farklı sağlık bozukluklarını tedavi etmek için çok iyi olabilen eşsiz terapötik elementlere sahip olduğu bilinmektedir.Fungal enfeksiyonlarla mücadele etmek, yaraları tedavi etmek ve mikrobiyal büyümeyi durdurmak için gerekli olan tüm bileşenlerle yüklüdür. Bu şaşırtıcı esansiyel yağın, kolon, bağırsak ve idrar yolundaki herhangi bir mikrobik ve bakteriyel enfeksiyonu önlediğide söylenmektedir.Egzama, kötü bir cilt hastalığına neden olan işlevsiz bir sebase bezden kaynaklanır. Epidermal hücrelere bulaştığında, cildinizde belirginleşir, ki bu elbette çekici değildir ylang-ylang yağı, egzamayı sebum üretimini arttırarak tedavi ederek cildin kızarıklığını hafifleten anti-inflamatuar bileşenler ile yüklüdür.Yağdaki terapötik bileşenler stresi giderir.Yorgunluk ve uyuşukluk durumunda faydalıdır.



ylang ylang yağı neye iyi gelir.jpg





Yaraları ve yanıkları da iyileştirir. Bu nedenle, bu inanılmaz yağın bir şişesini mutfakta tutmak, böylece acil bir durumda sizi kurtarır. Kim güzel bir cilde sahip olmak istemez ki ? Her kadının hayalidir ve hayaliniz, ylang-ylang esansiyel yağının düzenli uygulamasıyla gerçekleşebilir. Birçok marka onu kullanıyor ve güzellik rejiminize de dahil edebilirsiniz. Yatmadan önce bir kaç damla cildinize uygulayın ve pürüzsüz ve yumuşak bir cildin tadını çıkarın. Uzmanlara göre, sürekli stres ve endişe sindirim sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Ylang-ylang esansiyel yağı, kabızlık ve iştah kaybı gibi sindirim problemleriyle mücadele etme yeteneğine sahiptir. Ylang-ylang'ın yatıştırıcı aromasının depresyon ve diğer duygusal sorunları tedavi ettiği söylenir. Her ne kadar depresyon için tedaviler mevcut olsa da, ilaç ilaçlarına bağımlılık yapabilmelerine sebep olabilir, bu durumda, ylang-ylang yağı sağlıklı bir alternatif haline gelebilir.



Depresyonla savaşır ve bedeni rahatlatır, anksiyete, üzüntü ve kronik stresi ortadan kaldırır. Aynı zamanda ruh hali üzerinde canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu yağ hipertansiyon tedavisinde etkili bir ajandır. Uzmanlara göre, sürekli stres ve kaygı kişinin sindirim sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Ylang-ylang esansiyel yağı, kabızlık ve iştah kaybı gibi sindirim problemleriyle mücadele etme yeteneğine sahiptir. Birçok çalışma, mideyi ylang-ylang esansiyel yağı ile masaj yapmanın hazımsızlığı iyileştirmeye ve kişinin bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır.Ayrıca, kan dolaşımını ve genel kan basıncını düşürmede olumlu bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur . Ylang-ylang esansiyel yağının yararlarından bir diğeri, kan akışını iyileştirdiği ve iltihapla savaştığı ve bunun da sağlıklı bir dolaşım sistemini desteklemek için ideal hale getirdiği bilinmektedir. Ylang Ylang, tahrişi ve yaşlanma belirtilerini önler. Ayrıca melanom ve cilt kanseri hücrelerinin gelişimi ile savaşabilir.



Ylang Ylang yağı, özellikle kokusu aroması nedeniyle parfüm ve kozmetik endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı aroma, vücut ve zihin üzerindeki yatıştırıcı etkileri ile birlikte, aromaterapi ve masaj terapisi uygulamalarında da yaygın kullanıma sahiptir. Ama faydaları burada bitmiyor! Bu yağ ayrıca vücut için bir dizi faydalı özelliğe de sahiptir. Örneğin, yaraların uygun şekilde iyileşmesini desteklemek ve enfeksiyon riskini azaltmak için kullanılabilen antiseptik özelliklere sahiptir. Topikal kullanım aynı zamanda cildin tahriş ve kızarıklığını da azaltabilir ve saç derisini iyileştirebilir! Antiseptik özellikleri vücudun enfeksiyonlarla savaşma kabiliyetini destekler ve antioksidan özellikleri bağışıklık sistemini güçlendirir.Ylang Ylang yağının yararları bilimsel çalışmalarla desteklenmemektedir. Yukarıda belirtildiği gibi, esansiyel yağlar asla bir doktor tarafından reçete edilen ilaçlarla değiştirilmemelidir.




Kan akışını iyileştirdiği ve iltihapla savaştığı bilinen ylang ylang, sağlıklı bir dolaşım sistemini destekler. Uykusuzlukla savaşmak için de yararlıdır. PMS semptomlarını azaltmak için yararlı olabilir. Doğal olarak PMS krampları , gerginlik ve stresleri gidermek için , ylang ylang yağını lavanta yağı ile birlikte boyun ve alt karın bölgesine uygulayın.Gördüğümüz gibi, ylang ylang yağı bize faydalı olabilecek bir dizi özelliğe sahiptir. Enfeksiyonları iyileştiren antiseptik özellikler. Rahatlama, sağlayan antidepresan özellikler . Uykusuzluğu tedavi edebilen sedatif özellikler. Kişinin cinsel yaşamını iyileştirebilen afrodizyak özellikleri. Cilt durumlarını tedavi edebilen antiseborik özellikler.Diyabet komplikasyonlarına iyi geliyor.En yaygın olarak bu yağ, stres ve anksiyete için bir aromaterapi olarak kullanılır ve aynı zamanda duygudurum dalgalanmalarını dengelemeye yardımcı olduğu da söyleniyor..Ylang-ylang esansiyel yağının faydaları, burada listelenenlerin bile ötesine geçer. Ancak kullanmadan önce bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz..
 
Geri
Üst