gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kruvasan

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler
    4,5 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    1/2 su bardağı ılık su
    1 yemek kaşığı kuru maya
    2,5 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
    150 gr. tereyağ

    Hazırlanışı
    1- Tereyağını oda sıcaklığında yumşatın. Naylon poşetin içine tereyağını koyup diktörtgen şekilde inceltin. Yani böyle buzdolabı poşetinin arasına koyup tereyağını elinizle veya merdaneyle açın. İnce hale getirin. Buzluğa atın. 20 dakika kalsın. donsun …

    2- Bir tarafta unu eleyerek yoğurma kabınıza alın. İçine mayayı ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. İçine sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya başlayın.3- Elinize yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
    4- Hamuru unlu tezgahta açın. Çok inceltmeyin dikdörtgen şekilde kalınlığı bir parmak olacak şekilde açın. İçine buzlukta dondurduğumuz tereyağını kenarlarından taşmayacak şekilde ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kısımları orta yere getirecek şekilde hamuru kapatın. Yeniden merdane ile bastırarak açın.
    5- Aynı büyüklükte açın. Bu sefer tereyağsız şekilde katlayın. Yeniden açın ve yine katlayın. Yeniden açın ve bir tepsinin içine koyup 12 saat buzdolabında bekletin.
    6- Sonraki gün buzdolabından çıkardığınız hamuru üçgenler şeklinde kesin. uzun kısımdan başlayarak yuvarlayın. AY çöreği gibi şekil verip yağlanmış kağıt serili tepsiye koyun. Oda sıcaklığında 2 saat mayalanmasını bekleyin. Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


     
  2. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    ben çok severiöökuruvasanı yavv ama bunların görunusu ay çörene benzemişş gı lamaziiihemen bana cvp yazzz :D:D
     
  3. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    hımm ilk kezz duydumm.. paylaşım için de tşklerr....
     
Kruvasan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ballı Kruvasan Tarifi

    Ballı Kruvasan Tarifi

    kruvasan tarifi video Ballı Kruvasan Tarifi Ballı Kruvasan Tarifi Malzemeler, 1 adet Yumurta 2,5 su bardağı süt 1 Paket yaş maya 1 Yemek kaşığı toz şeker 1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) Tuz Yeterince un İçi için; 1 Su bardağı bal 1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı, Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın. 1 bardak elenmiş unun...

Sayfayı Paylaş