LCD ekranın zararaları LCD ekrandan uzak durun!

Uzman SühaN

Administrator
LCD ekranın zararaları LCD ekrandan uzak durun!
bu konu;telavizyon ekranlarının zararları,LCD ekranın zararları hakkında bilgiler vermektedir



Televizyon aileler için kültür kaynağı görevini görür.Aileyi bir araya toplayarak aralarında yeni ortak ilgilerin doğmasını sağlar.
Çocukları düşünmeye teşvik ederek,hayal güçlerinin gelişmesini sağlar,çocuğun kelime hazinesini genişletir.Tabiki sistemli,amaçlı kullanıldığı taktirde...
Son günlerde eski tip televizyonların yerini büyük ekran LCD televizyonlar aldı.Her evde LCD ekran televizyonlar vardır diyebiliriz.Peki bu ekranların zararlı olduğunu biliyormusunuz?LCD ekran televizyonlar hakkındaki tüm bilgileri burda bulabilirsiniz

t-2a2.jpg




Aynı zaman diliminde daha çok ve verimli iş yapmamızı sağlayan, her geçen gün kaydedilen yeni gelişmelerle yaşamımızı kolaylaştıran son teknoloji ürünü aletler, sağlıksektöründe de insan hayatını kurtarıyor. Ama yeri geldiğinde hayatımızı kurtaran “teknoloji” dikkat edilmezse bazı hastalıkların da sebebi olabiliyor.

Teknoloji ve sanayinin birlikte gelişmesi, havayıkirletmekle kalmıyor, çok yoğunlaştığı zaman, asit yağmuru şeklinde toprağı da etkiliyor. Havakirliliğine yol açan gazların insan sağlığını nasıl etkilediği yıllardır araştırılan bir konu. Havakirliliğinde en çok açığa çıkan gazlardan biri olan sülfürdioksit solunum yolu problemlerine yol açıyor; üstelik akciğer dokusunu da zedeliyor.

Monoksit, sinir sisteminin çalışmasını etkiliyor. Kurşun; cıva, kadmiyum ise çocuklarda beyin ve sinir sistemi dokularında hasarlara yol açıyor. Yine bol miktarda bulunan nitrojendioksit nefes almayı güçleştirirken astıma da neden oluyor.

Atmosferde artan CO2 miktarı küresel ısınmaya sebep olmakla beraber, güneşin zararlı UV ışıklarına daha fazla ve uzun süreli maruz kalmamıza, dolayısıyla başta cilt kanserleri olmak üzere, birçok kanser türüne davetiye çıkartıyor. Artan enerji ihtiyacı, yüksek gerilim hatlarının kapımıza kadar yanaşmasına, dolayısıyla elektromanyetik alanlarda yaşamamıza neden oluyor.

Çalışmalar gösteriyor ki, 0-300 Hz frekanslı alanlardan iletkenlik özellikleri nedeniyle en çok etkilenen dokular beyin sıvısı ve kan, ikincil derecede etkilenen dokular ise göz, göz sıvısı, tiroit, kas, gastrointestinal sistem, prostat ve testis dokularıdır.

Günlük hayatımızda kullanılan televizyon, bilgisayar ve cep telefonları başta olmak üzere MP3 çalarlar, LCD ekranlar, fotokopi makineleri, mikro dalga fırınlar, saç kurutma ve tıraş makineleri, dijital saatler gibi birçok elektronik cihaz bir yandan hayatımızı kolaylaştırırkendiğer yandan sağlığımız için tehdit oluşturuyor.

Olumsuz etkileri en aza indirmek için yapmamız gerekenler: Bu cihazların kullanımı ile oluşan elektromanyetik alanlara bazı kişiler daha duyarlıdır. Ve yan etkiler bu kişilerde daha fazla görülür. Fotokopi makineleri, bilgisayar tarayıcılarından 50 cm, LCD monitörlerden 75 cm, mikrodalga fırınlardan 1 m, TV’lerin ön ve arka yüzlerinden 2 m, çamaşır-bulaşık makinesi ve buzdolabı gibi elektronik işlemcilerle donatılmış mutfak cihazlarından mümkün olduğunca uzakta bulunmak sağlığımız için doğru olandır.

Ayrıca şarj edilebilen cihazları elektrikle kullanmaktan kaçınmak, TV, monitör, uydu alıcılarıkullanılmadığı zaman bekleme konumunda bırakmamak; bu cihazların oluşturduğu, baş ağrısı, uykusuzluk, göz ve kulak problemleri, iştahsızlık, ağız kuruluğu gibi yan etkileri düşük seviyelerde tutmaktadır.
 
Geri
Üst