Susam yağı ve Faydaları

T

TİTAN

Forum Okuru
Susam yağı ve Faydaları
Susam yağı ve Faydaları
susam yağının faydaları



Kozmetikte çokça kullanılan susam yağı, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :)

susam-a6.jpg


Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir.

1-Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin adında antioksidan bileşikler yeralır.

2-Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

3-İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir.

4-Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir.

5-Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur.

6-Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı E vitamini de içerir.

7-Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır. Susam yağından elde edilen susaminin kolesterolü kontol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor.

8-Güneşten koruyucu yağ olarak kullanılabilir. Güneş ışığındaki UVA ve UVB‘den büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır.

9-Eklem sorunlarında ağrının azaltılmasına yardım etmesi susam yağı yararları arasındadır.

10-Yara ve yanık gibi durumlarda dışardan uygulanır.

11-Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

12-Yorgunluğa karşı enerji verir.

13-Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.

14-Cilt sağlığı için önemlidir. Cildin yaşlanmasını engellemeye yardım eder.

15-Saç diplerine ve tırnaklara sürülür.

16-Saçları besler ve canlılık kazandırır. Saça ve cilde masaj biçiminde uygulanır.

17-Vitamin ve kalsiyum eksikliği sebebiyle sorunlu hale gelmiş tırnaklar için yararlıdır.

18-Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır. Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır.

19-İçindeki doğal lesitin antioksidanların ve de yağa eklenmiş olan diğer maddelerin ciltten kolay bir şekilde derinlemesine emilimini sağlar.

20-Dahilen müshil olarak kullanılır.

21-Mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere ve salatalara lezzet vermek amacıyla da kullanılır.
 
Geri
Üst