gebe
  1. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA

    ESDE' den Patlicanli pogaca

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında ESDE tarafından paylaşıldı.

    patlicanli pogaca, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler Evett Meleklerrr, gelelim gecen gun yaptigim patlicanli pogacalarima:))
    Esim patlican hastasi oldugu icin, ve cok yemek sectigi icin, patlicanli yemeklere mecburen agirlik veriyorum, genelde pogaca ve boreklerimede kullanirim patlicani...

    Tarifime gecmeden once, bir konuyu sizlerin tercihine birakiyorum, daha once yaptigim patlicanli pogacada patlicanlari kozlemistim, ve oyle denemistim benim pek hosuma gitmedi pogacinin icinde sanki koz kokusu agir basti gibi geldi, bu sefer patlicanlarimi hafif kizartarak yaptim bana daha hos geldi tadi, tamamen damak zevki size birakiyorum...ve tarifime geciyorum...:)


    [​IMG]



    MALZEMELER

    250 gr Margarin,(yumusatilmis)
    2 Yumurta (biri uzeri icin)
    1 cay fincani sut
    1 pk maya (ben kuru maya kullandim)
    1 tatli kasigi tuz
    1 Yemek kasigi toz seker
    Aldigi kadar un


    IC MALZEMELER

    1 Buyuk boy patlican
    1 Buyuk boy domates
    1 Orta boy sogan


    YAPILISI

    Oncelikle hamur icin gerekli tum malzemeler karistirilip yumusak bir hamur elde edilir, Daha sonra hamurumuz, agzi kapali bir kapta dinlenmeye birakilir


    Hamur dinlenirken, bizde icini hazirlamaya baslayalim;

    Patlicanimizi yikayip alacali soyduktan sonra, kucuk kucuk kup seklinde dograyalim,
    ayni sekilde domatesinde kabugunu soyup kup kup dograyalim, Daha sonra yayvan buyuk bir tavada patlicanlarimizi az yagda hafifce kizartiyoruz, kizaran patlicanlari havlu kagit uzerine baska bir kaba aliyoruz(fazla yagini cekmesi icin) daha sonra ayni tavada soganimizi kucuk kucuk dograyip kavurmaya basliyoruz, kavrulan soganlarin uzerine dogradigimiz domateslerimizide ekleyip biraz kavurduktan sonra kizarttigimiz patlicanlarida ekliyoruz, butun malzemeleri karistirip domatesler suyunu cekene kadar pisiriyoruz, icine tercihinize gore baharat katabilirsiniz, bir tatli kasigi tuz koymayi unutmayin :) ve icimizz hazirr!

    Mayasi gelen hamurumuzun icine yaptigimiz patlican harcindan bir miktar koyup dilediginiz sekli verebilirsiniz...yaglanmis yada yagli kagit serilmis firin tepsisinin uzerine dizdigimiz pogacalarimizin uzerine kalan bir yumurtamizin sarisini surup uzerinide dilerseniz corek otuyla susleyebilirsiniz...

    Pogacalarimizi 170 derece firinimizda uzerleri ve alti esit sekilde kizarana kadar pisiriyoruz....


    Afiyett OLsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)






     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Ağustos 2011
ESDE' den Patlicanli pogaca konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlicanli Spagetti

    Patlicanli Spagetti

    Malzemeler 4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.) 5 dis sarmisak (ince kiyilmis) 3 adet orta boy domates, soyulmus ve dogranmis (600 gr.) 1 çorba kasigi tereyagi (15 gr.) 3/4 su bardagi galeta unu (90 gr.) 1 paket spagetti (500 gr.) 600 gr. kiyma° 4 orta boy kemer patlican, çapraz olarak 1/2 cm. kalinliginda dilimlenmis (600 gr.) 1 çay kasigi kirmizi pul biber 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi...
  2. Katmer Pogaça

    Katmer Pogaça

    katmerli açma poça Malzemeler 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker Aldığı kadar un Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim) Yapılışı Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli...
  3. Patlicanli ÇÖp kebabi

    Patlicanli ÇÖp kebabi

    çöp kebabı cöp kebabi patlıcanlı çöp kebabı patlıcanlı tarifi patlıcan bunu çok özel misafirlerime yaparım çok sevdiğim ve zevkle yaptığım tariflerden biridir. Malzeme : 2 tarre ince ve uzun patlıcan 4 tane dolmalık biber 4 tane ufak boy domates 4 çorba kasığı margarin yağı 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 8 tane çöp 1 orta boy soğan...
  4. ESDE' den ARMUTLU CEVIZLI KEK:)

    ESDE' den ARMUTLU CEVIZLI KEK:)

    armutlu kek, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler Merhaba Melekler, Nerdeyse kekin her turlusunu cok severim ben:) sevdigim icinde degisik kek tariflerini arastirip denerim, bugun ne yapsam diye dusunurken, mutfakta yumusamis armutlar gozume ilisti :) tabiki armutlari kekin icinde kullanmaya karar verdim:) guzel olursa sizlerle paylasirim diyede kendi...
  5. ESDE' den Enfes  Siron Tarifi

    ESDE' den Enfes Siron Tarifi

    siron tarifi siron nasil yapilir nedir resimli tarifi siron malzemeleri konusu burada melekler Evvettt Meleklerrrr, Benim gibi ASERME olayini abarttiysaniz yandiniz:) ne gorsem canim ceker oldu:) Allahtan azda olsa mutfak becerim varda:p canimin cektigini mutfaga girip yapabiliyorum, Ben aslen GiRESUN sebinkarahisarliyim, bu tarifi ilk o tarafta yemistim, ve bayilmistim, karadeniz...

Sayfayı Paylaş