gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 Şeftali 1 Paket Etimek
    1 Su Bardağı Şeftali Suyu
    1 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Muhallebi için:
    4 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşiğı Un
    2 Çorba Kaşığı Nişasta
    2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker
    1 Yumurta Sarısı
    1 Paket Vanilya
    Sos için:
    3 Şeftali
    2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
    1 Paket Vanilya
    1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)


    HAZIRLANIŞI
    Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.
    Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
    Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.
    Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.


     
Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    kışlık soslar Malzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek...
  2. Misket Tatlısı (6 Kişilik)

    Misket Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI :İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir...
  3. Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

    Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

    MALZEMELER 50gr. Şam fıstığı 100grtaze badem 100 gr fındık 50 gr iç ceviz 500 gr. bal 1 çorba kaşığı anason 50 gr. tereyağı HAZIRLANIŞI Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin....
  4. Krem Peynirli Şeftali Tatlısı Tarifi Resimli

    Krem Peynirli Şeftali Tatlısı Tarifi Resimli

    Krem Peynirli Şeftali Tatlısı Tarifi Resimli tarif istiyorum lütfen yazın tarifi
  5. Resimli Krem Peynirli Şeftali Tatlısı

    Resimli Krem Peynirli Şeftali Tatlısı

    Krem Peynirli Şeftali Tatlısı Tarifi Krem Peynirli Şeftali Tatlısı Yazın şeftali çıkar çıkmaz denemenizi tavsiye edeceğimiz, hafi ve leziz krem peynirli şeftali tatlısı tarifi şöyle melekler :) Malzemeleri: 3 adet iri şeftali 1 su bardağı şeftali suyu 6 çorba kaşığı labne peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal Nane yaprağı (süslemek için) Yapılışı: Şeftalileri...

Sayfayı Paylaş