gebe
  1. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

    profitorolümmmmm:)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında gullu_23 tarafından paylaşıldı.

    profiterol, tarifi, malzemeleri, denenmiş, resimleri, ile ilgili bilgiler burada arkadaşlar
    [​IMG]
    PROFİTOROL

    Tatlımın Malzemeleri

    • 4 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • 2.5 çay bardağı su
    • 50 gr margarin
    • 1,5 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişaştası
    Malzemesi :

    • 50 gr margarin
    • 1 paket vanilya
    • 3 yemek kaşığı un
    • 7 yemek kaşığı şeker
    • 500 ml süt
    • 1 yumurta sarısı
    Çikolata Sosu Malzemesi :

    • 2 bardak su
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 fincan şeker
    • 2 yaprak çikolata
    Tatlımın Tarifi

    Hamuru hazırlamak için su şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyarım. 1 dakika kadar hepsini pişiririm. Hamur iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırırım ve yediririm. Sonra kabartma tozu ilave ederim. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları yağlanmış tepsiye dizerim. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiririm. Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine koyarım sonra bir tabağa dizip sosunu dökerim. hazırlamak için, un şeker ve yumurta sarısını karıştırırım. Süt ekleyerek yaparım. En son yağ ve vanilya koyarım. Soğuduktan sonra hamurlara koyarım. Sosunu hazırlamak için, nişasta kakao ve şekeri karıştırırım sonra su ilave ederek kıvama gelinceye kadar kaynatırım. Ateşten aldıktan sonra fındık büyüklüğünde yağı içine konup hazırladığım topların dökerim.

     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Haziran 2011
  2. TaçSız PrenSeS

    TaçSız PrenSeS Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2011
    Mesajlar:
    162
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    uf ufff süper ötesi görünüyor ama ben bunu yapmaya üşeniyorum nedense :D
     
  3. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

    ben bunu defalarca yaptım hem kolay hem lezzetli üşenme kal yap hadi
     

Sayfayı Paylaş