gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kiev Keki / Rus mutfağı

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    lübnan keki Malzemeler : 10 yumurta beyazı
    1 fincan şeker
    Çeyrek fincan un
    Kavrulmuş fındık

    KREMA
    1 fincan tereyağı
    1 fincan süt
    2 çorba kaşığı kakao

    Hazırlanışı :
    Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın. İçine yavaş yavaş fındıkları ve unu ilave edin.

    Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4 saat kurumaya bırakın.

    Tereyağı, süt ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve her iki keki de bununla kaplayın. Kekleri üst üste getirin, Kiev kekiniz servise hazır.


     
Kiev Keki / Rus mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. rus salatası

    rus salatası

    Malzemeler Yeteri kadar mayonez 3 Adet orta boy patates 3-4 Adet havuç Yarım kilo kornişon 1 Adet bezelye konservesi(garnitür) 1 Adet yumurta 5-6 Dal maydanoz (süslemek için) Hazırlanışı Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kornişonu küçük küçük doğrayın. Konserve bezelyenin suyunu süzün ve...
  2. Rus mutfağından !

    Rus mutfağından !

    Rus Mutfağından Kiev Tavuğu Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını...
  3. Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım...
  4. Kiev Usulü Tavuk

    Kiev Usulü Tavuk

    tavuk kiev Malzemeler 8 Adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis) 1/ 2 bardak tereyagi 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz 1 adet dövülmüs karanfil 1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un 2 yumurta ( çirpilmis) Galeta unu Kizartmak için yeteri kadar siviyag Yapilis Tarifi Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek...
  5. rus mutfağından seçmeler

    rus mutfağından seçmeler

    BLINY (SOSLU GÖZLEME) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr. Kara buğday unu 40 gr. Un 11 çorba kaşığı (100 gr.) Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr. Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun...

Sayfayı Paylaş