gebe
  1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    Yoğurt Soslu Karnabahar Kızartması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    karnıbahar kızartması karnıbahar kızartması videolu video yoğurt soslu kızartmasının yanına ne yapılır Malzemeler :
    * 1 çiçek karnıbahar

    Sosu için:
    * 1 soda
    * 1 yumurta
    * 2 çorba k.ketçap
    * alabildiği kadar un

    Yoğurt sos için:
    * 1 kase yoğurt
    * 1 tutam dereotu

    Hazırlanışı :

    Sosu için soda*yumurta ve ketçapı karıştırın.Boza kıvamına gelene kadar birkaç kaşık un ekleyin. Çiçek çiçek ayırıp haşladığınız karnıbaharları bu sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Yoğurt sos için yoğurt ve ince kıyım dereotunu karıştırın.İsterseniz çok az zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Sıcak karnıbahar kızartmanızı bu lezzetli yoğurt sosa batırarak yiyebilirsiniz.

     
Yoğurt Soslu Karnabahar Kızartması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yoğurt Soslu Pancar Salatası

    Yoğurt Soslu Pancar Salatası

    Malzemeler : • Pancar 1000 gr. • Sirke 275 ml. • Sarmısak 4 diş • Fesleğen 3 çorba kaşığı • Yağ - Hardal Karışımı 60 ml. • Yoğurt 250 ml. • Krema 1 çorba kaşığı • Taze Soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı • Beyazbiber Hazırlanışı : Pancarların saplarını ayıklayıp, yıkayın. İri küp biçiminde doğrayın. Pancarları alacak büyüklükte bir tencereye 1,5 lt. su koyun, 200 ml. sirke ve 2 diş...
  2. karnabahar

    karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower / Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  3. Karnabahar

    Karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower/ Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  4. Yoğurt soslu armut

    Yoğurt soslu armut

    Malzemeler: 1 armut 125 gr süzme yoğurt 1 çay kaşığı bal 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık 1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 1 tutam tarçın 1 tutam safran 1 kahve fincanı su Hazırlanışı: * Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya...
  5. Lübnan usulü karnabahar kızartması (resimli)

    Lübnan usulü karnabahar kızartması (resimli)

    Sevgili Melekler karnabaharı seviyor ve pişirirken biraz değişiklik yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre,buyrun: Malzemelerimiz: 2 yumurta 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı irmik 5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Pulbiber Kızartmak için sıvıyağ Üstüne sarımsaklı yoğurt Karnabaharları çiçek çiçek...

Sayfayı Paylaş