gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [​IMG] [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 3 adet piliç
    [​IMG] 3 çorba kaşığı çiçek yağı
    [​IMG] 5 çorba kaşığı margarin
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 3 büyük domates
    [​IMG] 1250 gr. patlıcan
    [​IMG] 2 bardak süt
    [​IMG] 1 bardak rende kaşar peyniri
    [​IMG] 1/3 bardak un
    [​IMG] Tuz
    [/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir tencereye çiçek yağı koyarak kızdırın ve buna tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış piliçleri koyarak tencerenin kapağını kapatın ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafı da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte yaklaşık 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piliçler kızarınca, tencereye kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri ve biraz margarin koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirin. Piliçler de iyice pişince bunlara, 1 bardak da su katarak bir 5 dakika daha pişirin, sonra tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesin ve kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasını dökün.

    Küçük bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile unu koyarak, az kuvvetteki ateşte unu sarartmadan 2 dakika kadar kavurun ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer taraftan patlıcanın herbir tarafını kuvvetli bir ateşde kabukları yanarcasına pişirdikten sonra patlıcanların yanmış kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru bir bıçakla soyun. Sonra patlıcanları pişirerek bir tarafa bırakmış olduğunuz unlu yağa katın ve telle karıştırarak hepsini birbirleriyle eritin, sonra da patlıcanları tenceresiyle ateşe koyarak bunlara tuz ile sıcak bir halde 2 bardak sütü azar azar katın ve bir taraftan da hızlıca karıştırarak pişmeye devam edin sonra da rendelenmiş kaşar peyniri katarak iyice bir karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alını ve pilicin yanında servis yapın[/FONT]

     
  2. zeyna

    zeyna Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    319
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Ce: PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )
    bu hafta yaptım canım tarifini esim cok begendi tsklr emegine
     
  3. Bez Bebek

    Bez Bebek Forum Okuru

    Ce: PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )

    tarifin cok güzel canım ellerine saglık
     
  4. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )
    emeğine sağlık
     
PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik ) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Susamlı Piliç Şiş (5 Kişilik)

    Susamlı Piliç Şiş (5 Kişilik)

    Malzemeler 750 gr kemiksiz tavuk göğsü 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı süzme bal 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı) 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 2 çorba kaşığı susam Marinat İçin: 5 Patlıcan 3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için) 1 su bardağı zeytinyağı Yemeğin Tarifi Ön Hazırlık Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın. Kuşbaşı tavuk etlerini...
  2. KOfik dolması(6 kişilik)

    KOfik dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya...
  3. Misket tatlısı(6 kişilik)

    Misket tatlısı(6 kişilik)

    MALZEMELER 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur...
  4. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  5. Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Kg Patlıcan 750 Gr Orta Yağlı Kıyma Sıvı Yağ Tuz, Karabiber, Yenibahar Su 2 Adet Soğan 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 1 Adet Limon 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 4-5 Adet Domates HAZIRLANIŞI Patlıcanları bol suyla yıkayın.Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.Sonra 2 parmak...

Sayfayı Paylaş