**Ölüm anında neler oluyor?**

@şK_MeLeĞ!.

Yeni Üye
Üye
**Ölüm anında neler oluyor?**
ölüm anında neler oluyor ölüm anında yaşananlar neler olur aninda olur ölmenin belirtileri
71717.jpg

Ölüm anında neler oluyor?

Kimi ışık görüyor, kimi de doktorları tepeden seyrediyor...

'Ölüm sadece belli bir an değildir' diyen bilim adamları bu müthiş gizemin peşine düştü.

İngiltere ve ABD'deki doktorlar, ölümün eşiğine gelinen andaki deneyimleri anlamak için, kalp krizi geçiren hastalar üzerinde büyük bir araştırma başlatıyor.

Bu iki ülkenin 25 hastanesindeki doktorlar, kalbi veya beyin faaliyetleri geçici olarak durmuş insanların "beden dışı" deneyimler geçirip geçirmediğini anlamak için 1500 kişi üzerinde çalışacak.

Beden dışı deneyimler araştırılacak

Southampton Üniversitesinin koordine ettiği araştırmanın 3 yıl sürmesi bekleniyor. Bu tür deneyimler yaşadıklarını söyleyen bazı insanlar, o anda bir tünel veya parlak bir ışık gördüklerini, bazıları da hastanede başlarında bekleyen tıp personelini kuşbakışı gördüklerini anlatıyor.

"Bilinç ayrı bir varlık mı"

Araştırmanın başkanlığını yürüten Dr. Sam Parnia, "Beyin durduktan sonra bilincin devam ettiğini gösterebilirseniz, bu bizi bilincin ayrı bir varlık olduğu olasılığına götürür. Bunun olduğu birçok vaka bulabileceğimizi zannetmiyoruz, ancak açık fikirli olmak durumundayız. Bu şimdi bilimsel araştırmaya konu olacak bir gizem" dedi.

Ölüm anının tıbbi tabiri

Yoğun bakım doktoru olan ve ölümün eşiğindeki deneyimlerin yeterince araştırılmadığını düşünen Parnia, "Yaygın inanışın aksine ölüm belli bir an değildir. Aksine, kalp atışları durduğunda, akciğerler çalışmamaya başladığında ve beyin fonksiyonları bittiğinde başlayan bir süreç, 'kardiak arrest' diye tabir edilen bir tıbbi durumdur" dedi.

Ölümün üç kriteri de kardiak arest durumunda geri çevrilebiliyor

Parnia, "Kardiak arrest (kalbin durması) esnasında ölümün 3 kriterinin tümü vardır. Bunu, kalbin yeniden çalıştırılması ve ölüm sürecinin tersine çevrilmesi çabalarının başarıyla sonuçlanabildiği birkaç saniyeden bir saate kadar sürebilen bir dönem takip eder. İnsanların bu kardiak arrest döneminde geçirdikleri deneyimler, ölüm sürecinde hepimizin geçirmesi muhtemel deneyimi anlamada eşsiz bir pencere açmaktadır" diye anlattı.
 
Kişi ölüm anında, imanı nasılsa öyle görürmüş.
Kötü imanı varsa kötü şeyler, iyi imanı varsa iyi şeyler görürmüş.
Allahım iyi imanla ölmeyi nasip etsin tüm müslümanlara inşaallah.
Emeğinize sağlık.
 
ölüm anı

lütfen ölüm anını söyleyin


aslında bize bunlar daha önce nakşedildi

öldün diyelim...
ilk olarak senin bedenin öldüğü yerde kalır ama ruhun normal yaşamına devam eder mesela karşıdan karşıya geçerken araba çarptı beden orda öldü ama ruhun karşıya gçeer devam eder yani normal bir yaşam gibi devam eder sonra ruh bedeni görürü ve sen bunu bedenininn etrafındakilere ölmediğini duyurmaya çalışırsın ama seni göremezler
cenaze namzı yıkama yağlama vs gibi aşamalar biter toprağa konursun toprak atılır ve mezarın kapanır ve snn idarkın açılır eğer imanın iyi ise bir pamuk üzerine konana tüyü alır gibi azrai,l canını alır ama kötü ise vucudundan dikenli bir ağaç çekercesine tüm kılcar ve bormal damarların tek tek çekilir.

sonra kabirde sorguya gieresin sorgudaki cevapların ve imanına gçre ya cennet bahcesi yada cehennem bir bölüm gösteririr sana bundan sonra dünyada yaptığın iyi şeyler varsa sevaplar amelini dolduru tabi kötü şeylerde..

allah ölümün hayırlısı versin.
herkeze hayırlı ölümler ha unutmayın her nefis ölümü tadacaktır
 
Geri
Üst