Mide hastalarına dondurma uyarısı

nisan

Yeni Üye
Üye
Mide hastalarına dondurma uyarısı
Yaz aylarında çokça tüketilen dondurma ve soğuk sıvı içeceklerin, mide ve solunum yolu hastalıklarında enfeksiyon riskini artırdığı belirtildi.
ice.jpg
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan, önemli bir enerji, vitamin ve mineral kaynağı olan dondurmanın sağlıklı insan bünyesine önemli katkılar sağladığını ancak, mide ve solunum yolu hastaları için enfeksiyon riski taşıdığına dikkat çekti. Mide ve sinüs hastalıklarının ani sıcaklık değişikliklerine karşı duyarlı olduğunu vurgulayan Erkan, şu bilgileri verdi: "Kardiya reflüsü, farenjit ve sinüzit gibi boğaz hastalıkları, vücudun aşırı sıcak veya soğuğa duyarlılığını artırır. Bu hastalıklara sahip insanlar ılık gıdalar almalıdır. Boğazda ve midedeki problemlerde söz konusu bölgeler tahrişe hazırdır. Soğuk ve sıcak gıda tüketimiyle hemen tahriş olur. Genel bünyede zayıflık var ise risk artar. Vücudun dayanıklılık değeri zaten düşüktür. Bu durumda tahriş halleri oluşur. Mide ve sinüslerinde sorun olanların ve bakteriyel duyarlılığı olan insanların aşırı sıcak ve dondurma, soğuk su gibi aşırı soğuk yiyecekle içeceklerden kaçınmaları gerekir. İnsanın bu türlü hassasiyeti yoksa soğuk ve sıcak yemesinde hiçbir problem yoktur. Uyarılarımız sadece belirtilen hastalığı bulunduranlar için geçerli, diğer insanları da korkutmak istemiyoruz." (Zaman)
 
Geri
Üst