gebe
  1. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Haftanın en hamarat meleği

    Konu, 'Melekler Cafe' kısmında zuzu65 tarafından paylaşıldı.

    baklava yufkasından börek hazır baklava yufkasından laz böreği laz baklavası böreği hazır yufkasıyla börek . .
    [FLASH]http://zuzu65xzuzu65.googlepages.com/meleklernmutfaghusnuzuzu65.swf[/FLASH]


    [​IMG]



    .
    .
    .

     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği
    ya yeminle süpersin zuzu.:D.şimdi bişey dicem belki inanmıcaksınız.valla ben bazen böyle mutfakta yemek yaparken şıkır şıkır arada bide oynarım yani bu bölüm tam benlik olmuş:D emeğine sağlık+ rep
     
  3. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    .
    ben işi biliyom adminimm valla artık mutfaktan cıkmazsınız yemek yapmayan hanımları görelim bakalım mutfakta neler döktürcekler..şaka biryana aklıma birden öylesine geliverdi adminim...hem arkadaşlarımızın işinede yarayabilir adına...inanın sormadan açtım kabalık yaptım çekinmedim de değik hani adminin....verdiğiniz cesaretle süperim adminim çok teşekkür ederim emeği geçen tüm arkadaşlarım adına
     
  4. deniz_25710

    deniz_25710 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    393
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    trabzon
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    Patates Salatası

    [​IMG]
    Süre: 20 dakika
    Porsiyon :6 kişilik


    Malzeme:
    6 adet patates
    1 adet kuru soğan
    3-4 adet soğan
    2 adet sivri biber
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet limon suyu
    1/2 demet maydanoz
    birkaç yaprak taze nane
    kırmızı biber
    tuz


    Yapılışı:
    Patatesler yıkanıp, haşlanır.
    Soğuyunca soyulup küp küp kesilir.
    Soğanlar piyazlık doğranıp tuz ile ovulur.
    Taze soğan, maydanoz, nane ve sivribiber ayıklanıp ince ince kıyılır.
    Hepsi harmanlanır.
    Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı biber çırpılarak sos hazırlanır.
    Patatesler servis tabağına alınıp, üzerine sos dökülür.



    Yayla Çorbası

    [​IMG]
    Süre: 25 dakika
    Porsiyon :6 kişilik


    Malzeme:
    8 su bardağı et suyu
    1/2 su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta sarısı
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    kuru nane
    kırmızı biber
    tuz


    Yapılışı:
    Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra yumuşayıncaya kadar et suyuyla pişirilir.
    Un, yumurta sarısı, yoğurt ve süt karıştırılarak kaynamakta olan pirince eklenir.
    Ateş kısılarak, tuz eklenir.
    Servis yapmadan önce nane ve kırmızı biber tereyağında yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.



    Mantar soslu pirzola



    [​IMG]

    Malzeme :

    * yarım kg pirzola

    Sosu için:

    * 3 domates
    * sarımsak
    * 1 kuru soğan
    * 1 kase yeşil fasulye
    * 1 kase mantar
    * tuz, mantar
    * zeytinyağı

    Hazırlanışı :

    Yarım kg. pirzolayı tavada sıvıyağda pişirin.Pişen pirzolaları servis tabağına alın.Sosu için soğanı,sarımsağı, mantarı ve domatesi doğrayın.Pirzolaları pişirdiğiniz aynı tavaya alarak sosu pişirin. Tavaya ilk önce kesilmiş olan sarımsak,soğan,yarı kıvamda sotelenmiş ince kıyılmış taze fasulye ve mantarı beraber alıp soteleyin. Daha sonra tavaya kesilmiş domatesleri alın.Tuzunu ilave edin.Sosu pişirin. Servis tabağına aldığınız pirzolaların üzerine sosu dökerek servis edin.



    Zeytinli ve domates soslu spagetti




    Zeytinli ve domates soslu spagetti
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler:

    1 paket spagetti
    Yarım demet maydanoz
    Yarım kg domates
    6-7 çarliston biber
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 diş sarımsak
    Tuz, karabiber
    1 çorba kaşığı biber salçası
    10-15 siyah zeytin
    Hazırlanışı:
    * Çarliston biberleri temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri soteleyin. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka dilimleyin. Domates sosuna ekleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sosa ilave edip tavayı ocaktan alın.

    * Spagettiyi tuzlu kaynar suda haşlayın. Süzgeçte suyu iyice süzüldükten sonra geniş bir kâseye alın. Sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
    Un Helvası
    [​IMG]
    Süre: 20 dakika
    6 kişilik
    Malzeme:
    125 gram tereyağı
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı çam fıtığı
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    Yapılışı:
    Yağ tencereye alınıp eritilir.
    Daha sonra un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
    Fıstıklar ilave edilip birkaç kez çevrilip pembeleşmesi sağlanır.
    Su, süt ve şeker eklenir.
    Tencereye yapışmayacak kıvama gelinceye kadar kavrulur.
    Biraz demlendirdikten sonra kaşık kaşık alınıp tabağa dizilir.

    afiyet olsun melekler:):)

     
  5. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği
    .
    .
    .

    işte mutfak dediğin bu olmalı ellerine sağlık arkadaşım karnımda aç vallahi burdan süper görünüyo çokteşekkürler...aç karnınada oynanmıyo yaaaa açımm aççççççç..tok anlamaz açın halinden ama
    .
    .
    .
     
  6. Vijdan

    Vijdan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.140
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    Teşekkürler melekler..Ellerinize sağlık..Hepside harika görünüyor,bu ramazan ne pişircem derdinden kurtuluyorum galiba..
     
  7. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    bence oynamaktan mutfakta hepten aç kalcaz gibi geliyo bana..
    meleklerimmmmm hanii nerdeymiş benim marifatli meleklerimmm göremiyorummm...ya hepiniz faasfodmu takılıyosunuz hamburger pizza kebap gibi...hadin kızlar canlanın az
     
  8. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    ya yeminle süpersin zuzu ablaaaa
     
  9. @şK_MeLeĞ!.

    @şK_MeLeĞ!. Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.375
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    harıka gorunuyorlar yaaaa.melerklerım karnım açıktı walla.maşallah benım guzel meleklerıme.nazar degmesınn
     
  10. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği


    oynayıp kactın dımıııı netde gunun menusu
    müziği lapatayımda gör bakalım ...hahahayyyttt
     
  11. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    işin şakası ben teşekkür ederim arkadaşlar....cevap yazarken bile kıvırtmaktan geri kalmıyom hanii
     
  12. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    eywahlar olsun koca ramazan ayı boyu aç kalcamızın işaretiiii....barim bi makarna falan yapsaydınızz ..amanınnnnn
     
  13. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    DÜŞÜNDÜM BU KADAR GÜZEL YEMEKLERİN YANINA MEZELERİ EKSİK BUYRUN HANIMLAR... AFİYET OLSUN



    [​IMG]

    HAYDARİ
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
    3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
    3 Diş Sarmısak
    Kimyon
    Tuz
    Kuru Nane
    1 Fincan Zeytinyağı
    Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
    Sivribiber (Arzuya göre)


    Yemeğin Tarifi
    Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
    Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım
    *****************************************
    [​IMG]

    Patates Kroket

    3 Adet Orta Boy patates
    2 Adet Yumurta
    1 Tatlı Kaşığı Nişasta
    2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
    3-4 Dilim Salam
    1/2 Su Bardağı Un
    1 Adet Yumurta Sarısı
    1/2 Su Bardağı Galeta Unu
    Tuz , Karabiber
    Kızartmak İçin Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
    Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
    ****************************************
    Piyaz
    [​IMG]
    250 gr Kuru Fasulye
    1 Su Bardağı Sirke
    1 Adet İri Soğan
    1 Demet Maydanoz
    Sos İçin
    Tuz , Beyazbiber
    2 Çorba Kaşığı Sirke
    6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Süslemek İçin
    2 Orta Boy Domates
    2 Katı Haşlanmış Yumurta


    Yemeğin Tarifi
    1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
    Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

    **********************************
    Humus
    [​IMG]
    Humus tarif tarifi Malzemeler
    1 kutu haşlanmış nohut konservesi
    1 adet orta boy soğan
    5 yemek kaşığı tahin
    3 diş ezilmiş sarmısak
    45 ml. limon suyu
    2 çay kaşığı kimyon
    45 ml. zeytinyağı
    20 gram dolma fıstığı
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    tuz
    karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Nohutları yıkayıp, süzülmeye bırakın.

    Mutfak robotuna zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kırmızıbiber, tuz, kimyon, tahin ve nohutları koyun.

    Humus elde etmek için püre haline gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.

    Küçük bir sahanda tereyağını eritin, dolma fıstıklarını ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin.

    Dolma fıstıklarını servis yapmadan önce humusa ekleyin

     
  14. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği


    diyodum ben bu kızcağız güzel mezeler hazırlar diye bak nasılda içime doğmuşş.humus hariç hepsini bitirebilirimmm acayip çekici geliyolar gözüme ...ellerine sağlık
     
  15. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.684
    Beğenilen Mesajlar:
    106
    Ödül Puanları:
    63
    Cevap: Haftanın en hamarat meleği

    [​IMG]

    Malzemeler ; 4 kişi için Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.

    Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir.
    Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından
    yarılmış taze yeşil biberler konur.
    Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.

    ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
    10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
    1 yemek kaşığı Yağ
    2 orta büyüklükte Domates
    3 tane Yeşil Biber
    1 bardak Su
    Kıyılmış Maydanoz
    yeterince Tuz
    Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce
    kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.

    Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.

    Mercimekli Bulgur Pilavı
    [​IMG]

    • yarım su bardağı yeşil Mercimek
    • 2. baş soğan
    • 2.bardak bulgur
    • 2. kaşık tereyağı
    • 1. adet domates
    • 1.adet yeşil biber
    • 1.adet patates
    • 100.gr kıyma
    • salça, tuz, karabiber





    Yapılışı:
    önceden ıslanmış mercimeği az pişirdim, süzdüm
    sonra tereyağında soğanları pembeleştirdim.
    Kıymasınıda ekledim kavurdum salçasını, robota çektiğim biberi,
    domatesi, patateside ekleyip iyice kavurdum mercimeği,
    bulguruda ekledim 4/5 su bardağı kaynattığım suyu kattım
    tuzunu, karabiberin de koyup demledim
    Afiyet olsun.


    Fırında Sütlaç
    [​IMG]
    1.kg süt
    2.su bardağı su
    1.su bardağı pirinç
    2.yumurta sarısı
    1.kaşık nişasta
    1/5. su bardağı şeker
    yarım paket vanilya
    üstü için, isteğe göre fındık Yapılışı:
    Ben ilk kez denedim fırında sütlacı :)
    2 bardak suyla pirinci pişirdim, sütünü ekledim sonra
    bir kaseye bir kaşık nişastayı yarım paket vanilyayı soğuk sütle çözdüm ve sütlaca
    kattım devamlı karıştırarak pişirdim.Sonrada şekerini ilave ettim.Bir kasede aldığım sütlaçtan soğuttum
    2 yumurta sarısını karıştırdım ve sütlaca ekledim.3 , 4 dakika daha kısık ateşte pişirdim.
    Aslında fırında sütlaç toprak kaselerde güzel olurdu, ama bende
    bulunmadığından ben cam kasede yaptım :) sütlacı kaselere boşalttım 6 kişilik oldu :))
    sıcak su koyduğum bir tepsiye kaseleri yerleştirdim, önceden kızdırdığım fırına sürdüm.
    Üstleri kızarana kadar pişirdim, ve işte sonuş resimdeki gibi oldu :) Tarifi için arkadaşıma
    teşekkür ediyorum.
    Afiyet olsun ...

     
    Son düzenleme: 23 Ağustos 2008
Haftanın en hamarat meleği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hamarat Melek Yarışması

    Hamarat Melek Yarışması

    Sevgili Melekler Mekanı üyeleri; http://www.meleklermekani.com/melekler-cafe/107167-haftanin-en-hamarat-melegi.html Yukarıda link'i verilen açılmış konuda haftanın en hamarat meleği yarışması yapılmasına karar verilmiş, değerlendirme ve galibin seçilmesi konusunda adminlere başvurulmuş ve bu nedenle yarışmaya yeni bir boyut getirilmesine karar verilmiştir. Bugün saat 22.00'a kadar...
  2. Hamarat Melek Yarışma Anketi

    Hamarat Melek Yarışma Anketi

    Sevgili Melekler Mekanı üyeleri, bu bölümde konuya verilmiş olan menüler ve sahiplerinin yarışma için oylaması yapılacaktır. Lütfen kişilere göre değil, objektif kritlerlere göre oylama yapınız. Herkesin bir oy kullanma hakkı vardır. Yarışmacı üyelerimize başarılar diliyorum, Sevgiler...
  3. Hamarat kadın

    Hamarat kadın

    hamarat kadın hamarat kadın oyunları hamaratkadin oyunu kadınlar Bazen o kadar yoğunuz ki....İşte başını kaşıyacak vakti olmayan bir meleğimiz.....
  4. Hamarat meleklerime oya-lar

    Hamarat meleklerime oya-lar

    iğne oyaları iğne oyası yazma modelleri Hamarat Meleklerime benden çok cici yazma kenarları.. İster çeyizine istersende sevdiklerine yapabileeğin çok güzel modeller.. Şİmdiden kolay gelsin... :örgü:

Sayfayı Paylaş