gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    tavuklu papaz yahnisi Malzemeler: 1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
    4 adet küçük soğan
    7 diş sarımsak
    2 çorba kasığı salça
    Yarım cay kasığı köri
    1 çay kasığı karabiber
    2 tatlı kaşığı nane
    1 çorba kasığı üzüm sirkesi
    2 adet küçük boy patates
    Yeteri kadar su ve tuz



    HAZIRLANIŞI :
    Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
    İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.


     
  2. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)
    emeğine sağlık
     
Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

    Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

    Malzemeler: 8 Parça Kemikli Kuzu Eti 5 Adet Kuru Soğan 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Adet Karanfil 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Yoğurt Yeterince Su HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim. Eti kevgirden geçirip suyunu...
  2. Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı Vişne 4-5 Adet Mürdüm Eriği Yemeğin Tarifi Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın. Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın. Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin. Jölenin içine ekleyin. Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde...
  3. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  4. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  5. papaz yahnisi

    papaz yahnisi

    MALZEMELER 500 gr. dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı margarin 30 adet arpacık soğan 3 adet havuç 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı domates salçası 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Yapılışı Dana etlerini yıkayıp, yağla birlikte tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. Havuçları iri iri doğrayın. Etlerle...

Sayfayı Paylaş