Hamarat Melek Yarışma Anketi

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Hamarat Melek Yarışma Anketi
Sevgili Melekler Mekanı üyeleri, bu bölümde konuya verilmiş olan menüler ve sahiplerinin yarışma için oylaması yapılacaktır. Lütfen kişilere göre değil, objektif kritlerlere göre oylama yapınız. Herkesin bir oy kullanma hakkı vardır.

Yarışmacı üyelerimize başarılar diliyorum,

Sevgiler...
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

1. MENÜ


Deniz25710 Menüsü

YOĞURT ÇORBASI
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1/2 su bardağı pirinç
nokta.gif
2 su bardağı süzme yoğurt
nokta.gif
1 yemek kaşığı un
nokta.gif
2 adet yumurta sarısı [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
50 gr .margarin
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
6 su bardağı tavuk suyu[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 çay kaşığı domates salçası[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
Nane[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Karabiber[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] ve [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kırmızı biber [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
Kimyon[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Tuz[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Bu karışıma tuz, karabiber, kimyon ve salça ekleyin.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kaynayan tavuk suyuna ilave edin. Hazırladığınız karışımı ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve ateşten alın.

Yağı iyice kızdırın. Üzerine kırmızı biber ekleyin. Servis tabağına koyduğunuz çorbayı nane ve kızgın yağ ile süsleyin. Soğumadan servise sunun.[/FONT]
Etli Yaprak Sarması

IMAG0012.3.jpg





Asma yaprağı - - 150 gram
Su 2 1/3 su bardağı 465 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 2/5 su bardağı 75 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 3/4 su bardağı 300 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Nane 1 yemek kaşığı 1.3 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram


Mantarlı Börek


Malzemeler

  • 1 kg. yufka
Harcı İçin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İçi İçin

  • 1 paket mantar (250gr.)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber
Yapılışı

  1. Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Yağda soğanı pembeleşene kadar kavurun. İç, börekte kullanılacağı için soğanları blendırdan geçirince daha lezzetli oluyor. Daha sonra küp küp doğranmış mantarları, domatesi ve doğranmış biberleri ekleyip, soteleyin. Tabi tuzu ve karabiberi de unutmayın:)
  2. Böreğin harcı için yoğurt, süt, yumurta ve yağ bir kapta çırpılıp hazır hale getirilir.
  3. Yufkayı serin ve yoğurtlu harçtan yeterli miktarda koyup yufkaya iyice yayın. Daha sonra yufkayı 8'e bölün. Oluşan üçgenlerin geniş kısmına 1 kaşık mantarlı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın. Ne çok sıkı sarılacak, ne de çok gevşek.
  4. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan harcı fırça yardımıyla sürün ve böreğin üstünü bıçakla yarın. Süslemek için de yarığın içine dilimlenmiş domates ve bir parça biber koyun. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...

Sebzeli pilav
kebap.jpg

Et malzemeleri:

2 kg kuzu eti
1 buyuk bas sogan
1 tatlikasigi tuz
3-4 tane defne yapragi
Bir cimdik safran
1 cay kasigi seker
3 su bardagi sicak su
5-6 adet karabiber
2-3 kasik tereyagi


Pilav malzemeleri:

2,5su bardagi baldo pirinc
1kutu konserve bezelye(suyu suzulmus)
2 adet orta boy havuc(kucuk kup seklinde dogranmis)
1 yemek kasigi kus uzumu
3 yemek kasigi tereyagi
3 su bardagi kaynar su
1 et tablet

Pilavin Yapilisi:
pirinci kaynar suda yaklasik 1-2 saat bekletelim,sonra suzup pilav tenceresinde tere yagla bir iki cevirerek kavuralim uc subardagi kaynar suyu,tuzu, kup kup dugranmiss havucu bezelyeyi,kus uzumu,et tableti,hepsini tencerenin icine ilave edelim kaynamaya birakalim suyunu ceker cekmez ocagimizi kapatip uzerine bir havlu ortup demlenmeye birakalim.


Etin pisirilmesi:
Tum et malzemelerini bir tencereye koyup orta ataste et yumusayincaya kadar pisirelim.
Pisen etin suyunu suzup kizgin tavaya tereyagi koyup eti cevirerek birazcik kizartalim.
Diger yandan pilavi karistirip kek kalibina iyice sıkıstırarak bastiralim.
Servis tabagina kalibi ters cevirelim.
Uzerine kizarmis eti duzgun bir sekilde yerlestirelim.
Servise hazirdir afiyetle yiyelim:)

TON BALIKLI ROKA SALATASI


Malzemeler:

1 demet roka
4 yemek kaşığı mısır (konserve)
6-7 dal yeşil sogan
1 adet salatalık
3-4 yaprak marul
1 adet kuru sogan
2 küçük kutu ton balığı (konserve)
Üzerini süsleyecek kadar zeytin ve mısır
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
yeterince tuz ve zeytinyagı

Yapılışı:
Tüm malzemeler yıkanıp dogranır. Üzerini süsleyecek kadar mısır bir kenara ayrılır.
Ton balığı haric tüm salata malzemeleri, yag, tuz, nar ekşisi, limonsuyu ilave edilip karıştırılır.
Servis tabağına aktarılır. Ton balığı salatanın üzerine konur. Mısır ve zeytin ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.



[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif] Kıtır Kadayıflı Muhallebi
Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı. Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz.
kitirkadayiflimuhallebi.jpg
Malzemeler:
[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Muhallebisi için:[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 litre süt[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 su bardağı un[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 su bardağı tozşeker[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 paket kremşanti veya süt kreması[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Kadayıfı için:[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]250gr. kadayıf[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2-3 yemek kaşığı tereyağı[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]yarım su bardağı veya daha az tozşeker[/FONT] [FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Yapılışı:[/FONT]


  1. [FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
    [*]Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
    [*]Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
    [*]Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
    [*]Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
    [*]Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
    [*]Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
    [*]Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
    [*]Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
    [*]Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir.[/FONT]
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

2. MENÜ

Bonita

BİR GAZİANTEPLİ OLARAK SİZE ANTEP YEMEKLERİ YAPMAK İSTEDİM
iclikofte.jpg

MALZEME;
Harcı için;

20 gr. fıstık veya ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber
150 gr. az yağlı kıyma,100 gr. soğan
Hamuru için;
50 gr. simit
25 gr. çiğköftelik et
1 adet soğan,20 gr. haşlanmış patates
Tuz,yarım çiğ yumurta

Harcının hazırlanması;
Et, önce pişinceye kadar kavrulur.Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir.Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamurun Hazırlanması;
Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur.
Köftenin hazırlanması;
Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde) avuç içinde top halne getirilir.İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır.Ayçiçek yağında kızartılarak servis yapılır.

eksilikofte.jpg

MALZEME;
Çorbası için;

750 gr. parça et
1.5 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı domates Sal.
3-4 diş sarımsak-1 yemek kaş. biber salçası
2 limonun suyu-Yeterince su
Köftesi için;
500 gr. yağsız kıyma-500 gr. simit
2 adet kurusoğan-Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Yağ,nane

TARİFİ:
Simit önce su ile biraz ıslatılır.Soğanlar ufak ufak doğranır.Karabiber,kırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir,köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur.Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et ,halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.Salçası ve ekşisi konur.2-3 taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır.Pişen köftelerin suyu süzülür.Servis yapılacağı zaman köfteler,et ve nohutlu karışımın içine konur,biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.

yuvarlama1.jpg

MALZEME;
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber
TARİFİ;
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.

katmer.jpg

MALZEME;
Hamur için;150 gr. un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuz
İçi için;2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
100 gr. süt kaymağı

TARİFİ:Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir.Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır. Elle havada çevrilerek açılır;kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir.Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır.Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Katmer servise hazırdır.

AFİYET OLSUN
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

3. Menü

Inocente_Reina

ve farklı hamsili yemek tarifleriyle (tarifler için asıl konuya bakınız)


f2953d00c80db499ea06258c953ef810.jpg


YAPILIŞI :

İki yemek kaşığı un iki yemek kaşığı tereyağı iki yemek kaşığı domates salçası kavrulur. Sıcak su ilave edilir karıştırarak topaklanması önlenir. Kaynadıktan sonra bir çay bardağı süt katılır bir iki taşım kaynatılır. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. İsterseniz üzerine kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.








Bolonez Soslu Spagetti


minimutfak_bolonez_soslu_spagetti.JPG


- 1 veya yarım paket spagetti makarna
- 200 g kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 havuç
- 1-2 diş sarımsak
- 8-10 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- az kekik, pulbiber, karabiber
- kaşar peyniri

Spagetti tuz eklenmiş bol suda haşlanır. Ayrı bir tencerede sıvıyağı ve kıyma suyu çekilene kadar kavrulur. Üzerine doğranmış (ben rondodan geçiriyorum soğanla havucu) soğan ve havuç eklenir, kavrulur. Rendelenmiş domates eklenir biraz daha kavrulur. Üzerine baharat ve tuz eklenir. Kıvamına göre gerekirse su eklenir ve 5-6 dakika pişirilir. Bu arada ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır. Spagetti süzülüp servis tabağına alınır ve üzerine bolonez sosu dökülür ve kaşar rendesi serpilir.








HAMSİ KÖFTESİ.

Malzemeler
%5B3970669760828440%5DDSC00234.JPG

1 kg hamsi
1 su bardagi ekmek ici
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 kasik un
kizartmak icin siviyag
tuz, karabiber
Yapilisi
1-Hamsiler temizlenip yikanir ve kilciklari cikarilir.
2-Cok az su ile hafif haslanir. Suyu suzdurulur.
3-Hamsilerin icine ufalanmis ekmek ici, kiyilmis maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yogrulur.
4-Yumurta buyuklugunde parcalar alip kofte sekline getirilir.


5-Una bulayip kizgin yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine cikarilip sicak servis yapilir.
((AFIYET OLSUN))
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

4. Menü

Semazen


patlican.jpg




Zeytinyağlı Patlıcan Dolması


Malzemeler:


  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivribiber
  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • kızartmak için sıvıyağ
  • ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
  2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
  3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
  4. 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın..

et.jpg




Arpacık soğanlı nohutlu kuzu kebabı

Malzemeler:

  • 1kg kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:

  1. Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
  2. Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.

kafesli_pilav.jpg



Kafesli pilav


6 kişilik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • Tuz, karabiber
Hazırlanması:

  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
  2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
  4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.

katmer_tatlisi.jpg



Katmer Tatlısı:

Malzemeler:
Hamuru:


  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 150gr tereyağı
Kızartmak için:

  • 750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • yarım limon
Hazırlanması:

  1. Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.
  2. Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun. (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
  3. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

5. Menü

Meze Menüleriyle

ÖzDo




HAYDARİ
Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)


Yemeğin Tarifi
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım
*****************************************


Patates Kroket

3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


Yemeğin Tarifi
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
****************************************
Piyaz

250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta


Yemeğin Tarifi
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

**********************************
Humus

Humus tarif tarifi Malzemeler
1 kutu haşlanmış nohut konservesi
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı tahin
3 diş ezilmiş sarmısak
45 ml. limon suyu
2 çay kaşığı kimyon
45 ml. zeytinyağı
20 gram dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

Yemeğin Tarifi
Nohutları yıkayıp, süzülmeye bırakın.

Mutfak robotuna zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kırmızıbiber, tuz, kimyon, tahin ve nohutları koyun.

Humus elde etmek için püre haline gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.

Küçük bir sahanda tereyağını eritin, dolma fıstıklarını ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin.

Dolma fıstıklarını servis yapmadan önce humusa ekleyin
 
Cevap: Hamarat Melek Yarışma Anketi

6. Menü

Handanca


p_1585_o.jpg


Malzemeler ; 4 kişi için Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.

Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir.
Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından
yarılmış taze yeşil biberler konur.
Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.

½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce
kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.

Mercimekli Bulgur Pilavı

pilav1.jpg


  • yarım su bardağı yeşil Mercimek
  • 2. baş soğan
  • 2.bardak bulgur
  • 2. kaşık tereyağı
  • 1. adet domates
  • 1.adet yeşil biber
  • 1.adet patates
  • 100.gr kıyma
  • salça, tuz, karabiber

Yapılışı:
önceden ıslanmış mercimeği az pişirdim, süzdüm
sonra tereyağında soğanları pembeleştirdim.
Kıymasınıda ekledim kavurdum salçasını, robota çektiğim biberi,
domatesi, patateside ekleyip iyice kavurdum mercimeği,
bulguruda ekledim 4/5 su bardağı kaynattığım suyu kattım
tuzunu, karabiberin de koyup demledim
Afiyet olsun.


Fırında Sütlaç

sutlac.jpg

1.kg süt
2.su bardağı su
1.su bardağı pirinç
2.yumurta sarısı
1.kaşık nişasta
1/5. su bardağı şeker
yarım paket vanilya
üstü için, isteğe göre fındık Yapılışı:
Ben ilk kez denedim fırında sütlacı :)
2 bardak suyla pirinci pişirdim, sütünü ekledim sonra
bir kaseye bir kaşık nişastayı yarım paket vanilyayı soğuk sütle çözdüm ve sütlaca
kattım devamlı karıştırarak pişirdim.Sonrada şekerini ilave ettim.Bir kasede aldığım sütlaçtan soğuttum
2 yumurta sarısını karıştırdım ve sütlaca ekledim.3 , 4 dakika daha kısık ateşte pişirdim.
Aslında fırında sütlaç toprak kaselerde güzel olurdu, ama bende
bulunmadığından ben cam kasede yaptım :) sütlacı kaselere boşalttım 6 kişilik oldu :))
sıcak su koyduğum bir tepsiye kaseleri yerleştirdim, önceden kızdırdığım fırına sürdüm.
Üstleri kızarana kadar pişirdim, ve işte sonuş resimdeki gibi oldu :) Tarifi için arkadaşıma
teşekkür ediyorum.
Afiyet olsun ...
 
Geri
Üst