gebe
  1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    şakşuka

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    şakşuka yemek tarifi Hem meze hem de salata olarak sunabileceğiniz patates, patlıcan, kabak ve sivri biberin muhteşem uyumu:

    [​IMG]

    şakşuka tarifi.

    Malzemeler:
    1 Adet patates-
    2 Adet patlıcan-
    1 adet kabak-
    2-3 Adet sivri biber-
    2 Adet domates-
    1-2 Diş sarımsak-
    Damak tadınıza göre tuz-
    Kızartmak için sıvıyağ.

    Hazırlanışı:

    Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Sivribiberleri orta büyüklükte doğrayın.Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.Sebzeleri sırasıyla kızartın.Kızaran sebzelerin fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Küçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üzerine ekleyin.Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ve tuzunu dökün.
    Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

     
şakşuka konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. şakşuka!

    şakşuka!

    Malzemeler 2 büyük patlıcan 300 gr. dolmalık biber 100 gr. acı sivri biber 1 yumurta ½ kg. domates 1 çay bardağı zeytinyağ Biberlerin hepsi küçük küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur, patlıcan küçük kuşbaşı doğranıp biberin içine atılır. Kavrulur, domates rendelenip ilave edilir. 10 dakika döndürülür, ineceğine yakın yumurta ilave edilip devamlı karıştırılarak iki dakika sonra indirilir....

Sayfayı Paylaş