gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.143
    Beğenilen Mesajlar:
    697
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

    Konu, 'Tatlılar' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Muhallebi Tarifi Muhallebi Nasıl Yapılır



    Muhallebiye kim bayılmaz ki ama değilmi...İşte size Oktay Usta'dan muhteşem muhallebi tarifi veriyoruz....Denemesi bedava...İşte bu da kadayıflı muhallebi tarifi...


    [​IMG]


    Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için)


    Süt: 1 litre
    Şeker: 250 g
    Pirinç unu: 80 g
    Pirinç: 100 g
    Vanilya: yeteri kadar
    Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar

    Yapılışı:

    1. Pirinçle yapılacaksa pirinç akşamdan ıslatılıp kabartılır. Blenderdan geçirilir veya havanda dövülüp ezilir, elekten geçirilir. Çok iyi ezilmiş, ele pütür gelmeyecek şekilde olması gerekir. Pirinç unundan yapılacaksa o da, bulamaç hâline gelecek şekilde ıslatılır. 5-6 saat bekletilir. Ölçülü sütten alınarak akıcı hâle getirilir.

    2. Yuvarlak dipli uygun tencerede süt, pirinç unu veya subye ocağa konur. Kanştıra karıştıra harlı ateşte kaynaması sağlanır. Kaynayınca altı kısılarak 10-15 dakika daha kaynatılır. Bazı pirinç veya pirinç unu fazla su kaldırır, çok koyulaşır, o zaman biraz süt ilâve ediler k kıvamı düzeltilir.

    3. Şekeri ilâve edilir, eriyinceye kadar karıştırılır.

    4. Kepçe ile yukarıdan dökülerek kâse veya uygun kadehlere konur. Soğuyunca zevke göre tarçınla süslenerek soğutulur. Servis yapılır.

    Not:
    a. Muhallebi Arapça muhalleb sözcüğünden gelmiştir.
    b. İstenirse içerisine vanilya veya limon kabuğu rendesi konabilir.
    c. Nohut büyüklüğünde 2-3 adet damla sakızı havanda ezilip, pişirirken elenerek konabilir. Sakızlı muhallebi adını alır.
    d. Çok kere hoşa giden hafif yanık kokusu olması istenirse sonuna doğru biraz az karıştırıp dibi yakılabilir.
    e. İçinde su bulunan firın tepsisine dizilen kâseler fırına sürülerek üzerleri hafif kızartüabilir. Fırında muhallebi adını alır.
    f. Bazı uygulayıcılar içine nişasta, yumurta sarısı koyarlar, o daha çok batı etkisi taşır. Aslında nişasta ve yumurta yoktur.
    g. Yaz aylarında çok kere üzerinde dondurma ile servis yapılır.
    h. Şekerin sonradan konması kıvamın daha güzel olması içindir, önceden de konabilir.
    i. İstenirse üzeri ince kıyılmış Antep fıstığı, fındık, Hindistan cevizi rendesi ile süslenebilirse de aslında tarçm kullanılır.

     
Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    karidesli pilav tarifi oktay ustadan karidesli pilav karidesli pilav nasıl yapılır Özellikle deniz ürünleri sevenler için çok güzel bir pilav tarifi vermek istiyoruz sizlere melekelr :) Karidesli pilav. Karides bir çeşit deniz böceği biliyorsunuz. Genellikle de özellikle bayanlar tarafından pek hazedilmeyen bir deniz canlısıdır. Gerçekten de canlı haliyle pek iştah açıcı görünmez. Ancak...
  2. Ev Yapımı Torpil Pasta Tarifi siz meleklere özel

    Ev Yapımı Torpil Pasta Tarifi siz meleklere özel

    Evde Torpil Pasta Yapımı Torpil Pasta Nasıl Yapılır Evet Sevgili Melek'ler yine değişik ve lezzetli bir pasta tarifi ile daha karşınızdayız diyor ve lafı daha fazla uzatmadan sizlere torpilli mi torpilli mi bir pasta tarifi veriyoruz:) İşte size evde torpil pasta tarifi Melek'lerim; Torpil Pasta İçin Malzemeler: Yağlı kağıt 10 tane dondurma külahı 6-7 yaprak milföy hamuru...
  3. Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır Oktay Usta'dan Reyhan Şerbeti Farklı tatlar ve kolay tarifler denemek isteyenler için; reyhan şerbeti...Oktay Usta'dan yine sıradışı ve farklı bir tad ortaya çıkıyor meleklerim...İşte sizlerde değişik bir içecek denemek isterseniz buyrun tarifi... REYHAN ŞERBETİ MALZEMELER 1 tutam reyhan 6 su bardağı sıcak su 6 çorba kaşığı toz şeker 3 parça limon...
  4. Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....

    Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....

    Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi Limonlu Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır Limonlu lokma Lokma Türk mutfağının en lezzetli ve en şerbetli tatlılarından! Peki limonlusunu denediniz mi?İşte Oktay Usta'dan nefis bir limonlu lokma tatlısı tarifi yemeyin de yanında yatın en iyisi :D:D LİMONLU LOKMA Malzemeler 2,5 su bardağı un 1/2 paket yaş maya 1 yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker 1 limon Su...
  5. Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    şekerpare tatlısı tarifi şekerpare nasıl yapılır şekerpare malzemeleri Biz müslümanların iki dini bayramı vardır ve bu bayramlar da eskiden kalma bir alışkanlık olarak bayramlaşmaya gelen misafirlerimiz için tatlılar ikram edilir. Malum önümüz Ramazan bayramı ve bayram da eş, dost ve akrabalarınız için Oktay ustadan şekerpare tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet...

Sayfayı Paylaş