gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

    Konu, 'Sandviç - Kanepeler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır hakkında bilgiler vermektedir.

    Sevgili melekler, misafir sofralarının masayı süsleyen detaylarından biri de peynir tabaklarıdır. Özellikle içki sofralarının vazgeçilmezi olan peynir çeşitleri harika bir sunumla ortaya getirildiğinde misafirler tarafından son derece beğenilir. İşte biz de bu sayfamızda harika bir peynir tabağı hazırlamak için yapmanız gerekenleri bu sayfamızdan sizlerle paylaşıyoruz....



    [​IMG]


    Herkesin eli lezzetli yemeklere yatkın değildir. Yine de konu sofra olunca birkaç çeşidi iyi yapmak bile çoğu zaman kurtarıcı olabilir. Lezzetli, tablo gibi görünen ve eksiksiz hazırlanmış bir peynir tabağı da sizin spesyaliteniz olabilir. Mükemmel bir peynir tabağı oluşturuyorsanız doğum günlerinde, davetlerde, kahvaltı veya brunch’larda fark yaratan biri olabilirsiniz.



    Peynir Tabağı İçin Peynir Seçmek

    Bir şarküteri ya da marketteki peynir reyonu önünde durup onlarca peynir arasından nasıl bir seçim yapılması gerektiğine karar vermek zordur. Peynir seçerken belli kriterlerinizin olması işi kolaylaştırır. Bu kriterleri özetlersek:
    Tat dengesi oluşturmak (Hafiften keskin tatlı peynirelere doğru)
    Doku dengesi oluşturmak (Sert peynirlerden yumuşaklara doğru)
    Görünüm açısından renk ve şekil çeşitliliği yaratmak (Yuvarlak, üçgen, sarı, beyaz peynirler gibi)

    Peynirlerin dış görünümlerine bakarak yumuşak mı ya da keskin bir tada sahip mi anlamak zor olabilir. Peynirleri yeterince tanımıyorsanız yerel bir şarküteriden tadarak peynir seçebilirsiniz. Süpermarketlerde bunu yapamazsınız ama mahalle dükkanları size yardımcı olur, ürünleri tatmanıza izin verir.


    Peynir tabağı hazırlarken eğer şu ipucunu hatırlarsanız, işler daha hızlı ve doğru bir şekilde ilerleyebilir: Peynir tabağında eski bir peynir, taze bir peynir, keçi peyniri ve küflü bir peynir (Rokfor vb) mutlaka olmalıdır.

    Eski peynirler yapıldıktan sonra hemen tüketilmeyen, olgunlaşma süresi uzun peynirlerdir. Örnek olarak eski kaşar, çedar, gouda, gravyer, kamamber, parmesan peyniri ve tulum peyniri sayılabilir. Bu peynir çeşitlerini ülkemizde hemen her şarküteri ve süpermarkette bulabilirsiniz. Eski peynirler genellikle sert ve gevrek olurlar. Tuzlu ve lezzetlidirler. Saydığımız peynirler arasında kamamber, kabuklu yüzeyine karşı içi kremsi bir peynirdir ve keskin bir kokusu vardır.

    Taze peynirler ise yapıldıktan sonra fazla bekletilmeden satışa sunulan, olgunlaşma süresi kısa peynirlerdir. Taze kaşar, beyaz peynir, dil peyniri, mozarella, ricotta (lor) peyniri ve labne örnek olarak sayılabilir.



    Peynir Tabağı Sunumu

    Yeterince peynir aldığınıza ikna olduktan sonra sıra geliyor sunuma. İyi bir peynir tabağı bir sanat eseri gibi gözükebilir. 3 ile 5 çeşit peynir ile güzel ve iştah açıcı bir peynir tabağı hazırlanabilir. Peynirler tabağa dizilirken en hafiften en güçlü peynire doğru saat yönünde dizilir. Tabak diyoruz ama peynir tabağı en çok ve en şık peynir tahtalarında hazırlanır. Paşabahçe gibi, mutfak servis ürünleri satan mağazalarda, peynir tahtası ve peynir bıçakları set olarak bulunabilir. Peynir bıçakları yerine tereyağı bıçakları da kullanılabilir. Peynir tahtası yerine seramik ya da cam pasta tabakları, dar kaseler ve düz tabaklar da kullanılabilir.

    Peynir tabağıyla birlikte her peynir için ayrı bir bıçak sofraya getirilmelidir. Peynir tabağınızı zenginleştirmek için ceviz, kuru kayısı, kuru incir benzeri yemişlerden ve üzüm, elma, armut, kavun gibi meyvelerden yararlanabilirsiniz. Peynirle birlikte baharatlı krakerler, taze ekmek dilimleri, turşu, zeytin, salam, jambon benzeri diğer şarküteri ürünleri de peynir tabağında yer alabilir. Görüldüğü gibi peynir tabağı için malzeme bol ve bunları nasıl bir araya getirip nasıl bir tablo ortaya koyacağınız, size bağlı. Şimdiden afiyet olsun!

     
Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kahve Tabağına Nasıl Bakılır?

    Kahve Tabağına Nasıl Bakılır?

    kahve falında tabağa nasıl bakılır kahve falında muhabbet kuşu falı muhabbet kuşu falda Kahve tabağının içindeki telveyi süzülür, tabak dik şekilde tutulur, gözümüzle dört parçaya bölmeliyiz. Şimdi de fincanda gördüğümüz şekilleri...
  2. Olta nasıl hazırlanır

    Olta nasıl hazırlanır

    olta nasıl bağlanır olta iğnesi nasıl bağlanır sazan oltası yapımı sazan oltası yapılır fırdöndü olta, olta hazırlamak, Olta Hazırlanması, Olta nasıl hazırlanır, olta nasıl yapılır, olta yapımı, olta yapmak, oltanın hazırlanışı Olta Hazırlanması Olta deyince, bir yanlış değerlendirme ile ucuna yem takılan iğne kastediliyor. Oysa olta, bir mantara bağlı misinaya denir. Oltaya...
  3. Peynirin iyisi nasıl anlaşılır? Peynirin faydası..

    Peynirin iyisi nasıl anlaşılır? Peynirin faydası..

    çeçil peyniri nasıl yenir peynirin tuzu nasıl alınır küflenmiş kaşar yenir mi kaşar neden küflenir Peynir yemek için ne çok bahanemiz var! Kahvaltıda tek başına yediğimiz yetmez, börekte, yemekte, makarnada, çorbada hatta tatlıda bile kullanırız. Peki, gerçekten kaliteli, besin değeri yüksek ve uzun süre bozulmadan muhafaza edeceğimiz bir peyniri nasıl anlarız? Peynirin faydalarından nasıl...
  4. Etkileyici bir CV nasıl hazırlanır nasıl hazırlanmalı kızlar

    Etkileyici bir CV nasıl hazırlanır nasıl hazırlanmalı kızlar

    Kızlar işsizim bir kaç yere cv göndereceğim ama, etkileyici güzel ve ikna edici bir cv nasıl hazırlanır tam olarak bilmiyorum. Bu konuda sizden yardım bekliyorum. Sağolun.
  5. Masala Çayı Nasıl Hazırlanır?

    Masala Çayı Nasıl Hazırlanır?

    masala çayı nedir,masala çayı neye iyi gelir,masala çayının faydaları,masala çayının yararları,masala çayı hakkında bilgiler Masala çayı aslında “Hint çayı” anlamına gelmektedir ve bir çay veya bitki türü değil, çeşitli baharatların, çayların ve sütün kullanıldığı Hindistan’a özgü bir çay tarifidir. Diğer adları “chai” ve “Masala Chai”dir. Kısaca “Hint usulü çay” diyebiliriz. Hindistan’da...

Sayfayı Paylaş