Yumurtladığımı nasıl anlarım ? Yumurtlama belirtileri nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtladığımı nasıl anlarım ? Yumurtlama belirtileri nelerdir ?
YUMURTLADIĞIMI NASIL ANLARIM YUMURTLAMA BELİRTİLERİ MELEK KADINLAR KULUBÜ'nde
Her adet döngüsünde, gebe kalmanın mümkün olduğu birkaç gün vardır. Bu süre, verimli günler olarak bilinir. Bir döngü içinde mümkün olan en uzun verimli zaman 6 gündür. Bu yumurtlamadan önceki 5 gün ve daha sonraki 1 gün kapsar.Yumurtlamadan 5 gün önce, sperm üreme yolunda 5 güne kadar hayatta kalabilir ve yine de yumurtayı dölleyebilir. Yumurtlamadan 1 gün sonra yumurtada döllenme gerçekleşmezse sadece 1 gün hayatta kalabilir. Bu verimli günlerde cinsi münasebette bulunmak gebe kalma şansınızı artıracaktır.



yumurtlama dönemi.jpeg





Ne yazık ki, her kadın döngüdeki belirli bir günde ovulasyona girmez ve bu yüzden ne zaman olacağını belirlemek için takviminize bakmak kadar basit değildir. Aynı zamanda adet döngüsünü etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır ve bu nedenle farklı fazların ve yumurtlamanın zamanlamaları vardır.Adet döngüsü, sadece üreme sistemini değil, vücudun çeşitli bölgelerinden salınan çok sayıda hormon tarafından düzenlenen karmaşık bir süreçtir. Ne zaman gerçekleştiğini anlamak için bu döngü hakkında biraz daha fazla bilgi sahibi olmanız ve bu döngü içinde herhangi bir değişikliğe veya anormalliğe neden olan şeylerin bilinmesi yararlı olacaktır.




Adet döngüsü ergenlik döneminde başlar ve başlangıcı menarş olarak bilinir. Bunun gerçekleştiği yaş kadından kadına değişir, ancak şu anda yaş ortalaması 12 yaş civarındadır. Dönemleriniz ilk kez başladığında, döngünüzün düzensiz olması alışılmadık bir durum değildir ve bu durumun yerleşmesi ve düzenli bir döngü oluşturması birkaç yıl sürebilir.Menstrüel döngü menopoz döneminde biter. Bu, en başta östrojen olmak üzere, üretilen hormonlarda azalma ile ilişkilidir. Bu, aylık döngünüzün durmasına neden olur. Şu anda, menopozun ortalama yaşı 51 dir.



Normal adet döngüsü 21 - 35 gün arasında değişir, ancak kadından kadına değişir. Periyot ; Bu, adet döngüsünün başlangıcında meydana gelen kanamaya işaret eder.Kanama, endometriyum olarak bilinen uterus tabakasının dökülmesinden kaynaklanır.Kanama, değişen miktarlarda sürebilir, ancak genellikle yaklaşık 3-5 gün uzunluğundadır. Foliküler Faz;Bu, döngünün ilk yarısıdır. Ortalama 28 günlük bir döngüde bu, döngünün 1. gününden 14. güne kadar sürecektir. Bu aşamanın en önemli yönü yumurtanın yumurtalık içinde yumurtlamaya hazır oluşudur. Yumurtlama; Ovülasyon 28 günlük bir döngünün 14. gününde gerçekleşir. Tam olarak olgunlaşmış olan folikül, yumurtayı serbest bırakmak için açıldığında ortaya çıkar.




Vücudunuzun ürettiği yumurtlama belirtilerini öğrenerek bu mümkündür. Bazal vücut ısısı, 24 saat boyunca sahip olduğunuz en düşük vücut ısısı seviyesine karşılık gelir. Bu döngü boyunca dalgalanır ve günlük ölçümler yumurtlama zamanını tanımlamak için kullanılabilir. Yumurtlamadan hemen önce, vücut sıcaklığınız çok düşer ve yumurtlamadan sonra tekrar yükselir.Servikal mukus miktarı ve tipi de adet döngüsü sırasında değişir. Yumurtlama sırasında, sıvı şeffaf ve yumurta akı kıvamında olur.



Servikal mukus, servikste ezler tarafından üretilen bir sıvıdır. Ne kadar sulu ya da ne kadar kalın ve yapışkan olduğuna bağlı olarak spermlere yardımcı olabilir ya da onlara engel oluşturabilir. Servikal mukusun bu sabitliği, adet döngüsü sırasında değişir ve doğurganlığı tahmin etmede çok etkili bir yöntem olabilir. Servikal mukus iki ana role sahiptir. spermin rahim boyunca ve Fallop tüplerine geçişi sırasında yüzmek için kolay besleyici bir sıvı sağlar. Sıvının içindeki besin maddeleri spermi besler, böylece hayatlarını uzatır ve üreme yolu içinde 5 güne kadar hayatta kalmasını sağlar.



Servikal mukusunuzun miktarı ve kıvamı kanınızdaki östrojen seviyelerine göre değiştiği için, yumurtlamak üzere olduğunuzda size söyleyebilecek çok faydalı bir işarettir.Servikal mukusunuzu tanımlayabileceğiniz çeşitli yollar vardır. Servikal mukusunuzu en azından günlük olarak kontrol etmeyi ve meydana gelen değişiklikleri farketmeyi içerir. Servikal sıvınızı incelemeden önce ellerinizi yıkayın. Ve elinize akıntınızı alın. Servikal mukusunuzu izlerken, mevcut olan renk, kıvam ve sıvı miktarına bakın. Yumurta akı gibi kıvamlı ve esnekse bu yumurtladığınızın işaretidir. Servikal mukusunuz, gün boyunca ve döngü boyunca değişebilir.


Bir yumurtlama kiti, en bereketli günlerinizi bulmanıza ve doğal olarak hamile kalma şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir. İki tür yumurtlama kiti vardır: idrar ve tükürükten. En yaygın ilaçlar testleri etkilemez, ancak HCG içeren testler sonucu etkileyebilir.En iyi sonuçları aldığınızdan emin olmak için kullanmaya karar verdiğiniz testin talimatlarını mutlaka dikkatli bir şekilde okuyun.



Yumurtlama belirtileri, döngünüz boyunca meydana gelen hormonal değişikliklerin doğrudan bir sonucudur. Döngününüz, dönemin ilk günü başlar - 1. gün Yumurtlamaya giden döngünün ilk yarısı, foliküler faz olarak bilinir. Yumurtalıklar foliküller içinde olgunlaşırken yumurtlamanın gerçekleşmesi için hazırlanır. Döngünün bu aşamasında, bu sürece yardımcı olmak için Folikül Uyarıcı Hormon (FSH) seviyeleri yüksektir. Foliküller östrojen üretir, bu nedenle foliküler faz ilerledikçe bu seviyeler yükselir.Bu evre boyunca Luteinizan Hormon (LH) seviyeleri giderek artmaktadır. Zirveye ulaştıkça, 12 - 24 saat sonra ortaya çıkan ovülasyonu tetikler.Döngünün ikinci yarısı luteal faz olarak bilinir. Bu aşamada, östrojen düşüşü ve baskın hormon progesteronudur. Bu, sonraki döngünün başladığı döngünün sonuna kadar ana hormon olmaya devam eder.




Ortalama adet döngüsü 28 gün uzunluğundadır. Bununla birlikte, bu kadından kadına değişir ve eğer siklusunuz bu uzunlukta değilse, doğurganlık problemleriniz olduğu anlamına gelmez. Normal aralık 23 - 35 gün arasındadır. Yumurtlama, 28 günlük bir döngününüz varsa, yaklaşık 14üncü gün de gerçekleşir. Ancak, 35 günlük bir döngününüz varsa, 21. gün civarında olması daha muhtemeldir. Her ay ovülasyonun olmayacağını da bilmek de önemlidir. Bu ayrıca, temelde doğurganlık problemi olduğu anlamına gelmez. Yumurtladığınızı gösteren işaretler, vajinal akıntıda artış,kasıklarda kramp ve batmalar, vücut ısısının değişmesi, artan libido,meme hassasiyeti, karın bölgesinde şişliktir.Bu yumurtlama belirtilerinin her biri, yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini belirlemek için yeterli olmayabilir. kaynak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bazı kadınlar yumurtlamanın bir belirtisi olarak daha fazla tat alma veya koku hissi bildirir, ancak tat ve koku duyularındaki değişiklikler de erken gebelikte oldukça yaygın göstergelerdir. Hamilelik ve yumurtlama semptomu arasındaki fark, değişimin süresi ve şiddetidir.Yumurtlama sırasında, semptom bir ya da iki gün sürebilir.Yaygın bir sorun olmasa da, gece terlemeleri ve sıcak basmaları ovülasyon belirtileri veya hamilelik belirtileri olabilir. Bu semptomların hormon progesteronundaki artıştan kaynaklandığına inanılmaktadır ve hem yumurtlama hem de hamilelik bu hormonun kan seviyelerinin artmasına neden olmaktadır.Meme hassasiyetinin ve alt karın ağrısının aksine, bulantı ve kusma (sabah hastalığı olarak bilinir) yumurtlama belirtileri değildir ve büyük olasılıkla hamileliğin bir göstergesidir. Birçok kadının yumurtlamadan hemen önce meme hassasiyeti vardır, ancak hassasiyet genellikle bir veya iki gün sonra sona erer. Eğer yumurtlamadan sonra devam ederse, gebeliğin erken bir belirtisi olabilir. Yumurtlama semptomları ve gebelik göstergeleri sıklıkla semptomların süresi olan birincil fark ile benzerdir. Yumurtlama belirtileri bir ya da iki günden fazla devam ederse, aslında hamileliğin erken belirtileri olabilirler.Bu nedenle adetinizde gecikme varsa tedbirne gebelik testi yapın.
 
Ben daha önce yumurtlama nedir bilmezdim hatta kadınların yumurtladığınıda bilmezdim. Çocuk sahibi olmaya karar verince öğrendim. Yumurtlama belirtisi bende şöyle oluyor. Bazen bir damla kanama bu yumurtlama kanamasıymış. Sonra vajinal akıntım çok oluyor acayip ıslanıyorum. Akıntım ayrıca böyle kalın ve esnek oluyor. Kasıklarım ağrıyor gögüslerim hassaslaşıyor. Ve yumurtlama günü isteğimde artış oluyor. Bazen bel ağrısıda oluyor. Yumurtlama gününüzü kolay tespit etmek için mutlaka adet dönemlerinizi takip edin ve tarihlerinizi not alın. Dileyen herkese Allah bebiş versin inşallah :)
 
yumurtlama döneminde ilişkiye girdim adetim 4 gün gecikti ne zaman test yapabilirim? bebeğimizin olmasını çok istiyorum
 
bugün adetimin tam 15. günü sabah kasık ağrısıyla uyandım ip gibi uzayan şeffaf akıntım var hemde çok yoğun sizce yumurtlamam olmuşmudur
 
Döngü tarihine ve belirtilere göre muhtemelen yumurtlama gerçekleşmiş. Hamile kalmak istiyorsanız bu verimli günlerde ilişkiye girin. Ayrıca yumurtlayıp yumurtlamadığınızı öğrenmek için ovülasyon testlerinden kullanabilirsiniz.
 
çift yumurtlama belirtileri yumurtlama dönemi belirtileri yumurtlama dönemi belirtileri kadınlar yumurtlama dönemi belirtileri hesaplama yumurtlama belirtileri akıntı erken yumurtlama belirtileri yumurtlama olduğunu nasıl anlarız yumurtlama dönemi belirtileri video yumurtlama belirtileri kasık ağrısı

Merhaba kızlar hangi etiketi yazarsam yazayım melekler mekanı çıkıyor ve en doğru güzel bilgiler melekler mekanında yer alıyor. Kafanızdaki deli sorularada bilgili adminler cevap veriyor. Hiç çekinmeden sorularınızı melekler mekanına sorun online olan yöneticiler anında cevap veriyor. Bu arada yumurtlama dönemi ile ilgili bir şey paylaşmak istiyorum. Ben yumurtlama dönemine girdiğimde kasık bölgemde acayipp ağrı oluyor ve akıntımda ip gibi uzuyor yoğun oluyor . Belim çatlayacak kadar ağrıyor. Bazen yumurtlamaya bağlı lekelenmemde oluyor. Bu ay kocişimle yumurtlama gününe 3 gün kala ve yumurtlama gününde ilişkiye girdik hızlı hamile kalmak için pre seed te kullandık inşallah hamile kalırım.Allahım bana ve tüm bebiş isteyenlerin kucağını doldursun inşallah
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst