Gebelikte Olan Kahverengi Akıntı Ne Demektir ?

Merhaba, Gebelik döneminde görülen lekelenme ve kanama istenmeyen bir durumdur.Gebelik açısından düşük riski oluşturabilir. Durumunuzu hekiminize bildirin müdahale gerekebilir.
 
Manolya 1979 ayni zamanda hamile kalmışız suan ben 9+2 haftalik hamileyim benimde ara kahverengi lekelenme oluyo progestan kullaniyorum bol bol istirahat ediyorum sen nasılsın sendede oluyomu hala lekelenmeler.
RABBİM saglikli hayırlı bi sekilde bebeklerimizi kucağımıza almayi nasip etsin.
 
Merhaba la tahzen gebelikte kadınların çoğunda lekelenme olabiliyor. Çoğu zaman risk oluştursada doktor kontrolünde olmak bu durumu engeller. Bu ür durumda dinlenmek ağır işlerden kaçınmak en doğrusu. Allah evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.
 
Merhaba 4 hafta 4 günlük hamileyim ve adet günüm de kahverengi akıntım oldu. Doktora 19 martta gittim o zaman bana bebeğin gelişmedi alttan muayene edelim sonra bebeği goremezsek hamileliği sonlandırırız dedi. Sizce bu kahve rengi akıntı normal mı yoksa sıkıntı var demek mı oluyor. Bana yardım edin lütfen.
 
kahverengi akıntının sebebi birçok neden olabilir bu bir düşük ya da bir yerleşme kanaması olabilir çünkü adet kanamanızın gününe denk gelen bir günde olmuş dediğinize göre. Şuan 4 haftalık hamile iseniz kesenin görülememesi olası . Vajinal ultrason ile 4.5 -5 haftalık bebek kesesi görülebilir ancak karından ultrasonla ile 6 haftada iken görülmesi muhtemel.
 
Merhaba 4 hafta 4 günlük hamileyim ve adet günüm de kahverengi akıntım oldu. Doktora 19 martta gittim o zaman bana bebeğin gelişmedi alttan muayene edelim sonra bebeği goremezsek hamileliği sonlandırırız dedi. Sizce bu kahve rengi akıntı normal mı yoksa sıkıntı var demek mı oluyor. Bana yardım edin lütfen.

Merhaba, gebelikte görülen kanama / lekelenmeler dikkate alınmalı. Düşüğün yada sağlıksız gebeliğin habercisi olabiliyor. Fakat geç döllenmenin işareti yani implantasyon da olabilir. Gebeliğinize hemen müdahale ettirmeyin. Gerekirse başka bir hekime daha görünün. Gebelikte kese 5-6. Haftalar da görülür tedirgin olmayın.. Hekim kontrollerinizi aksatmayın. Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.
 
Merabalr beyza hanim sonunda bebeğim doğdu çok şükür sagliklica.4.5 aylığı suan. Şimdiye kadar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.gobegim aşırı büyük ve bebek de kilolu görünüyor ve bir sürü bahaneler diye sezeryan oldum.bebegimse 3.770 doğdu.snr dr normal doğum demiştim senin için dedi .Neyse bebeğim sağlıklı çok şükür sizin bilgileriniz ile daha rahat gebelik geçirdim.simdiki sknt m ise hamileligimde 45 kilodan 90 ulaştım.suan 70 kiloyu ve regl olmuyorum.daha önce bir makalenizde d. Kontrol haplarının hormon düzenlediği için verildiğini ise yaramazsa daha ayrıntılı muane olması gerektiğini yazmışsınız.kullaninca oluyor bırakınca düzeni yok ne yapabilirim.ve herkes göbeğimin sezeryan olduğu için kalacağını söylüyor suan yeniden 6 aylik gibi göbeğim.dr bu sknt yok demişti ama aşırı kilo alımının ileride bebegimide etkilemesinden korkuyorum.sizce ilgisi olabilir mi ve spor yaptığım halde kilo veremiyorum göbeğim küçülmesi imkansız mi dr bile bile kalır sezeryanlisin dedi :(şimdiden tsk ederim
 
Merhaba Tuğba hanım ; En son ağustos 2016 tarihinde yazmıştınız. Bebeğinize şükür kavuşmuşsunuz gözünüz aydın. Öncelikle evladınızı sağlıklı büyütmenizi temenni ediyorum. Gelelim sorularınıza. Sezeryan sonrası adet kanaması düzenli emziren annelerde 6. aydan itibaren başar. Bazen bu süre 10. aya kadar sarkabilir.Hatta ve hatta 1 yılı bile bulabilir. Bebeğini seyrek emziren yada hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması 3. aydan itibaren başlar. Bu yüzden telaş yapmayın .Gelelim diğer sorununuza. Gerek sezeryan olsun gerekse normal doğum olsun göbeğin olması normaldir. Bu durum geçicidir kesinlikle kalıcı değildir. Doktorunuza bu konuda katılmıyorum. Sezeryan ameliyatı olupta tığ gibi olan bayanlar var. Doğru bir zamanda egzersizlerle ve sağlıklı bir beslenme programıyla hem fazla kilolarınızdan hemde göbeğinizden kurtulabilirsiniz.Şu dönem bebeğinizi emzirdiğiniz için bir diyetisyenden yardım almanızı öneriyorum. Ayrıca imkanınız varsa spor salonuna gidin.Uzmanlar eşliğinde daha kolay zayıflayabilir eski formunuza kavuşabilirsiniz. İmkanınız yoksa İnternet üzerinden karın kaslarını çalıştırıcak , vücudun diğer bölgelerini forma sokucak egzersiz programlarını izleyip uygulayın. Durumunuzu çok kafaya takmayın. Bir çok bayanla ortak sorunu yaşıyorsunuz ve bu sorun kalıcı değil.(Kafanıza takılan ayrıntılar varsa sorabilirsiniz )Mutlu sağlıklı günler diliyorum..
 
Iyi dileklerimizi için tesekkur ederim çokça lakin üzücü bir durum ki ben emziremedim sutum olmadı benim:(( cezeratta diye bir hap vermis di dr 40 dan snr başla diye içtim ilk ay oldu ama bazı sorunlardan dolayı bıraktım 2 ay regliregli olmadı.blogunuzu hatırlayınca yazınızı daha doğrusu kullandım oldu. Lakin saglik ocağının verdiği hap kullandım olmadı. Buda bir sknt yaratirmi yoksa dediğiniz gibi dr gitmek için bir süre daha beklesemmi 5 ay olacak haziran 8 de. Ve siOn bilgilerinize dr danisiyordum. Dr beni azarlamisdi çok bilen hasta istemiyorum diye.misal lekelenmede dr giymemi önermiştim dr sorduğumda bu cvb ı almıştım bilgi vermiyordu bana.hey gidi günler iyiki yazmışım size tekrar tesekkurler:)
 
Rica ederim. Bir hekimin hastaya yaklaşımı çok önemli. Hastanın tüm endişelerini gidermeli dir. Hekimlerin çoğu bu prosödürle yaklaşım gösterse de bir kısmı anlattığınız gibi. Biz burdayız tuba hanım ne zaman isterseni sorularınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Bebeğinizle birlikte sağlıklı huzurlu günler diliyorum..
 
Geri
Üst