gebe
  1. ahueda

    ahueda Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    333
    Beğenilen Mesajlar:
    74
    Ödül Puanları:
    28

    Kuru meyveler vitamin deposu

    Konu, 'Hastalıklar ve Tedavileri' kısmında ahueda tarafından paylaşıldı.

    [h=2]Kars’ın Selim İlçe Hastanesi Baş Hekimi Doktor Turgay Sevinç, kuru meyvelerin vitamin deposu olduğunu belirtti. Doktor Turgay Sevinç, kuru meyvelerin faydalarını anlattı. [/h]
    Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 80-95 oranındaki suyun yüzde 10 - 20 oranlarına düşürülmesi ile elde ediliyor. Bu kurutma işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün minerallerin korunduğu kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile öncelikle serbest radikallere karşı koruyor.

    Dr. Sevinç, kuru meyvelerin faydalarını şöyle sıraladı:
    “Erik Kurusu: Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir.
    Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Elma Kurusu: Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirler.
    Elma yatıştırıcı, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiniz. Kayısı Kurusu: Besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelir; stresi, kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları saptanmıştır. Pestil: Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda maddesidir. Dut Kurusu: Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.
    Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Türkiye’nin çeşitli illerinde yetiştirilen Reyhan toplanarak kurutulup yemeklere ve çorbalara anık edilmekte ve ayrı bir tat, lezzet katmaktadır.”





    [​IMG]

     
Kuru meyveler vitamin deposu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meyve kurdu

    Meyve kurdu

    Aslında meziyetsiz olmakla birlikte, kendini öyle gösteren riyakar kimseye, Meyve kurdu azar azar hırsızlık yapan kimseye de delalet eder.Rüyada meyve kurdu görmek, azar azar hirsizlik yapan, riya ve nifakim gizli tutan, ulu kimselerin mallarim çalan ve dis yönü ile güzel görünmesinden dolayi itham edilmeyen hirsiz bir adama isarettir
  2. Vitamin deposu elma

    Vitamin deposu elma

    BOLU İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Naciye İla, her gün kabuğu ile yenilecek bir elmanın, insan vücudundaki bir çok hastalığa iyi gelmesinin yanısıra, cilt yaşlanmasını da geciktirdiğini söyledi. Elmanın, her türlü hastalıklıkta en fazla fayda sağlayan bir meyve olduğunu belirten İla, “İçerdiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece olumlu etkileri olan...
  3. ASURE,vitamin ve protein deposu..

    ASURE,vitamin ve protein deposu..

    Her evde aşure telaşının yaşandığı, günlerin içinde bulunuyoruz. Türk mutfağının bu geleneksel tatlısının; vitamin, protein ve mineraller yönünden son derece zengin bir yiyecek olduğunu biliyor musunuz? Evet… Muharrem ayında pişirilmesi gelenek haline gelen aşure, en eski tatlılarımızdan biridir. Aşurenin içine konulan yiyecekler yöreden yöreye değişmektedir. Bazı bölgelerde 7, bazı...
  4. Hangi Meyve Hangi Vitamin

    Hangi Meyve Hangi Vitamin

    Hangi Meyve Hangi Vitamin lütfen bununda konusunu açın bilgiler verin bize
  5. Bebekler İçin Vitamin Deposu Maydonozlu Omlet Tarifi

    Bebekler İçin Vitamin Deposu Maydonozlu Omlet Tarifi

    maydonozlu omlet tarifi bebekler için omlet tarifi maydonozlu omlet nasıl yapılır Bebekler için özellikle ilk 6 ay sadece anne sütünü öneren uzmanlar, ek besine geçiş dönemin den sonra artık çorba ve yemeklerden tatlılara kadar bebek menülerini öneriyorlar. Bebekler için vitamin deposu olan maydonozlu omlet ile bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Maydonozlu...

Sayfayı Paylaş