gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Tatlı patatesin faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    tatlı patates fiyatı tatlı patates, faydaları, nedir,

    Dr.İbrahim Saraçoğlu, tatlı patatesin oldukça faydalı olduğunu belirtiyor Melek'lerim. Biz de Saraçoğlu'na veriyoruz sözü :)



    [​IMG]
    Değerli okuyucu, bugün sizlere hemen hemen tüm dünyanın tanıdığı bir sebzeden, patatesten bahsetmek istiyorum. Patates bağırsak kanserine karşı güçlü bir önleyici ve bağırsak kanseri hastalarında destekleyici tedavi gücü olan bir sebzedir. Kullanılacak olan patateslerin kesinlikle yeşillenmemiş, filizlenmemiş, kararmamış ve de yara almamış olmalarına dikkat etmek gerekir. Yeşillenmiş patates solanin maddesi içermektedir. Patateslerinizi kesinlikle buzdolabında koruma altına almayınız. Çünkü soğuk ortamlarda koruma altına alınan patateslerde, redükleyici özelliği olan şeker oluşur.
    Redükleme özelliği olan bu şeker, acrylamid maddesinin ön basamaklarını teşkil eder. Acrylamid klinik deneyler ile kanıtlanmış kanserojen bir maddedir. Patateslerinizi ne kadar çok sıcak ortamlarda koruma altına alırsanız, içerdiği nişasta o kadar hızlı şekere dönüşür. Bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur. Patatesin içerdiği nişasta çok fazla oranda şekere dönüşmüş ise pişirilme esnasında kararmaya başlar.
    Soyduktan sonra havayla çok uzun zaman temas ettirirseniz patatesleriniz kararmaya başlar. Bu kararma zararlı değildir. Bu durum her ikisinin de içerdiği karbonhidratın oksitlenmesinden kaynaklanmaktadır. Patatesler pişmeye başlarken bu kararma kaybolur.Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum, eğer satın aldığınız papatesler dıştan kararmış ise veya soyarken kararmış kısımları varsa bu patatesleri kullanmayınız.
    Patateste bulunan glycoalkaloid’lerden önemli bir tanesi de alfa-lipoin asit’tir. Alfa-lipoin asit çok yönlü bir antioksidan olup, yağda ve suda çözünme özelliğine sahiptir.
    Yetişkin bir insanın bağırsaklarında sayıları 450 ile 500 arasında değişen farklı bakteriler bulunur. Henüz bu bakterilerin ancak yüzde 40’ını tanıyoruz ve hakkında bilgi sahibiyiz. Bu kadar çeşitli bakteri nasıl oluyor da bulunabiliyor diye bir soru sorabilirsiniz. Bunun sebebi, insanın çok farklı besin tüketmesinden dolayıdır. Beslenmemize dikkat ederek, bağışıklık sistemimizin sağlıklı çalışmasına ve güçlü kalmasına büyük ölçüde yardımcı olabiliriz.

    Kabukları soyulmadan kullanılmalı
    Beslenme şekilleri ve kanser üzerine yapılan araştırmalar, beslenmenin kalın bağırsak kanserinin oluşumunda rol oynadığı görüşünü kuvvetlendirmektedir. Siyah et ve hayvasal yağ tüketiminin ve de acetaldeyd, nitrozamin maddelerinin bağırsak kanseri için bir risk oluşturduğu, lifli besinlerin ise bu riski hem azaltığı hem de bağırsak kanserine karşı koruduğu bilim adamları tarafından savunulmaktadır. Değerli okuyucu, bu açıklamalardan siyah et tüketimini tamamen durdurmak gerekir sonucunu kesinlikle çıkarmayınız. Ancak, ölçülü olmak gerekir. Yeri gelmişken hemen belirtmekte fayda görüyorum, ızgarası yapılmış hangi et olursa olsun, alev görerek siyahlaşmış (yanmış kısımlarının) tüketilmemesi gerektiğidir. Çünkü, alev görüp siyahlaşmış bu kısımlarda acrolein maddesi oluşmuş demektir. Acrolein, klinik deneyler ile kanıtlanmış kansere neden olan bir maddedir.
    Bağırsak kanserine karşı koruyucu ve önleyici olarak kullanılan patatesin kabuklarında çok önemli etkin maddeler bulunmaktadır. Patates kür amaçlı olarak kabukları soyulmadan kullanılmak zorundadır.
    Değerli okuyucu, patatesin kabuğu değersiz bilinir. Bugüne kadar bu doğrultuda herhangi bir araştırma da yapılmamıştır. Belki şu an kendi kendinize şu soruyu soruyorsunuzdur, öyle ise sadece patatesin kabuklarını kullanarak kürü uygulayabilir miyiz? Hayır. Çünkü, patates ve kabuklarının içerdiği etkin maddelerin haşlama esnasında beraberce bulunması şarttır. Ne tek başına soyulmuş patates ne de tek başına kabukların haşlanmış kürü amaca uygun değildir.

    GÜNÜN KÜRÜ
    Kür 1: Bağırsak kanserini önleyici
    Kullanacağınız patatesler çamurlu veya kirli ise önce soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle ılık veya sıcak suda yıkamayınız. Soğuk suda yıkadıktan sonra, orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Haşlama işlemi bitince ılımasını bekleyiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Haşlama suyunu tülbentle süzerek ayırabilirsiniz. Haşlanmış patatesin kendisi ve kabukları tüketilmeyecektir. Haftada üç kez, bir ay boyunca aşağıdaki şekilde uygulanır. Her defasında taze olarak hazırlanması şarttır. Kesinlikle üç günlük kür için gerekli miktarı bir defada hazırlamayınız.
    Birinci gün: 1 su bardağı
    İkinci gün: 2 su bardağı
    Üçüncü gün: 1 su bardağı
    Öğle yemeklerinden bir saat önce içilir. Bir ay tamamlandıktan sonra, daha sonraki aylarda üç günlük kür ayda bir defa uygulanır.

    Kür 2: Bağırsak kanserine karşı destekleyici
    Orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Üç ay boyunca hergün öğlen yemeğinden bir saat önce bir buçuk su bardağı içiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Haşlama esnasında su kaybı olursa, su ilave edilebilir.

    BİLİYOR MUYDUNUZ?
    Tatlı patates
    Yeri geldiği için sizlere tatlı patates hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Tatlı patatesi zaman zaman pazarlarda bulmak mümkün olmaktadır. Bunlara şeker patatesi de denilmektedir. Eğer karaciğer yorgunluğunuz, hepatit şikâyetleriniz veya sarılık veya da karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıklarınız var ise çiğ olarak tüketmeyiniz. Çiğ olarak diyorum çünkü, bazı kimseler çiğ olarak şeker patatesinin tüketilmesinin faydalarının olduğuna inanmakta. Doğru bilinmesi gereken nokta şudur, karaciğere bağlı hangi rahatsızlığınız olursa olsun şeker patatesini çiğ olarak tüketmeyiniz.

     
Tatlı patatesin faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  2. Tatlı elma yağının faydaları

    Tatlı elma yağının faydaları

    tatlı elma yağı tatlı elma yağı faydaları yağının faydaları yağının bebeklerde kullanımı Tatlı elma yağının sağlığa birçok faydası vardır.Bakalım hangi rahatsızlıklar ve hastalıklar için tatlı elma yağı öneriliyor Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkilerinin olduğu özelliklere sahiptir. Bebeklerde gaz sıkıntılarında hafifleticidir.Bronşit,astım, adet düzensizliğinde yardımcı....
  3. Patatesin cilde faydaları

    Patatesin cilde faydaları

    Cilt güzelliği için cilt bakımı yapmanın önemi tartışılmaz. Cilt bakımında ise, klasik cilt bakımı yöntemleri olarak bilinen, temizleme, tonikleme ve nemlendirme işlemlerinden çok daha fazlasıdır aslında cilt bakımı. Cilt bakımı, temizleme, tonikleme ve nemlendirmeden önce, cilde ihtiyacı olanı vermekle alakalıdır çünkü. Cilt bakımında, akneli bircildiniz varsa akneli ciltler için; lekeli...
  4. Mor patatesin faydaları nelerdir?

    Mor patatesin faydaları nelerdir?

    mor patates nedir,mor patates nasıl tüketilir,mor patates nelere iyi gelir,mor patates hakkında bilgiler Ülkemizde yeni keşfedilmeye başlayan mor patates, 7.000 yıl önce Güney Amerika’daki İnka Krallarına mahsus, Tanrıların yiyeceği olarak kabul edilmiştir. ABD Tarım Bakanlığı'na göre en koyu mor renkli patatesler diğer mor patateslere göre dört kat daha fazla antioksidan içeriyor....
  5. Patatesle cilt renginizi açın

    Patatesle cilt renginizi açın

    Cilt bakımında her zaman doğal şifalı bitkiler, sebze ve meyveler faydalı olur. Hazır satılan cilt bakım ürünleri yerine tercih edildiklerinde, hem daha az maliyetle cildinize bakım yapabilir, hem de kimyasal içeriklere maruz kalmamış olursunuz. Sizlere tavsiye edeceğimiz patatesle cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Patates sağlık açısından çok yararlı bir sebzedir. Patatesin yararlı...

Sayfayı Paylaş