Değersiz eşyalarımın değerini nasıl arttırırım?

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Değersiz eşyalarımın değerini nasıl arttırırım?
Meleklerim eğer evde bişeylerin fazla olduğunu düşünüyor ve satmaya karar verdiyseniz bu tüyolar tam size göre.Bi bakmışsınız milyoner olmuşsunuz .:D

internet-satis-7824.jpg


Beş para etmez ürünler "yeni teknoloji", "antika" ve "Amerika'dan ithal" gibi sihirli sözcüklerle internetteki satış ve açık artırma sitelerinde fahiş fiyata satılabiliyor. Peki bu işin sırrı ne?

Sizin için çöp olan bir eşyayı değerinin onlarca katı bir fiyata birisine "kakalamak" güzel bir şey olabilirdi aslında, öyle değil mi? Zaten büyük markalann yaptığı da genelde budur. Kurnaz işletmeciler marka ardına gizlenerek aslında 10 dolara imal edilen bir malı 100 dolara satabiliyor. Bu aslında basit bir marketing hilesi. Onlar bu şekilde para kazanıyorsa siz niye kazanmayasınız ki?

Siz de internetten dandik mallarınızı pahalıya satıp, evde şöminenin karşısında üstünüzde ropdöşambr, bir elinizde viski kadehi diğerinde puro ile "hah hah" diye kahkaha atabilirsiniz.

İşte bunu başarmanın 10 yolu.

1.Ürününüzün sadece iyi yönlerini tanıtın. Elinizde bir küp varsa bunun sadece işe yarar üç köşesini tanıtın. Böylece ürünü alan kişi sadece tanıttığınız bu üç köşenin gerçekten anlattığınız gibi olup olmadığına bakacak ve diğer köşelerden hiç bahsetmediğiniz için bunu göz ardı edecektir.

2.Ürününüze fiyat biçerken tam sayının bir alt değerini seçin. Örneğin 100 TL'lik bir ürüne fiyat olarak 99 TL değer biçin. 100 TL satın alacak kişinin gözünde çok yüksek gibi gözükürken 99 TL sanki çok daha ucuzmuş gibi gözükecektir. Üç basamaklı sayı yerine iki basamaklı sayı kullanmak psikolojik ucuzluk etkisi yaratır.

3.Ürünü janjanlı bir pakete koyup göz boyayın. Gören kişi sanki uzay aracı alıyormuş gibi havaya girsin. Ambalaj her şeydir.

4.Özelliklerini abartılı bir şekilde övün, daha doğrusu ürünü demagoji yaparak tanıtın. Laf salatası ile alıcıyı büyüleyin.

5.Potansiyel müşterilerin gözünü korkutun ki, sattığınız şeyi çok değerli, herkesin peşinden koştuğu bir ürün sansınlar. "Abi bak alıyor musun, bak gidiyorum, bir arkadaş 1500 milyon dolar verecek. Bak gidiyorum, çok değerli bak, gidiyorum, bak gelmem bir daha" şeklinde ibarelerle tanıtın malınızı.
6."Bayandan az kullanıldığını mutlaka belirtin. Kadın olmasanız bile, "bayandan" deyin ki potansiyel müşterileriniz artsın, coşsun ortalık.

7.Ürüne suni bir talep yaratın. Bunu kendiniz de yapabilirsiniz ama arkadaşlarınızın yapması daha mantıklı olur. Kendi hesaplarından siteye girip ürünün fiyatını sürekli artırmalarını söyleyin. Böylelikle ürüne karşı oluşan suni talep hedeflediğiniz müşterilerin iştahını
kabartacaktır.

8.Sattığınız ürün elektronik bir aletse ürüne kolpa bir teknoloji ekleyin. Mesela büyük puntolarla "Ayrıca bu alette zotribikşın teknolojisi var!" yazın. Ürünü satın almak isteyen kişi ne olduğunu merak ederse. "Yeni bir teknoloji, aletin daha verimli çalışmasını sağlıyor" deyin.

9.Ürünün altına not düşün ve ürünü ünlü insanların aldığını ima edin. Bu Şener Şen'in "Neşeli Günler" filminde tıraş bıçağı satma taktiğidir. Üstattan örnek verecek olursak ürününüzü satarken şöyle deyin: "Dünyanın bütün meşhurları bununla tıraş oluyor. İngiltere kralı, rahmetli Başkan Kenedi, taçsız kral Pele, Bakkenbağuğer, kaleci Mayer, Nadya Komanaçi, Bricit Bardo, Fenerbahçeli Cemil! Hepsi şöhretlerini bu bıçağa borçlular."

10.Tüm bunlar olmuyorsa sürümden kazanmayı deneyin ve müşterinize "Abi yengeye de al, çocuğa da al bir tane, amcaya da al" tekniğiyle 80 tane satmaya çalışın ve kazandığınız paraları şöminenin karşısında yemenin keyfini çıkarın.
 
Geri
Üst