0-2 Ay Bebek Beslenmesinde Nasıl Yolar İzlenmelidir

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
0-2 Ay Bebek Beslenmesinde Nasıl Yolar İzlenmelidir
0-2 Ay Bebek Beslenmesi- Bir önceki yazımız olan bebeklerde beslenme yazımızda genel olarak bebek beslenmesi hakkında genel bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Yazımızdan inceleyebilirsiniz ama bu geneli biraz açmak gerekirse ay ay bebek beslenmesine dair önemli detayları daha ayrıntılı şekilde vermek daha iyi olacaktır. Şimdiki yazımızda 0-2 aylık bir bebeğin beslenmesi nasıl olur bundan bahsedeceğiz sevgili anneler.

2 aylik bebek beslenmesi.jpg


Bebeğinizin ilk doğduğunda tecrübesiz bir anne olabilirsiniz ama gün geçtikçe ve araştırma yaptıkça daha rahat olacağınızı unutmayın. Her şeyin ilki biraz zordur biraz zaman ve tecrübe ile daha bilinçli bir anne olursunuz. Bu bilgileri özellikle yeni anne adayları için paylaşıyoruz ki zorluk çekmeden bebeğinize daha faydalı olun. Bebeğin doğumundan hemen sonra sütünüz gelmeyebilir bunu sağarak getirmeye çalışmalısınız özellikle ağız sütü denilen ilk süt çok önemlidir bebeğiniz için mutlaka bebeğin bu sütü içmesi gerekir. Bebeğinizin bağışıklığını güçlendirecek çok faydalı bir süttür bu ilk süt. İlk süt daha sarımsı ve normal süte göre kıvamı hafif koyu renklidir. Ben de ikizlerimi sezaryen ile erken bir vakitte dünyaya geldikleri için hemen sütüm gelmemişti hastanede süt sağma makinesi ile sütümü sağarak veriyorduk iyi bilen bir ebe ya da hemşirenin size yardımı çok önemli bu konuda.

Bu işi bir rayına oturttuktan sonra bebeğinize her 2-3 saatte bir mutlaka süt vermelisiniz. Başlarda bu şekilde devam etmeniz gerekecektir. Sonra iş rayına oturduğunda bebeğiniz zaten her acıktığında onu emzirmelisiniz. 6 aya kadar anne sütünün önemini tüm uzmanlar vurguluyor bunu dikkate alarak bebeğinizi mutlaka emzirmelisiniz ki emzirdikçe sütünüz yerine yenisi dolacak ve göğüsleriniz daha iyi süt üretecektir emin olun. Bu ilk 2 ay için düşünürse anne sütü haricinde bebeğinize ekstra bir şey vermeniz gerekmeyecektir. Bebeğinizin kilosu normal seviyelerde ise anne sütü yeterli olacaktır. Günde 5-6 kez gece de dahil olmak üzere bebeğinizi emzirmelisiniz.

Emzirmek için mutlaka rahat ortamları tercih edin özellikle bazen kıyafetlerinizi çıkararak bebeğinizin sizin sıcaklığını daha rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz. Yani bebeğinizi emzirdiğiniz zamanlar sadece onun besin ihtiyacını karşılamak için değil de onun anne sevgisi şefkati ihtiyacını da karşılamak olsun amacınız. Bebeğinizi emzirirken başının midesinden yüksek konumda olmasına özen gösterin. Böylece gazını çıkarmak sindirimi de kolay olacaktır. Bu ilk 2 ay içinde bebeklerde aşırı gaz sancısı olabilir onun gazını çıkarması için ona bazı rahatlatıcı masajlar yapabilirsiniz. Özellikle emzirdikten sonra hemen yatırmak yerine omzunuza alarak sırtını sıvazyalarak gazının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Çok aşırı gaz sıkıntısı çeken bebekleri anlarsınız zaten uyumak istemez yüzü kıpkırmızı olana kadar ağlar o zaman belki doktorun size tavsiyesi olabilir bazı durumlarda bitkisel şurup verebiliyor doktorlar. Aynı şeyi ben de ikizlerimden birinde yaşadım yaklaşık 2-2.5 ay kolik sürdü bunun için yapmadığımız masajlar kalmadı ayrıca doktorumuz da bitkisel bir gaz giderici şurup vermişti günde 3 kez bir çay kaşığı olarak veriyordum. Bebeklerin gaz sancısı olmaması için bu yazımızı incelerek daha bilinçli olabilirsiniz. Kilosu az ise süt miktarı yetersiz geliyorsa doktorunuz takviye formül mama tavsiye edebilir. Eczanelerden formül mamaları alabilirsiniz ama tabii dr tavsiyesi dahilinde kullanın bu mamaları.

anne sutu saklamak.jpg


Ayrıca bebeğin d vitamini ihtiyacını karşılamak için doktorunuz damla önerebilir. Eğer sütünüz çok fazla geliyorsa sağıp buzdolabında da saklayabilirsiniz. Bunun için eczaneden süt saklama poşetleri alabilirsiniz. Buzdolabında 3 gün buzlukta ise 3 ay saklayabilirsiniz anne sütünü. Ayrıca anne sütünden yoğurt yapanlar bile var hanımlar. Benim ikizlerim gibi erken doğum yapıp sarılık olan bebeğiniz varsa sütünüzü sağıp vermeniz gerekebilir bunun için biberon yerine bir çay bardağını tercih edebilirsiniz. Bardakla vermek bebeğinizin ilerde sizin memenizi tutmasını kolaylaştıracaktır. Özellikle biberona alışan bebekler daha sonra annesinin göğsünü tutmak istemeyebiliyor. Bu durumda bebeğinizi kundakta olarak bacaklarınızın arasına dik şekilde alarak bardakla yavaş yavaş sütü vermeniz gerekebilir. İlk 2 ay içinde bebeğiniz biraz daha toparlamış siz de bu duruma adapte olmuş olacaksınız.
 
Geri
Üst