Zebra Ciklet Balığı Bakımı Hakkında Bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Zebra Ciklet Balığı Bakımı Hakkında Bilgiler
bu konu zebra ciklet balığı bakımı hakkında genel bilgilere yer vermektedir.

Üzerinde ki zebra desenlerinin olmasından dolayı zebra ciklet adını alan balık hakkında genel bilgi edinmek isteyenler için zebra ciklet balığının özellikleri ve bakımı hakkında genel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

zebra ciklet-266.jpg


Latince Adı: Cichlasoma nigrofasciatus
Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Çok agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Çok agresif.
Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

Cinsiyet Ayrımı:

Erkekler yaşlandıkça kafa yaparlar, dişilerin ise karnında pembeleşme ve parlaklık görülür. Üreme zamanı dişilerin turuncu renkleri iyice belirginleşir.

Üreme:
Kolaydır, düz yumurta dökerler, anne ve baba yumurtalara beraber bakarlar. Tek eşlidir. Uygun dişi, erkek sağlandığı zaman üreme olacaktır. Dişi; bir kovuğun, testinin içine yumurtalarını döker. Eğer akaryumda başka türler yoksa yavrularını büyütürler. Başka türler varsa yavrular kendilerini kurtaracak boya ulaşamazlar. Yavru kaybı olmaması için erkek ayrılabilir.

Sıcaklık: 23-27 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150lt
Su Sertliği: Orta
pH: 7
Zorluk Seviyesi: 1


Çok dayanıklı ve kavgacı balıklardır. Kötü su şartlarını yüksek oranda tolere edebildikleri ve kolay üredikleri için yerni başlayan hobiciler için uygun olsalar da kavgacı yapıları hobicileri bu balıklardan soğutabilir. Albino varyasyonu da bulunur. Türün saflığını korumak için albino türler albinolarla çiftleştirilmelidir.
 
Vatoz yavrulara bize yapmaz ama baba ve anne vatozu rajatsiz edebilir.
 
Geri
Üst