gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    hibeş

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 250 gr açık tahin, 2 adet limonun suyu
    6 iri diş dövülmüş sarmısak
    3 çay kaşığı tatlı toz
    kırmızı biber
    3 çay kaşığı
    kimyon
    2 çay kaşığı toz
    karabiber
    2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
    1 çay kaşığı
    tuz
    1 su bardağı ılık su

    Yapilis Tarifi
    Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir.
    Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.

     
hibeş konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hibeş (Antalya yoresel meze)

    Hibeş (Antalya yoresel meze)

    hibeş yöresel mezeler İlk defa ismini duyduğum değişik bir lezzet.. denemeye değer diye düşünüyorum... Malzemeler; 2 çay kaşığı acı pul biber 2 çay kaşığı tuz 3 çay kaşığı kimyon 3 diş sarmısak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı tahin 2 limon (suyu çıkartılacak) Yapılışı; Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu...

Sayfayı Paylaş