gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 125 gram margarin 2 su bardağı irmik
    2 adet yumurta
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 kahve fincanı soda
    1 çay kaşığı vanilya
    2 çorba kaşığı marmelat
    2 çorba kaşığı badem
    Şerbeti için:
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı vanilya
    1 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
    Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
    Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.


     
düğme tatlısı(6/8 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Misket Tatlısı (6 Kişilik)

    Misket Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI :İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir...
  2. Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak...
  3. Misket tatlısı(6 kişilik)

    Misket tatlısı(6 kişilik)

    MALZEMELER 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur...
  4. Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    yumurta tatlısı MALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün....
  5. Düğme Tatlısı

    Düğme Tatlısı

    Malzemeler 125 gr margarin 2 Su bardağı irmik 2 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Paket kabartma tozu 1 Kahve fincanı soda 1 Çay kaşığı vanilya 2 Çorba kaşığı marmelat 2 Çorba kaşığı badem Şerbeti için : 1.5 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Çay kaşığı vanilya 1 Su bardağı su Hazırlanışı * Öncelikle şerbeti hazırlayın. * Bunun için ; 1 su bardağı su ve 1.5 su bardağı...

Sayfayı Paylaş