gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    acılı fasülye ezmesi

    Konu, 'Salatalar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler
    • 1 su bardağı kuru fasulye
    • Bayat ekmek dilimleri
    • 2 tepeleme tatlı kaşığı salça
    • 5 diş sarımsak(dövülmüş)
    • yarım çorba kaşığı zeytinyağı
    • Toz kırmızı biber
    • Tuz
    • kekik
    • 100 gr rende kaşar

    Yapılışı

    Akşamdan ıslatılmış fasulyeler haşlanır.Kaşar hariç tüm malzeme özdeşleşene dek karıştırılır.
    Ekmeklerin üzerine sürülür.Üstüne rende kaşar serpilip,fırında pişirilir.Afiyet olsun..


     
acılı fasülye ezmesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasülye Piyazı

    Fasülye Piyazı

    Malzemeler 1 kahve kaşığı biber Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke 250 gr fasülye 1 tane şeker 3-4 tane soğan Bol maydanoz Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasülyeleri süzünüz. Tencereye koyunuz.Üzerine soğanları çentiniz, suyunu koyup iyice pişiriniz.İneceğine yakın tuz koyup bir iki taşım kaynatınız.Pişince indirip süzünüz.Servis tabağına alınız ve şeker, sirke, zeytinyağı...
  2. Acılı Fasulye Ezmesi

    Acılı Fasulye Ezmesi

    MALZEMELER 1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarmısak yarım çay bardagı zeytinyağ pul biber kekik tuz HAZIRLANIŞI Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre...
  3. Antep Ezmesi

    Antep Ezmesi

    acılı antep ezmesi tarifi ezme çeşitleri antep ezmesi tarifi ezme cesitleri Malzemeler 6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 soğan rende süzülmüş 1 demet maydanoz ince doğranmış 1 tatlı kaşığı acı pul biber tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar...
  4. Fasülye böreği

    Fasülye böreği

    MALZEMELER 1/2 kg taze fasülye 2 adet kuru soğan 5-6 diş sarımsak 6 tane yumurta 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı Tuz Karabiber İsteğe göre pul biber HAZIRLANIŞI Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay...
  5. haşhaş ezmesi

    haşhaş ezmesi

    marketten tohum halinde haşhaş aldım bunu nasıl kullanacağım yani ezme işlemini nasıl yapacağım bana yardımcı olursanız sevinirim

Sayfayı Paylaş