gebe
  1. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    Karamelli Patlatma Mısır

    Konu, 'En Güzel Tarifler' kısmında ßeLeN tarafından paylaşıldı.

    Evde keyif yapmanın ve en güzel aktivitesi tarzınıza uygun bir film seçip, karamelli mısır yemeğe ne dersiniz ?
    [​IMG]
    Karamelli mısır tarifi melekler mekanı farkıyla !

    Malzemeler



    • Yarım su bardağı mısır
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı su
    • 1 yemek kaşığı süzme bal
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    Hazırlanışı


    1. Büyük bir tencereye sıvıyağ alıp kızdırın.
    Mısırları tencereye alıp patlatın.
    Karamelini hazırlamak için şeker, tereyağı, su, bal ve vanilyayı küçük bir tencereye alın.
    Kısık ateşte eriyip kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
    Patlamış mısır ve karameli karıştırın.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun.


     
Karamelli Patlatma Mısır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. krem karamelli kek

    krem karamelli kek

    krem karamelli kek • Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için) Krem karamel için: • 500 gr süt • 3 yemek kaşığı şeker • 4 yumurta • Vanilya Kek için: • 3 yumurta • 1,5 su bardağı un • 1 su bardağı şeker • 3 yemek kaşığı kakao • 1/2 su bardağı süt • 1/2 su bardağı sıvı yağ • 1 kabartma tozu • vanilya Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve kek kalıbınızın tabanına...
  2. Mısır

    Mısır

    Mısır (Zea mays L.) bir kültür bitkisidir.Bütün dünyada yetiştirilir. Dişi çiçeklerden alınan püsküller, ince bir tabaka halinde, gölgelik bir yerde kurutulur. Dış Görünüş: Açık esmer veya kırmızı esmerimsi renkli, hafif ve özel kokulu, tadsız, 1 mm kadar genişlikte, uzun liflerden ibarettir. Bileşim: Karbonhidratlar, potasyum, sodyum ve kalsiyum tuzları taşır. Etki ve Kullanılış: İdrar...
  3. Karamelli Ekler

    Karamelli Ekler

    karamelli ekler Karamelli Ekler Ekler hamuru için: 1,5 su bardağı su 1,5 su bardğı un 100 gram margarin 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 fiske tuz 4 adet yumurta Kreması için: 3,5 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin Üzeri için (karameli): 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı krema...
  4. Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    4 kivi , 2 muz , 1 yumurta , 4 çorba kaşığı mısır unu , 600 ml sıvı yağ. Karamel için: , 100 g toz şeker , 3 çorba kaşığı susam yağı , 1 çorba kaşığı susam. Servis için: , limon dilimleri , krema Kivileri soyun ve dörde bölün. Muzları soyun, ikiye böldükten sonra her bir parçayı tekrar uzunluğuna ikiye bölün. Yumurtayı bir kasede çırpın. Mısır ununu ilave edin ve yeteri kadar su ekleyerek...
  5. Karamelli Dondurma

    Karamelli Dondurma

    Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı toz salep 1 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin. Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin. İyice eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın. Hazırladığınız karamele sütü azar azar yavaşça ekleyin. Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye...

Sayfayı Paylaş