Zencefilin faydası saymakla bitmiyor

Uzman SühaN

Administrator
Zencefilin faydası saymakla bitmiyor
Zencefil Çin, Hindistan, Afrika, Karayipler ve diğer sıcak iklimlerde yetişir. Zencefil bitkisinin kökü iyi bir baharat ve aroma olarak bilinir. Binlerce yıldır pek çok kültürde geleneksel bir çözüm olmuştur.Zencefil bitkisinin baharatlı, aromatik kökü birçok kültür tarafından yemek pişirmek ve tıpta kullanılmaktadır.Bu makale zencefil,zencafilin nedir,zencefilin yararları ve zencefilin kullanımı hakkın da bilgiler vermektedir.


zencefilin faydası.jpg




Zencefil dünya çapında en önemli baharatlardan biridir. Çin tıbbı, 2 bin yıldan fazla bir süredir, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde ve önlenmesinde zencefil kullanımını önermektedir. Pozitif olarak vücudun metabolik hızını arttırırken vücudun enerji dolaşımını arttırdığı bilinmektedir. Zencefil, Çin menşeli çiçekli bir bitkidir.Zencefil, geleneksel alternatif tıbbın çeşitli biçimlerinde çok uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Sindirime yardımcı olmak, mide bulantısını azaltmak ve grip ve soğuk algınlığı ile mücadeleye yardımcı olmaktadır.Zencefil taze, kurutulmuş, toz haline getirilmiş veya yağ veya meyve suyu olarak kullanılabilir ve bazen işlenmiş gıdalar ve kozmetiklere ilave edilir . Yemek tariflerinde çok yaygın bir baharattır




Zencefilin Sağlığa Faydaları


Bağışıklığı arttırır

Ciddi yaralanmalar veya hastalıklardan sonra onarıcı bir işleve sahiptir.

Kolestrol ve kan basıncını düşürür

Artrit ağrısını ve iltihaplanmasını azaltabilir.

Hamile toksikozu azaltmaya ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur

Mide suyunun salgılanmasını uyararak sindirimin iyileşmesine yardımcı olur

Saf zencefil çiğneme yaparken dişleri iyileştirir

Erkek potensi üzerinde olumlu bir etkisi vardır


Zencefilin Sağlık Açısından Yan Etkileri


Emziriyorsanız veya gebelik sonlarında zencefil kullanmaktan kaçının

Ülserler ve bağırsak hastalıkları olan insanlar zencefil tüketmemelidir

Aşırı hassas cilt olan insanlar zencefil uçucu yağı kullanmamalıdır

Bir alerjiniz varsa zencefil tüketmeyin


1. Kanserle Savaşır


Günümüzde çoğu insan bir şekilde kanserden etkilenmektedir. Birçok çalışma zencefilin akciğer, prostat, yumurtalık, kolon, göğüs, deri ve pankreas kanserleriyle savaşımda yararlı olduğunu bulmuştur.Diyetinize zencefil eklemek yeni kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye ve aktif kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olabilir.


2. Alzheimer Hastalığına Karşı Korur


Alzheimer hastalığı, merkezi sinir sistemini etkileyen ilerleyici nörodejeneratif bir hastalıktır. Dünya genelinde 65 yaş üstü kişilerde demans vakalarının neredeyse yüzde 60-70 ini oluşturuyor.Araştırma , zencefillerin tipik olarak Alzheimer Hastalığına yol açan beyin hücrelerinin kaybını yavaşlatmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Beslenmenize zencefil eklemek sizi alzheimer hastalığına karşı korur.


3. İrritabl Bağırsak Sendromu ile yardımcı olur.

Bağırsak sendromu bir çok insanı etkileyen bir rahatsızlıktır. Bazı semptomlar krampları, şişkinlik, gaz, diyare, kabızlık ve mukusu içerir. Yine beslenmenize zencefil eklemek sizi bağırsak ve mide problemlerinden koruyacaktır.


4. Kilo vermeye yardımcı olur


Kilo vermek, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Kilolu olmanın kalp krizi, inme, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve bazı kanserlere yol açabileceğini biliyor muydunuz? Kilo verme çabalarına yardımcı olmak için diyetinize zencefil ekleyin..


5. Zencefil kanserden kourur


Kanser, anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile karakterize çok ciddi bir hastalıktır.Zencefil özütü çeşitli kanser türleri için alternatif bir tedavi olarak incelenmiştir.Zencefilin pankreas kanseri, göğüs kanseri ve yumurtalık kanserine karşı etkili olabileceğine dair sınırlı, ancak bazı kanıtlar vardır.


Zencefil ve diğer hastalıklar

Zencefil tüketimi iltihaplanmayı önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir çalışmada , zencefilin iltihaplanmanın rol oynayabileceği alerjik reaksiyonları azaltabileceğini bulmuştur. Ayrıca çalışmalar zencefilin böbrek rahatsızlığını önlediğinide bulmuştur.Zencefil ayrıca tümörlerin büyümesini yavaşlatabilir


Riskler

Herhangi bir bitki veya takviyede olduğu gibi, zencefil aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Zencefilden kaynaklanan yan etkiler nadirdir ancak zencefil aşırı miktarda tüketilirse aşağıdakileri içerebilir:


mide ekşimesi

gaz

karın ağrısı

Ağızda yanma


Kalp rahatsızlığı, diyabet ve safra taşı olan insanlar zencefil takviyesi yapmadan önce özellikle doktorlarıyla konuşmalıdır. Zencefil, ev ilaçları bölümünde birçok kullanışa sahiptir ve artrite, ishala, gribe, baş ağrısına, kalbe ve adet sorunlarına, diyabet, mide rahatsızlığı ve dolaşım hastalığına yardımcı olmak için kullanılabilir.Zencefil ile ilgili yaygın görülen yan etkilerin çoğu sindirim sisteminde, özellikle mide ve bağırsaklarda görülür. Bu yan etkiler düşük dozlarda nadiren ortaya çıkar ancak dozaj boyutları arttıkça daha büyük bir tehdit oluşturabilir.Zencefil kanama riskini artırabilir. Kanamalı bir rahatsızlığınız varsa, bu güvenli olmayabilir. Herhangi bir ilacı düzenli olarak alırsanız zencefil takviyeleri kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla konuşun . Diyabet ve yüksek tansiyon için kan sulandırıcılar ve ilaçlarla etkileşime girebilirler .Zencefil, safra üretimini desteklediği için safra taşı olan kişileri olumsuz şekilde etkileyebilir.
 
zencefil sanırım kurandada geçen çok şifalı bir biktiymiş ben tozunu daha önce bir kere kullanmıştım bal limon suyu ve toz zencefili grip için kullanmıştım ama yaş zencefil daha önce hiç kullanmadım ödem atmadada çok faydasının olduğunu duydum
 
Kışın bizim evden zencefil eksik olmaz. Bazen şerbetlere aroma versin diyede kullanıyorum. Eşim grip olduğunda zencefil ve balı karıştırıyorum.Çok iyi geliyor çabucak iyleşiyor. Zencefili birde kurabiyede kullanıyorum hem lezzetli oluyor hemde şifa veriyor.
 
Geri
Üst