gebe
  1. Julieт

    Julieт Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    577
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cehennemin dibi

    Elmasiye

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Julieт tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER Su (5 bardak), Vişne (300 gram), kaynamış, 1 çay bardağı soğuk)
    Mısır nişastası (8 yemek kaşığı),
    Şeker (1 bardak),
    Su( 5 bardak kaynamış 1 çay bardağı soğuk)
    HAZIRLANIŞI
    1 Ocağın üzerinde ısıtılmış bir tencerenin içine 5 bardak kaynamış suyu dökün. Üzerine 1 bardak şeker ve 300 gram vişne ilave edin.
    2 Bir el blendırı yardımıyla tüm karışımı tencerenin içinde blendırdan geçirin. Çırpma işleminden sonra tencerenin üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kaynamaya bırakın.
    3 Başka bir kabın içinde 6 yemek kaşığı mısır ni­şastasını 1 çay bardağı su ile inceltin. Hazırladığı­nız karışımı kaynamaya bıraktığınız .tenceredeki viş­neli karışımın üzerine ilave edin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Bu karışımı yaklaşık 4-5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kay­natın. 4Kaynayan tatlınızı ocaktan indirin. Tatlıyı boşalta­cağınız kalıpları yapışmasını engellemek amacıyla soğuk su ile ıslayın ve suyunu boşaltın. Tenceredeki karışımı kalıplara dökerek donması için 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sertleşen tatlınızı dolaptan çıkartın ve bir tabağın içine ters çevirin. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş