zamanederwich

1129150624kucukbirsenjels7-4841.jpg

ben bi ara yasaklıydım evet ama neden yasaklanmıştım. işte buyrun🙂sadece 1 cevap konuyla ilgiliydi onuda anlamadım🙂imdatttttttttt kaç üyenize danıştım cevap vermeyi lütüf saydılar ayrıca o lütüftanda kaçındılar. mod lar mı yoksa bot larmı çoğunlukta fark etmek istiyorum. fark edilmekte istiyorum.sorunum şu efendim. konu açtığımda yazıda ğarağraf ve satır başı yaptığım halde konu eklendiğinde satırlar bir bişrine girmiş görünüyor.
bu olay birleşmiş milletler bümyesinde kınanır mı ya da nato askeri müdahelemi eder yoksa isa nın kutsal oğlu usa amcam gelir beni özgürleştirir mi bilmiyorum.diğer arkadaşların konularında bu sorun yaşanmıyor. bende yaşamak istemiyorum teknik,teknolojik, askeri, eknomik, sosyal,siyasal, pskolojik ve daha ne varsa bu soruna müdahele etmenizi istiyorum arz ederim.arkadaşlar nasıl yaptığınız söyleyin bende öğreneyim saygılar teşekkür ederim </P> GİRİŞ) arkadaşım sendeki ne bu öfke ne bu sinir ya,nerde görsem birşeylere muhalefet durumundasın.kaç üyenize danıştım cevap vermeyi lütüf saydılar ayrıca o lütüftanda kaçındılar. mod lar mı yoksa bot larmı çoğunlukta fark etmek istiyorum.bu nasıl bir cümledir Allah aşkına.önce bi tanışmayı denesen biraz ılımlı yaklaşsan mod mu bot mu olduklarını anlıcaksın ama nerde.....</P>GELİŞME: Dikkat et o tuşu atarken sekip kafanı kırmasın olur mu? Canın sıkkın heralde ama benim çok işim var hemde çok daha önemli şimdi seninle oyun oynayamam </P>SONUÇ)Sevgili arkadaşımızı, bu sitede yöneticilik yapan en üst düzeydeki bir Admine, konuşma tarzından dolayı 7 gün banlıyor konuyu kitliyorum. Biraz daha seviyeli olun arkadaşlarım.</p>

Son düzenleme:
ben olayı sadece giriş gelişme ve sonuç olarak kısalttım. bende yalan yok canım. kafana enter tuşunu da attım bide ara tuşunu attım. canım haklı. o bölüme elseydim daha güzel olurdu🙂. uyarın için teşekkür ederim canım. aslında bir iki mesaj daha vardı ki, onlar konu kilitlendiğinde silinmiş sanırım. onlarda güzeldi🙂

Gerçekten yazılarını beğeni ile okudum.Harika bir köşe olmuş.
Yazılar da aynı güzellikteler...
Köşeni çok beğendim,aynen böyle devam ettirmelisin.

BU DOMUZ GRİBİ AŞISI HAKKINDA YAŞANAN TARTIŞMAYI KÖŞEME YATIRMAK İSTEDİM.AŞILARIN YAN ETKİLERİ:Aşıdan sonra görülen yan etkilere ait bir başka sınıflama da bu bulguların aşıyla olan ilişkisine göre yapılmaktadır. · Aşıyla oluşan: Aşının içeriğine ve aşı yapılan kişideki bireysel cevap farklılıklarına bağlı olarak oluşan yan etkilerdir ki bunlar aşı yapılmamış olsaydı ortaya çıkmayacak etkilerdir. · Aşının potansiyalize ettiği: Aşı yapılsa da yapılmasa da zaten görülecek bulgular olup aşıyla presipite olmuştur (predispoze bir çocukta aşı sonrasında ilk febril konvulsiyon atağının geçirilmesi gibi) · Program hatası: Aşının hazırlanması, ellenmesi ve uygulanması sırasında yapılan teknik hatalara bağlı olarak meydana gelen yan etkilerdir. · Koinsidental: Altta yatan bir başka hastalığa bağlı bulguların tesadüfen aşılamayla eş zamanlı olarak ortaya çıkmasıdır (www.asicalismagrubu.org/asi_yan_etkileri.asp)Anladığım kadarıyla medya ve muhalefet destekli hükümet savunuculu aşı yaygarasında; esas konu, aşıyla oluşan yan etkiler başlıklı konuda ele alınmalıdır. Demek ki bu başlığın 2 değişkeni var. Birincisi aşının içeriği değeri bireyin farklılığı. Aşı yapılan tüm insanlarda yan etki göstermediğine göre demekki bireysel farklılıklar önemli.Birey farklılk;Hastanelerde sağlık bağanlığınca dağıtılan aşı bilgilendirme formunda; yumurtaya karşı allerjisi olanlar, önceki grip aşılarına allerji gösterenler, çevresel sinir sistemi bozukluğundan kaynaklanan gbs sendromu geçirmiş kişiler ile kauçuğun hammaddesi olan latex'e allerjisi olanların aşı olmamaları isteniyor. 38 derece üstü ateşi olanlarında aşı yaptırmamaları isteniyor. (- SAĞLIK - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi etkileri,Bilgilendirme formunda aşının yan etkilerine ilişkin uyarılar da var. Buna göre, aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve şişlik oluşacak, baş, kas ve eklem ağrısı yaşanabilecek. Ateş, mide bulantısı, terleme, üşüme ve titreme ile lenf bezlerinde şişlik de yan etkiler arasında.Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarılara da yer veriliyor. Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları bunlar arasında (sayılıyorhttp://haberturk.xn--ler-1la8h.net/haber.asp?id=183948&cat=220&dt=2009/11/03).Ayrıca; Bilgilendirme formunda bu ağır yan etkilerin, yıllardır kullanılan mevsimsel grip aşılarında zaman zaman görüldüğü hatırlatılıyor. Domuz gribi aşılarında bu tür belirlenmiş yan etkilere şu ana kadar rastlanmadığı, sadece görülebileceği varsayımından yola çıkılarak bu uyarıların yapıldığı vurgulanıyor. (- SAĞLIK - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi bu; bütün uyarılar yapılmakta. Ve isteğe bağlı; peki doğrumu, daha doğrusu yoksa bu doğru.Peki daha doğrusu için, önce araştırmak lazım; ülkemizde uygulanan aşının uygulandığı diğer ülkeleri. Bu araştırmaya göre; sağlık bakanlığınca belirlenen yan etkilerin görülüp görülmediği araştırmalıdır. Yeni bulunan bir ürünün bireysel farklılıklar nedeniyle etkileri hakkında başka türlü bir araştırma yapılamaz zaten. Peki neden daha önce yada eş zamanlı aşıyı kullanan diğer ülkelerin durumları araştırılmıyor ya da en azından ülkemizde bu güne kadar kullanılan aşıların sonuçları araştırılmıyor. Mutlaka araştırılıyordur bence de bu kadar önemli yan etkileri ortaya çıksa şimdiye kadar duyurulurdu. demek ki neymiş; biz gene siyasi bir oyunun aktörü konumundayız. bu senaryonun diğer aktörleri kim, biri meşhur ve sürekli muhalefet partisi CHP, diğer muhalefet partileri bu konuya yorum yapmadılar. Peki Chp bu kadar sesi nerden çıkarıyor tabi ki ses yükseltici efektleri olan medyadan. Anladığım kadarıyla bir hükümet devirme politikasın yeni bir takdiği. Bence dünyada bir salgın bekleniyorsa ve buna karşı aşılar geliştiriliyorsa; bu konu ulusal önemdedir ve üzerinde politika yapılmamalıdır. Yapılması gereken şey; sadece en iyi önlemin alınmasını savunmaktır. Bu güne kadar medya destekli muhalefet başka bir aşının adını telaffuz edemediğinden, anlamaktayım ki sağlığımız üzerinden politika yapmaktadır. Bence çok çirkin. Söyle çirkin; birincisi insalarımıza hükümetin tercihi yüzünden ölebilirsiniz korkusu verilerek oy isteniyor. İkincisi böyle bir felaket sonrası yakınlarını kaybedenlerden oy isteniyor. Böyle bir siyaset olmamalı... daha doğrususunu biliyorsa -yan etkileri daha az olan aşı gibi vs- konuşmalı yoksa mevcut doğrudaki eksiklikleri kendi hükümet bile olsa gideremeyecektir. Böyle siyaset olmamalı..

Geri