gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Balık pişirirken hangi baharatlar kullanılır?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kapari hangi yemeklerde kullanılır kapari nerde kullanılır nerelerde nerede En vitaminli ve hormonsuz besinlerden biri kuşkusuz balıklardır.Her evde sık sık tüketilmesi gereken bu önemli besin kaynağı balıkları pişirirken hangi baharatların kullanılacağı konusunda sizlere püf noktalırını bildiriyorum
    [​IMG]
    Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur


    Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu "İpek Yolu" diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır

    Otların bir kısmı ise ülkemizde üretilmekte, bir kısmı ise ithal edilmektedir Otlar da baharatlarla birlikte yemeklerimizi tatlandırmakta kullanılmakrtadır Aynı şekilde ot ve baharatlar balık ve sair deniz ürünleri yemeklerinde de kullanılmaktadır Bu nedenle ot ve baharatların kısa tanımları ile kullanıldığı deniz yemeklerini aşağıda sunmaya çalışacağız Burada yalnız Türk mutfağındaki değil, bulabildiğimiz kadarıyla bütün Dünya mutfaklarındaki kullanımlar esas alınmıştır

    Fesleğen:
    Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde
    Defne yaprağı:
    Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte
    Keraviye:
    Buğulama, haşlama ve dolmalarda
    Zencefil:
    Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede
    Köri:
    Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)
    Mercanköºk:
    Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda
    Hardal:
    Toz halinde güveçlerde, yapılmıº olarak yengeçle
    Muskat:
    Yengeç ve istakozla
    Nane:
    Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada
    Paprika:
    Dolma ve güveçlerde
    Maydanoz:
    Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda
    Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz):
    Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için
    Kırmızı biber (toz veya pul):
    Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde
    Adaçayı:
    Dolma ve güveçlerde
    Kekik:
    ABD’de bütün deniz ürünleri ile birlikte
    Tarhun:
    Fırın ve soslu balık yemeklerinde
    Biberiye:
    Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde
    Sarmısak:
    Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda
    Ceviz:
    Tarator ve benzeri soslarda
    Badem:
    Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak
    Kapari:
    Turşu halinde buğulamalarda


     
Balık pişirirken hangi baharatlar kullanılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hangi baharat hangi yemege yakışır

    hangi baharat hangi yemege yakışır

    zencefil hangi yemeklerde kullanılır köfteye hangi baharatlar konur zerdeçal yemeklerde kullanılır kişniş kullanılan baharatlar Adaçayı Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir. Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çokça yetişir. Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır....
  2. Hangi baharat nerede, nasıl kullanılır

    Hangi baharat nerede, nasıl kullanılır

    zerdeçal nasıl kullanılır zerdeçal nerelerde kullanılır zencefil nasil yenir zencefil nasıl yenir Baharatlar 7 ana grupta incelenir : Köklerinden faydalanılanlar: Karaturp, kırmızıturp... Gövdelerinden faydalanılanlar: Zencefil, tarçın... Yapraklarından faydalanılanlar: Nane, kekik, defne... Soğan yapısında olanlar: Soğan, sarımsak... Çiçeklerinden faydalanılanlar: Karanfil......
  3. Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider

    Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider

    dolmanın yanına ne gider balığın yanında ne gider biber dolmasının yanına baligin yanina balığın Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı...
  4. Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    zerdeçal hangi yemeklerde kullanılır kuru fasulye baharat Baharatlar yemeklere ayrı bir lezzet katar...Çoğu baharat yemeklere lezzet vermesi dışında zayıflamamıza da yardımcı olurlar...Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor. Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı...
  5. Hangi Baharat Hangi Yemeğe

    Hangi Baharat Hangi Yemeğe

    Hangi baharat hangi yemeğe daha fazla yakışır lezzetine lezzet katar yardımcı olabilirmisiniz baharat işini çok seviyorum

Sayfayı Paylaş