Uzman SühaN
Administrator
Tarçının sağlığa faydaları nelerdir ?
Tarçın , dünyada en çok tıbbi olarak kullanılan güçlü bir baharattır. Tarçın, tarçın ağacının dalları keslerek yapılır. Daha sonra iç kabuk özütlenir ve odunsu kısımlar çıkarılır.Kuruduğunda, tarçın çubukları olarak adlandırılan, rulolar halinde kıvrılmış şeritler oluşturur. Tarçın tozunu oluşturmak için çubuklar öğütülebilir.Tarçın, polifenoller gibi güçlü antioksidanlar ile yüklüdür. Antioksidanlar vücudu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarlardan korurlar. Laboratuvar çalışmaları tarçının iltihabı azaltabileceğini, antioksidan etkilere sahip olduğunu ve bakterilerle savaşabileceğini bulmuştur .
Tarçın, tıbbi olarak binlerce yıldır kullanılmaktadır ve sağlık yararları ile bilinir. Çalışmalar, tarçının tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini etkilediğini göstermiştir .Tarçının tıbbi amaçlı antik çağlara dayanıyor. Geçmişte, aşağıdakileri de içeren bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır:
solunum yolu hastalığı
kadın hastalıkları meseleleri
sindirim problemleri
Tarçın anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri, yiyecekleri daha iyi işleyecek genel sağlıklı bir vücudu teşvik ederek kilo vermek isteyenlere ek yardım sağlayabilir. Tarçının tek başına uzun süreli kilo kaybına yol açmayacağına dikkat etmek önemlidir. Ancak, sağlıklı diyetinize tarçın eklemek ve kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için plan egzersizi yapmak faydalı olabilir.
Tarçın diğer sağlık faydaları
Araştırmalar tarçın kullanımıyla çeşitli tıbbi koşulların iyileştirildiğini (veya bir şekilde olumlu yönde etkilenebileceğini) göstermektedir.
Bunlardan bazıları şunları içerir:
Alzheimer
HIV
çoklu skleroz
kronik yaralar
Vücuttaki iltihaplanma inanılmaz derecede önemlidir. Vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olur ve doku hasarını onarır.Bununla birlikte, iltihaplanma kronikse (uzun süreli) ve vücudun kendi dokularına karşı yönlendirildiğinde bir sorun haline gelebilir.Tarçın bu konuda faydalı olabilir, çünkü bazı çalışmalar, içerisindeki antioksidanların güçlü anti-inflamatuar etkinliğe sahip olduğunu gösterir.
İnsülin, metabolizma ve enerji kullanımını düzenleyen temel hormonlardan biridir.Aynı zamanda kan şekerinin kan dolaşımından hücrelere taşınması için de gereklidir.Sorun, birçok insanın insülinin etkilerine karşı dirençli olmasıdır.İnsülin direnci olarak bilinen bu durum, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet gibi ciddi durumların bir işaretidir. İyi haber, tarçın, işe bu inanılmaz derecede önemli hormona yardım ederek, insülin direncini önemli ölçüde düşürebilir . Tarçın, kan şekeri düşürücü etkileri ile ünlüdür . İnsülin direncindeki olumlu etkilerin yanı sıra, tarçın kan şekerini birkaç başka mekanizma ile düşürebilir.
Nörodejeneratif hastalıklar beyin hücrelerinin yapısının veya fonksiyonunun ilerleyici olarak kaybedilmesiyle karakterizedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en yaygın iki tiptir. Tarçın içerisinde bulunan iki bileşik, Alzheimer hastalığını önlüyor . Kanser, hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile karakterize ciddi bir hastalıktır.Tarçın, kanser önleme ve tedavisinde potansiyel kullanımı nedeniyle yaygın olarak incelenmiştir.
Günün sonunda tarçın, gezegendeki en lezzetli ve en sağlıklı baharatlardan biridir.Kan şekeri düzeylerini düşürebilir, kalp hastalığının risk faktörlerini azaltabilir ve diğer etkileyici sağlık yararlarının bolluğuna sahiptir. Sağlığınızı korumak için tarçını çok yönlü olarak kullanabilirsiniz. Tarçının tıbbi ve yatıştırıcı etkileri olduğu bildirilmektedir ve Çin bitkisel tıbbında sıklıkla kullanılmaktadır. Tarçının kokusu ve lezzeti kabuğun içerdiği uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır. arçın karanlık bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza edilmelidir.
Tarçın, tıbbi olarak binlerce yıldır kullanılmaktadır ve sağlık yararları ile bilinir. Çalışmalar, tarçının tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini etkilediğini göstermiştir .Tarçının tıbbi amaçlı antik çağlara dayanıyor. Geçmişte, aşağıdakileri de içeren bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır:
solunum yolu hastalığı
kadın hastalıkları meseleleri
sindirim problemleri
Tarçın anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri, yiyecekleri daha iyi işleyecek genel sağlıklı bir vücudu teşvik ederek kilo vermek isteyenlere ek yardım sağlayabilir. Tarçının tek başına uzun süreli kilo kaybına yol açmayacağına dikkat etmek önemlidir. Ancak, sağlıklı diyetinize tarçın eklemek ve kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için plan egzersizi yapmak faydalı olabilir.
Tarçın diğer sağlık faydaları
Araştırmalar tarçın kullanımıyla çeşitli tıbbi koşulların iyileştirildiğini (veya bir şekilde olumlu yönde etkilenebileceğini) göstermektedir.
Bunlardan bazıları şunları içerir:
Alzheimer
HIV
çoklu skleroz
kronik yaralar
Vücuttaki iltihaplanma inanılmaz derecede önemlidir. Vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olur ve doku hasarını onarır.Bununla birlikte, iltihaplanma kronikse (uzun süreli) ve vücudun kendi dokularına karşı yönlendirildiğinde bir sorun haline gelebilir.Tarçın bu konuda faydalı olabilir, çünkü bazı çalışmalar, içerisindeki antioksidanların güçlü anti-inflamatuar etkinliğe sahip olduğunu gösterir.
İnsülin, metabolizma ve enerji kullanımını düzenleyen temel hormonlardan biridir.Aynı zamanda kan şekerinin kan dolaşımından hücrelere taşınması için de gereklidir.Sorun, birçok insanın insülinin etkilerine karşı dirençli olmasıdır.İnsülin direnci olarak bilinen bu durum, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet gibi ciddi durumların bir işaretidir. İyi haber, tarçın, işe bu inanılmaz derecede önemli hormona yardım ederek, insülin direncini önemli ölçüde düşürebilir . Tarçın, kan şekeri düşürücü etkileri ile ünlüdür . İnsülin direncindeki olumlu etkilerin yanı sıra, tarçın kan şekerini birkaç başka mekanizma ile düşürebilir.
Nörodejeneratif hastalıklar beyin hücrelerinin yapısının veya fonksiyonunun ilerleyici olarak kaybedilmesiyle karakterizedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en yaygın iki tiptir. Tarçın içerisinde bulunan iki bileşik, Alzheimer hastalığını önlüyor . Kanser, hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile karakterize ciddi bir hastalıktır.Tarçın, kanser önleme ve tedavisinde potansiyel kullanımı nedeniyle yaygın olarak incelenmiştir.
Günün sonunda tarçın, gezegendeki en lezzetli ve en sağlıklı baharatlardan biridir.Kan şekeri düzeylerini düşürebilir, kalp hastalığının risk faktörlerini azaltabilir ve diğer etkileyici sağlık yararlarının bolluğuna sahiptir. Sağlığınızı korumak için tarçını çok yönlü olarak kullanabilirsiniz. Tarçının tıbbi ve yatıştırıcı etkileri olduğu bildirilmektedir ve Çin bitkisel tıbbında sıklıkla kullanılmaktadır. Tarçının kokusu ve lezzeti kabuğun içerdiği uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır. arçın karanlık bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza edilmelidir.