Yulaf ezmesi zayıflatır mı kullanımı nasıldır

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yulaf ezmesi zayıflatır mı kullanımı nasıldır
yulaf ezmesi kullanımı, yulaf ezmesi kilo verdirirmi, yulaf ezmesi faydaları, yulaf ezmesi nasıl kullanılır

Özellikle diyet yapanların sıklıkla kullandığı yulaf ezmesinin adını sıklıkla duyarız. Yulaf ezmesi sadece diyet olarak değil hayatımızın da sağlıklı beslenme adına ayrılmaz bir parçası olarak yer almalıdır.

Yulaf ezmesi sağlıklı bir şekil de kilo vermenize yardımcı olacağı gibi kolestrolü düşürüp kanser türlerine yakalanma riskinizi azaltır.

Sizler için bu konumuz da yulaf ezmesinin faydaları, yulaf ezmesinin kullanımı hakkın da merak ettiğiniz bilgileri paylaşıyoruz.

Bu arada yulaf ezmesinin siyah noktalara da iyi geldiğini biliyormuydunuz? Siyah noktalar için yulaf maskesi faydaları ve kullanımı için tıklayınız
yulaf-1.jpg



Yulaf ezmesi diyet yapanlar ve sağlıklı beslenme programı uygulayanların kullandığı başlıca yiyecekler arasında gelmektedir. Güne başlarken enerji kaynağımız olan kahvaltılar için önerilen bu bitkinin birçok faydası bulunmaktadır. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı tüketim için önerilen bu bitki ile hem sağlıklı bir şekilde kilo verebilir hem de vücudunuz için gerekli vitamin ve mineralleri sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak tüketen insanların zaman içerisinde bel ölçülerinde incelme meydana gelmektedir. Kahvaltı sırasında yemek vücudun ihtiyacı olan liflerin ve kalorilerin alınmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda vücudunuzun kan şekerini düzenleyecektir. Bu sayede kahvaltı sırasında günlük besin ihtiyacınızı karşılamış olursunuz ve gün boyu açlık hissetmesiniz. Bildiğiniz gibi sağlıklı zayıflamak için kahvaltınızda mutlaka karbonhidrat almış olmalısınız. Çünkü sabah alınan karbonhidratlar vücutta önce kullanılır ve daha sonra atılır. Aynı zamanda yağa dönüşmez. Yulaf ezmesi ile sabah kahvaltınızda bu ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Yulaf ezmesi ne işe yarar?

İçeriğinde çok değerli ve kaliteli proteinler içeren yulaf ezmesinin vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak:

Kan şekeri seviyesini kontrol eder ve düzenler.
Temizleyici özelliği vardır.
Sindirimi düzenler ve iyileştirir.
Anti kansorojen özelliğine sahiptir.
Kalbiniz için sağlıklıdır.
Tiroid rahatsızlıklarını önler.
Sinir sistemini geliştirir ve dengeler.
Sağlıklı kilo verilmesini sağlar.
Kemik erimesini önleyici etkileri bulunmaktadır.
Gün boyu enerjik olmanızı sağlar.
Güzellik bakımı için etkilidir.
İçerisinde bulunan yüksek proteinler sayesinde yeni dokuların oluşmasına yardımcı olur.
Diyabet hastaları için bu bitki oldukça etkilidir. Özellikle nişasta sindirimi ve yemeklerden sonra glisemik seviyelerini dengelemek amacıyla tüketmeleri sağlıklıdır. Şeker seviyelerini de kontrol etmeye yardımcı olur. Bu bitkinin içeriğindeki aminoasitler sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde kalp rahatsızlıkları ve kolesterol için oldukça etkilidir. Bu bitki safra kesesindeki asitleri azaltarak sindirim sisteminizin daha etkili ve dengeli çalışmasını sağlar. Bağırsak geçişini kolaylaştırarak kabızlığın önlenmesinde yardımcı olur. İçeriğinde bulunan karbonhidratlar yavaş emilme özelliğine sahiptir. Bu da gün boyunca tokluk hissi yaratır ve açlık hissinin daha geç oluşmasını sağlar. İçerisinde bulunan bitkisel kimyasallar sayesinde kansere karşı koruyucu etki yaratır. Özellikle göğüs ve kolon kanserini %10 oranında azaltmaktadır. İçerisindeki Omega-3 ve linoleik asitler sayesinde beyin ve kalp sağlığı üzerinde etkilidir. İçeriğindeki b vitamini sayesinde sinir sistemini dengeler ve korur. İyot içermesi sayesinde tiroid sorunu yaşayan hastalara yardımcı olmaktadır. Kalsiyum barındırması sayesinde kemik erimesini engellemektedir.

Nasıl yapılır? Tarifi nedir?

Yulaf ezmesi birçok şekilde kullanılabilmektedir. Elma, armut muz, süt ya da yoğurdu 1 kaşık yulaf blendırda karıştırıp sağlıklı bir karışım haline getirebilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz. Aynı zamanda krep halinde de tüketebilirsiniz. Tuzlu ya da tatlı tüketebilirsiniz. Bir miktar yulaf ezmesini süt ile karıştırarak krep yapabilirsiniz. Başka bir tüketim şekli ise ekmek halinde tüketmektir. Ekmeğe aynı zamanda Hindistan cevizi ya da tarçın ekleyebilirsiniz. Kurabiye severler kurabiyelerine katabilir ve bu şekilde tüketebilirler. Salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Salataya katmak için 25 dakika kaynatmanız daha sonra suyunu süzmeniz ve soğuk suyla durulamanız gerekmektedir. Et, balık vs yerken harcını yulaf ezmesi ile yapıp bu şekilde tüketebilirsiniz. En önemli ve etkili tüketimi ise kahvaltıda tüketilmedir.
 
şu yulaf ezmesini bir türlü sevemedim gitti ama elimden geldiğince atıştırmalık olarak yulaflı bisküvileri alıp yiyorum bağırsaklarım benim çok tembel çalıştığı için sık sık kabız oluyorum buda haliyle sıkıntı yaşatıyor yulaflı yiyecekler lif içeriği yüksek olduğu için sindirime kolaylık sağlıyarak metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlıyor buda zayıflmaya yardımcı oluyor
 
Sabah ilk öğünüm sütlü ve meyve parçacıklı yulaf. Tok tutuyor ve metabolizmayı hızlı çalıştırıyor. Yulaf tükettiğimde kendimi daha hafif ve zinde hissediyorum.Yoğurtlu yulafı pek sevmedim sütle tüketmek daha lezzetli.
 
Geri
Üst