gebe
  1. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63

    Bamya turşusu nasıl yapılır?

    Konu, 'Turşular' kısmında BeyazMelek tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; bamya turşusu ile ilgili bilgi vermektedir. Bamyanın her halini severim diyen meleklerimiz içim bamya turşusunun yapımını sunuyoruz. Bamya turşusu kış aylarında ziyafet sofralarınızı şenlendirecek görüntüsüyle beğeni toplayacaktır. Yapımı çok da zor olmayan bu turşuyu görüntüsüne bakarak ben de denemeyi düşünüyorum :D Şimdiden yapacak olan meleklerimize afiyet bal şeker olsun diyorum :tik:

    [​IMG]

    Malzemeler ( 1 kg.lık konserve kavanozu için)

    Yarım kg. taze Bamya
    1 çay bardağı sirke
    2 tatlı kaşığı kaya tuzu
    1 çay kaşığı limon tuzu
    5-6 diş sarmısak
    Bamya turşusu nasıl yapılır?

    Bamyaları yıkayıp, başlarını koni şeklinde kesin.
    Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun dibine ortadan ikiye bölerek 2 diş atın.
    Bamyaları kavanoza yerleştirin. Aralarına ve en üstüne de sarmısak koyun.
    Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyi bamyaların üzerine dökün.
    En son kaynar haldeki suyu bamyaların üzerine çıkana kadar doldurun.
    Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
    Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
    Bamya turşunuzu yemek için en az 10 gün bekleyin.
    Turşunuzu açtıktan sonra dolapta veya soğuk bir yerde muhafaza edin.
    Bamya turşusunun suyu kurulduktan sonraki ilk 10 gün içinde salyalı olur. 10 günden sonra giderek su normal turşu suyu halini alır.

     
Bamya turşusu nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması Malzemeler 1 kaşık tereyağı 2 tabak fasulye turşusu 2 adet orta boy soğan 1-2 kaşık sıvı yağ Yapılışı Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır,...
  2. salatalık turşusu nasıl yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır salatalik tursusu nasil yapilir salata turşusu salatalık kurulur Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemeğin Tarifi Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki...
  3. Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır

    Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır

    Havuçlu Lahana Turşusu havuçlu lahana turşusu lahana havuç turşusu kelem Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 kg sirke 10 dis sarimsak 7 kg havuç tuz, su limon 1 bag maydanoz Yapilisi: 1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin. 2) Sarimsaklari temizleyin. 3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin. 4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina...
  4. Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır salatalık turşusu yapımı turşu nasıl kurulur turşu yapımı hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar malum önümüz kış kışlık yapmaya hepimiz başladık. daha önce domates konservesi nasıl yapılır diyerek evde kendim yapıp sonra sizlerle paylaşmıştım melekler. sonra buzluğuma bir takım sebzeler koydum bunlardan bir tanesi yemeklik patlıcandı. şimdi de...
  5. Fasulye turşusu nasıl yapılır ?

    Fasulye turşusu nasıl yapılır ?

    Bazı besinler vardırki faydasını bilmeden tüketeriz.Yediğimiz her besinin faydasını bilmeli, düzenli tüketerek sağlıklı beslenebiliriz.Türk mutfağında , yine en çok tüketilen sevilen lezzetlerinden biri olan taze fasulyeye değinmek istiyorum.Taze fasulye gerek lezzeti gerekse pişimin kolay olması bakımın ,yaz aylarında en çok tüketilen besinlerdendir.Taze fasulyenin muhteşem lezzetinin...

Sayfayı Paylaş