Ahududu Reçelli KURABİYE

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ahududu Reçelli KURABİYE
recelli kurabiye ahududu reçelli kurabiye ahududulu
c22b5f89f6.jpg

1+1/4 bardak tam buğday unu
1 bardak un
¼ bardak yulaf ezmesi
¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı karbonat
2/3 bardak esmer şeker
1 yumurta
150gr. tereyağ ya da 120ml. sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Un, yulaf ezmesi, tuz ve karbonatı karıştırın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını çırpın. Yumurta ve yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı üç aşamada ilave edin, hamur toplanınca ikiye bölün. Eğer ununuz yetmediyse, istediğiniz kıvamı alana kadar un ekleyebilirsiniz. Hamur toplarını streç folyoya sararak en az iki saatliğine buzdolabına kaldırın.
Fırını 190 C’ye ısıtın.
Dolaptan çıkardığınız hamurları ince uzun bir dikdörtgen şeklinde (yaklaşık 30cm X 20 cm.) ve yarım santim kalınlığında açın. Hamuru tekrar uzunlamasına ikiye bölün. Her iki parçanın üzerine ahududu reçeli sürün, uzun kenarından ikiye katlayın ve kenarlarını iyice bastırın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. 5’er santimlik dilimlere bölün ama iyice ayırmayın. Dört parçayı da böyle hazırladıktan sonra üzerlerine süt sürün, hafifçe esmer şeker serpiştirin ve sıcak fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin. Parçaları nihai olarak kesin ve soğutun. Hava geçirmez kapta saklayın.
 
Geri
Üst