Zeytinin bilinmeyen sayısız faydası

Uzman SühaN

Administrator
Zeytinin bilinmeyen sayısız faydası
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmaz besinidir zeytin. Marmara , ege ve akdeniz bölgelerinde verimli olarak yetiştirilen zeytinin faydası saymakla bitmiyor. Zeytinin faydaları öyle çokki Kuranı kerim de bile faydaları yer alıyor.

Zeytin sadece lezzetiyle değil önemli bir besin kaynağıdır. İnsan sağlığı için gerekli olan vitaminlerin çoğu zeytin de bulunur. Zeytin bereketli kutlu uğurlu sayısız yarar sağlayan ifadelerle Kuranı kerimde geçmektedir. Zeytin ağacı her yıl yeteri kadar ürün vermez. Bir yıl iyi ürün verirken diğer yıl dinlenerek önceki yıla göre daha az ürün verir. Zeytin önceleri yeşil renkte olurken olgunlaştığı zaman siyah renge dönmektedir.

Zeytin A,C,E vitaminlerinin yanın da kükürt,protein, klor,kalsiyum ve mineraller içerir. Zeytinin yaprağı geçmişten günümüze bazı rahatsızlıklarından tedavisinde kullanılırken meyvesi de sofralarımızı süslemekte. Kalp sağlığı açısından oldukça faydası bulunan zeytinin, kalp ritim bozukluklarına, demar tıkanıklıklarını önleme açma ,kan dolaşımını artırma ,sindirimi kolaylaştırma ,kanseri önleme,karaciğer hastalıklarına daha sayamadığımız bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Zeytinin hücre yenileme özelliğide bulunmaktadır. Yağından elde edilen kozmetik ürünlerde cildi besleyerek erken yaşlanmayı önlemektedir. Şimdi makalemizin ana konusu olan zeytinin faydalarını sizlerle paylaşlım.

Öncesi ; Zeytinin sağlığımıza faydaları Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.





zeytinin faydaları.jpg


Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında kahvaltı, kahvaltının vazgeçilmezleri arasında ise zeytin bulunur. Krallara layık sofralar kurmak istediğinizde zeytinin türevleri mutlaka orada bulunur. Siyah zeytin, yeşil zeytin, dolma zeytin dediğimiz içine kırmızıbiber, salam gibi malzemelerin doldurulduğu zeytinler sık tüketilen zeytin çeşitleri arasındadır.



Akdeniz ve Ege insanının kıskandıran gençlik formülünün tek cevabı olması, besleyici meyveler arasında ilk sıralarda yer alması, güne enerjik ve zinde başlamanıza yardım etmesi, vitamin ve mineral yönünden zengin olması gibi nedenler zeytini yüzyıllardır vazgeçilmez yapmaktadır.

Zeytin ağacının yaprağı ve meyvesi kullanılmaktadır. Zeytin ağacının yaprağı çok eski yıllardan beri tedavilerde kullanılmaktadır. Özellikle sıtmanın tedavi edilmesinde etkin rol üstlenmektedir. Zeytin yaprağı çay olarak tüketilebilmektedir. Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde de zeytin yaprağı yaşlanmanın etkilerini geciktirir ve vücutta bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağlayarak vücuda kuvvet verir. Kalp sağlığı açısından da önemli etkilere sahiptir. Kalpteki ritim bozukluklarını gidererek, kalbe giden damarlarda ki tıkanıklıkları açar, kan dolaşımını arttırır. Sindirim sistemini düzenler ve ishalleri keser. Zeytin ve Zeytin Yağıda yine zeytin yaprağı gibi çok şifalıdır. Kalp sağlığını koruyan zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içermektedir. Zararlı kolesterolü düşürerek, kontrol altında tutulmasını sağlar. Kanseri önleyici özelliği vardır. Ayrıca kansere yakalanan hastalarda da kanserli hücrelerin yayılmasını engellemektedir. Zeytinyağı, özellikle bağırsak kanserinin ve göğüs kanserinin önlenmesinde etkilidir. Zeytin ve zeytinyağının içeriğinde bulunan vitaminler çocukların kemik gelişimini desteklemektedir. Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Eczacılıkta, bazı ilaçları hazırlamakta kullanılır. Yaprakları ve kabukları, yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Taneleri de besleyicidir

Harika Besinlerden Olan Zeytinin İyi Geldiği Sağlık Sorunları

Zayıf kalp kaslarını güçlendiriyor: Bu harika besin günlük olarak düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde zayıflamış olan kalp kaslarını tekrardan eski gücüne kavuşturmaya destek olmaktadır.

Kan pompalama damarını destekliyor: Zeytin aynı zamanda kanın sağlıklı bir şekilde pompalanmasında görev alan damarların desteklenmesinde de önemli katkıları bulunmaktadır.

Vücudun kan merkezlerini harekete geçiriyor: Uzmanlar bu harika besinin günlük olarak düzenli bir şekilde alınmasının vücudun kan merkezlerini harekete geçirebildiğinin altını çizmektedirler.

Kalbe daha sağlıklı bir şekilde kan ulaşmasını sağlıyor: Harika besin zeytin günlük olarak düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde kanın kalbe daha sağlıklı bir şekilde ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Dolaysıyla kalp dostu olan bu harika besin aynı zamanda kanın da dostudur.

Sinüzite iyi geliyor: Günümüzün sağlık sorunlarından olan sinüzit rahatsızlığının doğal tedavisinde zeytine başvurulmaktadır. Doktorların da bu anlamda tüketilmesi gerektiğini tavsiye ettiği bu harika besin sinüzit rahatsızlığının etkilerini doğal yolda azaltabilmektedir.

Hiper tansiyona iyi geliyor: Zeytinin en belirgin niteliklerinden biri de hiper tansiyona iyi gelmesidir. Uzmanlar bu harika besinin özellikle de yağsız olarak tüketilmesinin hiper tansiyona iyi gelebildiğinin altını çizmektedirler.

Kalp krizi riskini azaltıyor: Bu harika besinin iyi geldiği sağlık sorunlarından biri de kalp krizi riskini azaltabilmesidir. Uzmanlar bu harika besinin günlük olarak düzenli bir şekilde tüketilmesinin kalp krizi riskinin azaltılmasında etkili olabildiğinin altını çizmektedirler.

İyi bir mikrop kırıcı: Zeytinin en belirgin özelliklerinden biri de sarımsak ve soğandan sonra en iyi mikrop kırıcı olmasıdır. Dolaysıyla bu harika besin günlük olarak düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde vücuttaki mikropların yok edilmesinde oldukça faydalar sağlamaktadır.

Yorgunluğa iyi geliyor: Zeytinin yorgunluğa da iyi geldiği uzmanlarca belirtilmektedir. Bu konu hakkında yapılan bir araştırmaya göre bu harika besinin günlük yorgunluğun azaltılmasında da etkileri bulunduğu tespit edilmiştir.
Sakinleştirici bir niteliği bulunuyor: Uzmanlar zeytinin ayrıca sakinleştirici bir niteliğinin de bulunduğunu belirtmektedirler. Dolaysıyla günlük yaşanan hafif dereceli stresin yok edilmesinde de bu harika besinin etkisi bulunabilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere bu harika besin genel sağlık açısından bizlere faydalar sunmaktadır. Dolaysıyla bu harika besinden faydalanmak için özellikle günlük olarak düzenli bir şekilde tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Çayının Hazırlanışı

Makalemizin ana konusu olan zeytin nelere iyi gelir hakkında sizlere bilgiler sunduktan sonra şimdi de çayının hazırlanışı hakkında sizlere bilgiler sunalım. Çayının hazırlanışı ise şu şekildedir.

İlk olarak kurumuş zeytin yaprağı ince bir şekilde kıyılır. Sonrasında kaynamış suyun içerisine 4 tatlı kaşığı zeytin yaprağı eklenir. Sonra 8 dakika kadar kaynamaya bırakılır ve demleme sonrasında çay süzülür ve afiyetle tüketilir. Hazırlanan doğal çayın tadının daha güzel olması açısından 1 çay kaşığı bal eklenebilir.

Zeytin yaprağı çayının hazırlanışı hakkında da sizlere bilgiler sunduktan sonra zeytin nelere iyi gelir hakkındaki makalemizi burada sonlandırmaktayız. Sizler de günlük yaşantınızda genel sağlık açısından kendinizi daha güçlü hissetmek ve kalp sağlığınızı korumak isterseniz bu harika besini günlük olarak düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst