PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melegim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melegim

Yeni Üye
Üye
PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Malzemeler
:
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
pilic_begendili2.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 3 adet piliç
nokta.gif
3 çorba kaşığı çiçek yağı
nokta.gif
5 çorba kaşığı margarin
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
3 büyük domates
nokta.gif
1250 gr. patlıcan
nokta.gif
2 bardak süt
nokta.gif
1 bardak rende kaşar peyniri
nokta.gif
1/3 bardak un
nokta.gif
Tuz
[/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
beyaz.gif
[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir tencereye çiçek yağı koyarak kızdırın ve buna tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış piliçleri koyarak tencerenin kapağını kapatın ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafı da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte yaklaşık 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Piliçler kızarınca, tencereye kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri ve biraz margarin koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirin. Piliçler de iyice pişince bunlara, 1 bardak da su katarak bir 5 dakika daha pişirin, sonra tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesin ve kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasını dökün.

Küçük bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile unu koyarak, az kuvvetteki ateşte unu sarartmadan 2 dakika kadar kavurun ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer taraftan patlıcanın herbir tarafını kuvvetli bir ateşde kabukları yanarcasına pişirdikten sonra patlıcanların yanmış kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru bir bıçakla soyun. Sonra patlıcanları pişirerek bir tarafa bırakmış olduğunuz unlu yağa katın ve telle karıştırarak hepsini birbirleriyle eritin, sonra da patlıcanları tenceresiyle ateşe koyarak bunlara tuz ile sıcak bir halde 2 bardak sütü azar azar katın ve bir taraftan da hızlıca karıştırarak pişmeye devam edin sonra da rendelenmiş kaşar peyniri katarak iyice bir karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alını ve pilicin yanında servis yapın[/FONT]
 
Ce: PİLİÇ BEĞENDİLİ ( 6 kişilik )

tarifin cok güzel canım ellerine saglık
 
Geri
Üst