gebe
  1. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    705
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ

    mantar turşusu

    Konu, 'Turşular' kısmında Hayalet tarafından paylaşıldı.

    mantar turşusu tarifi mantar turşusu tursusu nasıl yapılır Turşu kurmak için en uygun mantarlar daha çok Lactarius cinsi (kırılgan yapılı mantarların sütlü olanları) mantarlardır. Bunların birkaç türü vardır ki ancak suda kaynatma ön işleminden geçirilerek yenebilirler. Tarifler bu mantarlar için verilmiştir ancak başka herhangi mantara da uygulanabilir
    1. Çeşit Turşu

    Malzeme

    * 1/2 litre kaynatma ön işleminden geçirilmiş lactarius ya da başka cins mantar.

    Aşağıda verilen karışımı kaynattıktan sonra mantarlar ilave edilip kavanozlara doldurulur.

    Karışım

    * 1 dl (1/10 litre =1/2 bardak) su
    * 1 dl sıvı yağ
    * 3/4 dl sirke
    * 2 çay kaşığı tuz
    * 6-7 diş sarımsak
    * 2 yemek kaşığı baharat


    2. Çeşit Turşu

    Malzeme

    * 150-200 gr kaynatma ön işleminden geçirilmiş lactarius cinsi mantar.

    Yapılan karışımı 5 dakika kadar kaynattıktan sonra mantar ve diğer malzemeyi ilave ederek tekrar 5 dakika kadar daha kaynatılıp kavanozlara doldurulur.

    Karışım

    * 1 dl %12 lik sirke asidi
    * 1 dl su
    * 2 dl şeker
    * 1 küçük doğranmış soğan
    * 1 ince doğranmış hıyar turşusu
    * 1/2 ince doğranmış etli kırmızı biber
    * 1 parça zencefil
    * 2 defne yaprağı
    * 3 adet karanfil
    * 1 parça tarçın
    * 2 çay kaşığı sarı hardal taneciği[​IMG]


     
mantar turşusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. salatalık turşusu

    salatalık turşusu

    salatalık turşusu aspirinli turşu kütür kütür turşu 3kg salatalık,3.5 yemek kaşığı tuz,1.5 yemek kaşığı şeker,1.5 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu...
  2. kelek turşusu

    kelek turşusu

    kelek turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemeğin Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber,...
  3. Balık Turşusu

    Balık Turşusu

    hamsi turşusu nasıl yapılır 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su * Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış...
  4. Yaz Turşusu

    Yaz Turşusu

    yaz turşusu nasıl yapılır yaz turşusu tursusu Malzemeler 350 gr sivri biber 350 gr salatalık 150 gr taze fasulye 150 gr bamya 5 diş sarmısak 1 demet dereotu 4 sap asma filizi 8 adet asma yaprağı 1 fincan sirke Tuz Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız, küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçmelisiniz. Sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonra...
  5. Pırasa Turşusu

    Pırasa Turşusu

    pırasa turşusu 3 kg ' lik bir kavanoz 2 kg pırasa 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Tarifi : 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun. 3 kg ' lik kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun....

Sayfayı Paylaş