Lezzetli Kuru Fasülye Nasıl Pişirilir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Lezzetli Kuru Fasülye Nasıl Pişirilir?
kuru fasülye nasıl pişirilir, lezzetli kuru fasülya pişirmek için, kuru fasülyr yemeği



Sevgili melekler, Türk mutfağının vazgeçilmezi, geleneksel yemeklerimizden kuru fasülyeyi pişirmek de maharet ister. İspir fasülyesi, çayeli fasülyesi gibi pek çok çeşiti bulunan kuru fasülyeyi en leziz ve sağlıklı şekilde pişirmek, misafirlerinizden övgü dolu sözler duymak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyelerimize uymanızı salık veriyoruz....


kuru-fasülye.jpg




Öncelikle imkanınız varsa temiz toprak kap (güveç) içerisinde kuru fasulye pişirirseniz diğerlerinden daha güzel tadı olacaktır. İmkanınız varsa tavsiye ediyoruz yoksa uğraşmaya gerek yok, diğer metal tencerelerde de güzel yemekler pişebiliyor.

Kuru fasulye yapmak için bir gece boyunca suda ıslatmanıza gerek yok. Bir tencere içerisine fasulyeleri ve su ekleyip bir süre kaynatır, ardından ocaktan alıp yaklaşık 2 saat bekletirseniz aynı işlemi yapmış olacaksınız. Normal pişirmeye göre biraz daha uzun süre kaynamış oluyorlar ancak zamandan kazanıyorsunuz. Bu arada, kuru fasulye kaynadığı halde yumuşamıyor ise fasulyenin içine bir miktar (bir çay kaşığı) karbonat eklerseniz fasulyenin pişmesi hızlanır ve yumuşar.
 
Geri
Üst