gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Patlıcan Kanserden, Pırasa Felçten Koruyor

    Konu, 'Çöplük' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    pırasa ve patlıcanın faydaları,pırasa felçten korurmu,pırasa ve patlıcan hangi hastalıklardan korur,patlıcan ve pırasa hangi hastalıkları önler,patlıcan kanserden koruyormu,patlıcan ve pırasanın sağlığa faydaları hakkında bilgiler

    images.jpg

    Bütün sebzelerin faydalı şüphesizki vardır. bunlardan birkaç tanesi varki hem felçten hem de kanserden koruyor. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar; pırasa, patates ve patlıcanın inanılmaz faydaları bulunduğunu belirterek, patlıcanın kanserden, pırasanın ise felçten koruduğunu söyledi.
    Tutar, pırasa, patlıcan ve patatesin faydaları hakkında bilgiler verdi.

    “Pırasa; Soğan familyasından olan pırasa en düşük kalorili sebzelerden birisidir. İçerisindeki kükürtlü bileşikler nedeni ile çoğu insan tarafından çok sevilmese de faydaları ile birçok sebzeye göre ön plana çıkmaktadır. Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi pırasanın antioksidan içeriği oldukça yüksektir. Yani kış aylarında hastalıklara yakalanma riskini azaltır. İçerisinde zengin vitamin ve mineral içeriği olan pırasa günlük lif ihtiyacınızın ortalama %6-10’unu karşılarken, günlük K vitamini içeriğinin %45’ini, C vitamini içeriğinin %5’ini karşılamaktadır.Nitrik oksidin serbest bırakılmasını sağlayarak damar sertliğini önler bu özelliği ile koroner kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaktadır. Akciğer ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı koruyucu etkisi olan pırasanın içerisindeki özel yağ asitleri ile yaşlandırmayı geciktirici etkisi vardır. Tüm koyu yeşil yapraklı besinlerde olduğu gibi pırasa içerisinde de folik asit yüksek miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle gebelik düşünen kadınlar için ekstra önemli bir besindir.

    Patlıcan; Sebzelerin genel özelliği olan yüksek lif içeriği olması patlıcan içinde geçerlidir. Bu özelliği ile barsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğindeki magnezyum sayesinde istemsiz kas kasılmalarını engeller. Düşük şeker ve kalori içeriği ile şeker hastalarının vazgeçilmez besini olabilir. İçerisindeki B grubu vitaminleri nedeni ile sinirlerinizin yatışmasını sağlar. Yoğun ve stresli bir gün sonunun vazgeçilmez besini olabilir. Yüksek kolesterol probleminiz varsa bunun vücudunuza vereceği olumsuz etkileri azaltmaktadır. Patlıcan genel olarak kızartılıp tüketilmektedir. Bu pişirme yöntemi ile birçok olumlu etkisini kaybetmektedir. Ayrıca kabuğunda bulunan nasunin olarak adlandırılan flavanoid toksin maddelerin vücuttan atılmasında, hücre hasarının önlenmesinde ve vücudu kansere karşı korumada etkili bir maddedir. Bu nedenle kabuklarının hepsi soyulup tüketilmemelidir.

    Patates; Patates sebze değil ekmek grubunda yer alan bir besindir. Bu nedenle kalori içeriği diğer sebze grubu olan besinlere göre daha yüksektir. Ayrıca tüketilme alışkanlığı olarak genelde kızartılma tercih edilmesi patatesi tüketilmemesi gereken bir besin grubuna sokmaktadır. Aslında doğru pişirme yöntemi ve doğru miktarda tüketilmesi sonucu patatesinde, pırasa ve patlıcan gibi vücut için birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Öncelikle yüksek potasyum düşük sodyum içeriği nedeni ile kalp sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Sindirimi kolaylaştırması yanı sıra cilt sağlığı içinde vazgeçilmez bir besindir. Kabızlık problemini sık yaşıyorsanız patatesi beslenme programınızda bulundurmanızda fayda vardır. Çünkü yüksek lif içeriği ile bu problemi yaşama riskinizi azaltır. Şeker hastalarının veya kilosu yüksek olan bireylerin daha dikkatli tüketmesi gerekir. Çünkü patates hızlı kan şekeri seviyesini arttırması özelliği ile bu bireylerde daha farklı sağlık problemlerine neden olabilir. Ayrıca sıcak patates (püre, yemek) yerine soğuk olarak tüketilmesi (patates salatası) kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayacaktır.”
     
Patlıcan Kanserden, Pırasa Felçten Koruyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enginar kanserden koruyor

    enginar kanserden koruyor

    Anayurdu Akdeniz ülkeleri olan enginar, toprağı zengin, iklimi yumuşak ve nemli olan pek çok ülkede yetiştirilir. Yaklaşık 1 m. uzunluğundaki bitkinin toprak üstü bölümü her yıl çiçeklenme döneminden sonra ölür. Ertesi yıl yeni yaprak ve çiçekler verir. Rozetler oluşturan yaprakları derin loplu ve bol tüylü, çiçekleri mor renklidir. Ekiminden sonraki dört-sekiz yıl içinde rozet demeti giderek...
  2. Çağla kanserden koruyor

    Çağla kanserden koruyor

    çağlanın faydaları çağla badem hamilelikte çağla yemek gebelikte yemek çagla badem Bugünlerde manav tezgâhlarında, hatta seyyar satıcı arabalarında bol bol gördüğümüz badem çağlası, insanın içini ferahlatan mayhoş lezzetinin yanı sıra sağlığımız için de son derece yararlı bir meyvedir. Bu sebeple uzmanlar, “çağla mevsimini iyi değerlendirin, bol çağla yiyin” uyarısında bulunuyor. Yaklaşık on...
  3. Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuzda bulunan laykopen maddesinin kansere karşı koruyucu olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Çiçek, yaptığı açıklamada, karpuzda, kansere karşı koruduğu bilinen laykopen maddesinin bol miktarda bulunduğunu, kan basıncının dengelenmesinde ve vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı...
  4. Çörek otu kanserden koruyor!..

    Çörek otu kanserden koruyor!..

    Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu kanser ve gribe karşı koruduğunu, kansere yakalananların tedavisine ise yardımcı olduğunu söyledi. Çörek otundaki thymoquinone isimli kimyasal maddenin kanserli pankreas, meme, bağırsak ve karaciğer hücrelerinin üremesini...
  5. Pırasa Dolması Ve Patlıcan Sote...

    Pırasa Dolması Ve Patlıcan Sote...

    Pırasa Dolması: Malzemeler: 2 adet kalın pırasa 250g kıyma 1 kuru soğan 1 sivribiber 1 su bardağı maydanoz 1 çay bardağından daha az pirinç tuz karabiber pulbiber Hazırlanması: Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. Dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. Tuzlu suda çok az haşlayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç...

Sayfayı Paylaş