Ciğer Ve Safra Hastalıklarına Karşı Faydalı Macun

M

Misafir

Forum Okuru
Ciğer Ve Safra Hastalıklarına Karşı Faydalı Macun
Bir avuç akasya çiçeği, üç tutam rezene yaprağı, bir tutam keten tohumu, yarım tutam reyhan çiçeği, çekirdekleri ayıklan*mış beş adet hurma ile birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karı*şım bir kaba konarak yirmi dakika süre ile suda pişirilerek süzü*lür. Süzülerek elde edilen posa, macun kıvamına gelinceye kadar dövülmüş ceviz içi ilave edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan ma*cun süt ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Ciğer ve safra hastalıklarına şifa veren bu macun*dan, yemekten önce bir veya iki çorba kaşığı yenir.
 
Geri
Üst