gebe
  1. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında ßeLeN tarafından paylaşıldı.

    selanik tatlısı tarifi
    SELANİK TATLISI
    Bu tatlı ne zamandır kendim için yapmak istediğim bir şeydi. Tarifi mantığıma göre biraz değiştirdim.

    Sonuç: Mükemmel bir lezzet... Atatürk bu tatlıyı çok severmiş. Sevmekte de yerden göğe haklıymış yani .

    Çok hafif; hem sütlü hem de şerbetli bir tatlı. Biraz zaman alıyor ama değiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
    [​IMG]

    Malzemeler:

    Hamuru:

    7.5 kahve fincanı un

    3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)

    1 kahve fincanı pudra şekeri




    Muhallebisi:

    3 su bardağı süt

    1 kahve fincanı buğday nişastası

    1/2 çay kaşığı tuz

    3 çorba kaşığı toz şeker

    3 adet yumurta




    Şerbeti:

    2.5 su bardağı toz şeker

    2.5 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu


    Yapılışı:


    Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz. Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz.




    Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek).




    Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz. Bastırarak düzleştiriyoruz.

    180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.




    Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz.




    Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum). 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.




    Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.




    Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz.




    Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz.




    Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz.




    Afiyet olsun benim meleklerime .


     
Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kek tarifi

    kek tarifi

    standart kek tarifi kurabiye tarifleri malzemeler. 4yumurta.1.5su bardagışeker.1cay bardagı zeytin yag.4subardagı unvanilya.kapatmatozu. yapılışı yumurtanın sarısını köpürtün sonra beyazını ekleyin şekeri ekleyin sonra yag ekleyin sonr a unu eliyerek ekleyin ve kapatma tozunu ve vanilya ekleyin 170dreede pişirin
  2. Selanik ( ballı ballı, halka)Tatlısı

    Selanik ( ballı ballı, halka)Tatlısı

    selanik tatlısı, ballı ballı tatlısı, halka tatlısı tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir, sorularına cevaplar burada Biliyoruz ki selanik tatlısı diyince akla biri kek, revani şeklinde diğeri ise sokak satıcılarının sattıgı tulumbanın cinsini andıran daha büyük ve halka tatlı gelir.. Bizde halk dilinde ballı ballı, selanik, halka .. gibi birçok isimle bilinen bu tatlıyı tarif...
  3. etimekli irmik tatlısı tarifi olan var mı aranızdaaaa?

    etimekli irmik tatlısı tarifi olan var mı aranızdaaaa?

    Arkadaşlar cumaya midafirim var ve etimekli irmik tatlısı yapmak istiyorum. Ancak ölçüler konusunda kararsızım, sizin ölçülerinizi rica etsem, benimkiyle karşılaştırmak için :)
  4. Kabak tatlısı nasıl yapılır pratik tarifi olan varmı

    Kabak tatlısı nasıl yapılır pratik tarifi olan varmı

    Selam.Ben ilk defa kabak tatlısı yapacam da acaba en pratik olarak nasıl yapılıyor kabak tatlısı, eşime sürpriz yapacam :)
  5. Kuru yemişli kek tarifi

    Kuru yemişli kek tarifi

    Hamur işlerini sevmeyen bayan yoktur.Misafir ikramlarımızın çoğu hamur işlerinden olur.Hamur işlerinin kalorisi yüksek olsada bu damak zevkinden vazgeçemiyoruz.Hamur işlerinin en bilindiği kek lerdir.Kekler lezzetli olmalarının yanında aynı zamanda en pratik hamur işi pasta çeşididir.Sevgili hanımlar konu hamur işlerinden açılmışken diğer hamur işi tariflerimizi de incelemenizi öneriyoruz....

Sayfayı Paylaş