Yumurtlama günümü hesaplayamıyorum

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama günümü hesaplayamıyorum
Adet düzenini takip ederek yumurtlama günü hesaplamak mümkün. Böylece, hamile kalmak için ayın hangi günlerinde cinsel ilişkiye girmeniz gerektiğini bulabilirsiniz.

Her cinsel ilişkiyle hamile kalınmayacağını, bazı günlerin daha özel olduğunu biliyor muydunuz? Yumurta ve Spermin buluşması için özel bir randevu gününe ihtiyaç vardır. Birleşmenin bebek getirmesini istiyorsanız randevu gününü tespit etmelisiniz.

Adet sonrası 2. haftadan itibaren adet kanamanız durmuş ve yumurta büyümeniz hızlanmıştır. İkinci haftanın sonlarında yumurtlama (ovülasyon)ve hemen arkasından büyük buluşma yani döllenme (fertilizasyon) tamamlanacaktır.





3.jpg



YUMURTLAMA DÖNEMİ HESAPLAYICISI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

https://www.meleklermekani.com/yumurtlama-donemi-hesaplama/



Östrojen ve progesteron hormonunun salgılanmasındaki artış ile rahimde bir dizi değişiklikler meydana gelir. Birinci haftada kan damarları açısından zengin ve kanama eğilimdeki rahim artık yavaş yavaş döllenmiş yumurtanın tutunabileceği ve yerleşebileceği bir hale bürünmektedir. Ultrasonda rahim kalınlığında artış izlenir. Anı dönemde yumurta hücreleri büyümekte ve follikül adı verilen sıvı dolu keselerin içerisinde olgunlaşmaktadır. Yumurta boyutu 18-20 mm. boyuta ulaştığındayumurtlama (ovülasyon) gerçekleşir. Fallop tüpü sürekli hareket halindedir ve yumurta hücresi yumurtlama ile serbestleştiğinde hücreyi hemen içine alır. Fallop tüpünün içindeki tüycüklerin hareketleriyle hücre rahim içine doğru ilerlemeye başlar ve burada hazır bekleyen sperm hücreleri topluluğuyla karşılaşır.

Her adet döneminde kadında yumurtalıklarından sadece bir yumurta atılır. Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik olur. Eğer yumurtalama ile atılan yumurta döllenir ve döllenmiş yumurta rahime yerleşirse gebelik meydana gelir.





Eğer çatlayan yumurta döllenmezse kalınlaşan rahim adet kanaması şeklinde dışarı atılır. Sonuç olarak her ay adet görülmesinin nedeni de oluşabilecek gebelik için rahim iç duvar tabakasının yenilenmesidir.

Bazı kadınlar yumurtlama günlerinde belirgin bir kasık ağrısı çekerler. Sağ veya sol kasıkta kısa süren bir batma şeklinde bir ağrıdır. Bu ağrıya Almanca'da "mittelschmerz" adı verilir.

Gebelik oluşumu için doğru zamanda ilişki (Yumurtlama günü)

Hamilelik oluşabilmesi için önemli noktalardan biri uygun zamanda olan cinsel ilişkidir. Uygun zaman, yumurtlama döneminde yumurta hücresi ile sperm hücresinin karşılaşma olasılığının en yüksek olduğu günlerdir
Yumurtlama öncesindeki 72 saat ve sonrasındaki 48 saat aralığında seks yapmaya özen gösterin. Sperm hücresinin yaşam süresi 72, yumurta hücresinin ise 24-48 saattir. Buna göre günlük bazı planlarınıza ara vererek hamile kalma çalışmalarına ağırlık vermeniz gerekecektir. Yumurtlama tarihinizin 72 saat öncesinden başlayarak yumurtlamanın 48 saat sonrasına kadar ki dönem içinde cinsel ilişkiye girmek gebelik şansını arttırır.

Yumurtalama günü yaklaşık olarak, kaç günde bir adet görüyorsanız o gün sayısından 14 çıkararak hesaplanabilir. Örneğin, 28 gün aralıkla adet gören bir kadın için yumurtlama günü 28 – 14 = 14 (Adetinin 14. günüdür). Hamilelik ihtimalinin en yüksek olduğu zamanlar yumurtlama tarihinden 3 gün önceden 2 gün sonraya kadar olan zaman aralığıdır. Yani 28 günde bir adet gören bir kadın için 11.- 16. günler arası hamilelik ihtimalinin en yüksek olduğu dönemdir.

28 günde bir adet gören kadınlarda yumurtlama 13 ila 15. günler arasında olmaktadır.
30 günde bir adet gören kadınlarda yumurtlama adet tarihinin ilk gününden başlayarak 16. gündür.
35 günde bir düzenli adet gören kadının yumurtlama günü 21. güne denk gelir.

Gebeliğin 2. haftasında yumurta gelişip, yaklaşık olarak 18-20 milimetre çapına eriştiğinde östrojen hormonu da kandamaksimum seviyeye ulaşır ve bu da LH seviyesinin giderek daha da artmasına neden olur. LH pikinden (LH'ın en yüksek seviyeye ulaştığı an) 12 saat sonra follikül zarı çatlar ve yumurtlama gerçekleşir.
 
Geri
Üst