eşine sırtını dönerek uyumak

S

sare0703

Forum Okuru
eşine sırtını dönerek uyumak
merhaba.
ben bunun cvbını cok araştırdım ama bulamadım.resmi nikahtan sonra düğün gecesi imam nikahıda yaptık.suanda 5 aylık evliyim.bana bi arkadaşımın verdigi bilgiye göre gece yatarken izin almadan eşine sırtını dönerek uyumak yasakmış.izin alınıp öyle sırt dönmek gerekirmiş.(imam nikahında bu gerekliymiş ) uyku esnasında değil tabi , biliçliyken yani örneğin yeni yatmış ve daha uykuya dalmamışken.bu ne kadar doğrudur ?
 
Sare ,daha önce bir kitapta okumuştum.Eşinden izin isteyerek sırtını dönmen lazım:)Tabi bu olay biraz kapsamlı bir konuya hakim olduğundan,anlatması zor olucak.Eşler arasında çıkan bir kavaga sonucu kadın eşine sırtını dönerse vede eşi istediği halde kadın eşiyle birlikte olmzsa sabaha kadar melekler kadını lanetlermiş.Yani anladığım kadarıyla kocaya sırt dönmenin manası kocanın isteklerine cevap vermiyerek,sırtını dönüp uyumak.Konuya ulaşman için islamda evlilik ilmihaline bak canım detayları ordan bulabilirsin
 
yasakmış kelimesi doğru değil ama izin alınması gerekir.ilk uyurken uyduktan sonra önemli değil
 
Bence orda ki eşine sırtını dönerek uyumak cümlesinin altında başka anlamlar var. Beyzaya katılıyorum. Yoksa arkanı dönüp yatacaksın diye '' İzin verirsen arkamı dönüp yatabilir miyim ?'' diye sorulur mu ?
 
Geri
Üst