gebe
  1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    893
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Yufkalı Kadayıf

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

    yufkaya sarılmış kadayıf tatlısı yufkaya sarılı kadayıf tatlısı (8-10 Kişilik) Malzemesi: ¢ 1 tane taze yufka
    ¢ 200 gr taze tel kadayıf
    ¢ 250 gr margarin
    ¢ 200 gr dövülmüş ceviz
    ¢ 4 su bardağı toz şeker
    ¢ 4 su bardağı su
    ¢ 1 çorba kaşığı limon suyu
    Hazırlanışı:
    Yufkayı masaya yayın, bir el basımı genişliğinde 5 parçaya enine kesin. Taze tel kadayıfı iyice didin ve dövülmüş cevizle karıştırın. Göz kararı beş parçaya ayırın. Kestiğiniz yufkaların içine rulo sarılacak biçimde sıkıca yerleştirin ve üçe katlayarak rulo yapın. Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır. Bu ruloyu 7-8 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Elinizdeki yufkaların hepsini aynı şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin.
    Margarini bir tavada iyice kaynatın. Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların üzerine kaşık kaşık dökün ve fırına koyun. Yufkalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
    Tatlıları fırına koyduğunuzda şurubu da kaynamaya koyun. (4 bardak su, 4 bardak şekerle) Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından çıkıncaya kadar şurubu kaynatın. Tatlılara sıcak sıcak dökün.
    Afiyet olsun.

     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
Yufkalı Kadayıf konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yufkalı Pilav

    Yufkalı Pilav

    Malzemeler : 4 su bardağı pirinç 250 gr margarin 1 adet yufka karabiber tuz Yapılışı : Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin...
  2. Muhallebili kadayıf

    Muhallebili kadayıf

    muhallebili kadayıf Nefis bir tatlıyla ağzınızı tatlandırmaya ne dersiniz? İşte hem hafif hem leziz bir tatlı tarifi... MUHALLEBİLİ KADAYIF Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı,...
  3. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. çikolatalı kadayıf :)

    çikolatalı kadayıf :)

    kadayıf, çikolatalı, tarifi, malzemeleri, denenmiş, resimleri, ile ilgili bilgiler burada arkadaşlar Çikolatalı Kadayıf Tatlımın Malzemeleri yarım kg kadayıf 500 gr antep fıstığı 2 çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 5 çorba kaşığı bal 1,5 su bardağı su Çikolata Sosu için: 100 gr bitter çikolata 100 gr 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı...

Sayfayı Paylaş