Adet döneminde parça pıhtı gelmesi normalmidir ?

Uzman SühaN

Administrator
Adet döneminde parça pıhtı gelmesi normalmidir ?
adet,adet dönemi,adet dönemi pıhtılı kanama,adet dönemi et parçası düşürme,parçalı pıhtılı adet dönemi,adet dönemi pıhtı düşürme,adet dönemi parça düşürme


Adet olduğunuz zaman kan pıhtılarını muhtemelen görmüşsünüzdür. Her adet döneminde bu pıhtılar olmayabilir. Bazen kanın rengi koyu ve kıvamlı olur. Pıhtılar endişe nedeni olabilir.Pıhtılar, kalın kan yığınlarından başka bir şey değildir. Pıhtılar, vücudunuzun doğal bir sonucudur. Kanamayı kontrol etmenin doğal bir yoludur. Adet kanının renk ve kıvamının bir süre boyunca değişmesi normaldir. Bu makalede adat,adet kanaması,adet döneminde pıhtı,adet döneminde pıhtı neden olur,adet döneminde pıhtılı kan,adet döneminde pıhtılı kan parçası düşürme gibi ayrıntılara ulaşabilirsiniz.


adet dönemi.jpg





İnternette bulunan kan pıhtılaşması hakkında bilgi edinirken , bu konunun ne kadar tartışmalı olduğunu göreceksiniz. Bazı yazarlar bunun bir norm olduğunu iddia ederken, diğerleri ısrarla patolojik olduğunu söylüyorlar. Hormonal dengesizlik veya pıhtılaşma ile ilgili sorunlar nedeniyle adet kanamaları sırasında kalınlaşmış kan kitlelerinin olduğu görüşlere bile rastlayabilirsiniz. Bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele almaya çalışacağız ve pıhtılaşmanın neden normal olduğunu ve hangi durumlarda endişelenmeniz gerektiğini açıklayacağız. Bu makaleyi okuduktan sonra, söz konusu spesifik semptomlara nasıl tepki verileceği konusunda tam bir anlayışa sahip olacaksınız.



Adet döneminde kan pıhtıları, döneminizin en ağır günlerinde normaldir. Menstrüel kan pıhtılarının kesin nedeni belirsiz dir. Uterin astarınızın (endometriyum) dökülmesi tipik olarak kademeli olarak veya aniden arttıkça değişen bir akış hacmine sahip olacaktır. Adet kanaması aynı zamanda süre, renk (eski veya yeni kandan) ve dokuya göre değişir. Periyodik kan dokusu, kan pıhtıları olarak ortaya çıkabilen, dökülme endometrial dokusunun bir sonucu olarak değişir.Periyodik kan pıhtıları, adet kanının yaygın bir özelliğidir . Özellikle en ağır günlerde pıhtıları görmek normaldir.





Dönem akışınızdaki kan pıhtıları çok normal ve sadece menstruasyonunuzun doğal bir parçası olabilir.Birçok kadın, adet dönemi boyunca belirli bir dönemde dönem pıhtıları geçirir. Genellikle endişelenecek bir şey değildir.Bir kan pıhtısı, menstrüasyon sırasında vücudunuzdan atılan kalın kanlı bir adet kanıdır. Pıhtılar, akışınızın en ağır kısmı sırasında en yaygın olanıdır bu genellikle ilk birkaç gündür. Kan pıhtıları boyut ve renk olarak değişen tıknaz, jöle benzeri lekeler gibi görünüyor.


adet dönemi pıhtılı kanama.jpg






Pıhtı Tehlikeli mi?


Aslında, tıbbi bir sorun, enfeksiyon ya da düşük yapma nedeniyle pıhtıları görmediğiniz sürece endişelenmenize gerek yok. Ayrıca, ağrının eşlik ettiği pıhtılarınız varsa o zaman ciddi bir şey olabilir.




Adet kanının koyu renk olması normalmidir ?


Adet kanınız koyu kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişebilir. Adet başlangıcı ve bitiminde kanın koyu olması normaldir.



Menstrüel Kanın Rengi: Normal kırmızı, çok soluk ve çok koyu değil


Adet Kanının Miktarı: Çok ağır değil ve çok az değil, genellikle her siklusta 4 ila 12 çay kaşığı


Menstrüel Kanın Tutarlılığı: Çok kalın değil ve çok ince değil


Bu elbette ideal bir durum. Gerçekte, birçok kadın mükemmel adet kanı için kriterleri karşılamıyor.Bildiğiniz gibi, östrojen ve progesteron, rahim astarının üretimini ve dökülmesini düzenler.Bu hassas denge bozulduğunda, aşırı kalın bir uterus astarının gelişmesine yol açabilir.Bu kalınlık, normalden daha fazla kanamaya katkıda bulunabilir. Astar döküldüğünde adet kanında pıhtıya neden olabilir.Östrojen baskınlığı, belki de süre boyunca kalın uterus astarı ve kan pıhtılaşmasına neden olan en yaygın hormon dengesizliğidir.

Uterin fibroidleri veya leiomyomları rahmin malign olmayan tümörleridir.Uterus fibroidleri olan kadınlar adet kanaması geçirirler ve ayrıca dönem boyunca kan pıhtılarını geçmeye eğilimlidirler. Endometrioziste rahim dış tabakası uterus dışında büyürken, adenomyozda uterus kasında büyür.Her iki durumda da ağır kan akışı olan anormal dönemler oluşabilir, bu nedenle kan pıhtıları oluşabilir. PKOS da düzensiz hormon düzeyleri kilo alımı, anormal tüy büyümesi, adet kanamaları, adet sırasında uzun süreli veya ağır kanama ve kan pıhtılaşması gibi semptomlara neden olur.Stres ve hoş olmayan ruh halleri uterusu gerginleştirir ve akıcı bir kan akışını engeller. Bu nedenle, menstruasyon sırasında kendinizi rahat ve sakin tutmanız çok önemlidir. Östrojen baskınlığı, dönem içinde ağır adet kanaması ve kan pıhtılaşmasının ana nedeni olduğundan, östrojenin altta yatan nedenlerini ele almak ve östrojen baskınlığını azaltmanın doğal yollarını öğrenmek önemlidir .



Dönem kanınızın bir dönemden diğerine değişmesi normaldir. Bir ay yoğun pıhtılı kanamanız olabilr, bir diğer ay pıhtı görmeyebilirsiniz.Bu diyetinize ve yaşam tarzınıza bağlı olabilir.Döneminizdeki kan pıhtıları genellikle parlak veya koyu kırmızıdır ve bazen adet akışının yoğun ve kalın görünmesine neden olur.


Yukarıda belirtildiği gibi, adet pıhtıları yaygındır ve genellikle başka tıbbi tedaviye ihtiyaç duymaz. Bununla birlikte, renk, kalınlık veya pıhtılaşma gibi bazı alışılmadık değişiklikler tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan bir kan problemini gösterebilir. Endişeleriniz varsa mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün. Herhangi bir komplikasyon olmaksızın pıhtılaşma tıbbi yardıma ihtiyaç duymayabilir. Ancak pıhtılaşma, yorgunluk veya zayıflık gibi başka semptomlara eşlik ederse, o zaman anemi gibi diğer tıbbi sorunlardan da kaynaklanabilir.


Pıhtılar parlak kırmızı veya koyu renkli olabilir. Çoğu zaman, bu pıhtılar kanamanın en ağır günlerinde açığa çıkar. Akışınızdaki çoklu pıhtıların varlığı, adet kanınızın normalden daha kalın görünmesine neden olabilir. Evet. Birçok kadın düzenli olarak adet sırasında pıhtılaşma geçirir. Adet döneminde pıhtı olmasının nedenleri şunlardır. Polipler,miyomlar,adenomyozis gibi. Hamilelik bir olasılık olduğunda, her zaman için test edilmelidir. Düşükler ve ektopik gebeliklerin hepsi pıhtılaşma ile ilişkili olabilir.
 
slm adetim bu ay gecikti 2 gün daha sonra adet oldum ama parçalı pıhtılı olmuştu 5 gün sürdü yeni evliyim bir sorun olmaz değilmi?
 
Merhaba, makalemizde belirttiğimiz gibi adet döneminde pıhtı görülmesi normaldir . Hemen hemen her dönem görülebilir. Bir sorun oluşturmaz. Ancak gebelik döneminde böyle bir durum düşükle sonuçlanabiliyor.
 
adetim saat gibidir ilk defa 4 gün erken oldum parçalı pıhtılı adetim geldi 5 gün sürdü eşim prezervatifle korunuyor sizce düşükmü yaptım
 
adet döneminde büyük kan pıhtısı gelmesi
adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi
adet döneminde et parçası gelmesi kadınlar
adet döneminde siyah kan pıhtısı gelmesi
adet döneminde et parçası gelmesi
adet döneminde kan pıhtısı gelmesi
adet kanamasında ciğer gibi parça gelmesi
vajinadan kan pıhtısı gelmesi

Selam hanımlar bir çoğunuz eminimki adet döneminde düşen et parçalarını pıhtılarını merak ediyor. Ben 22 yaşındayım ve bekarım geçen ay nerdeyse 5 cmlik bir et parçası düşürdüm o an öyle sancım olduki anlatamam herhangi bir ilişkim olmadı daha öncede belirttiğim gibi bekarımda bu bebek değilse neydi acaba diyip doktora gittim doktor bazen adet dönemlerinde rahimin iç tabakası nın bütün parça halinde atılabileceğini söyledi yani durum normalmiş korkulacak endişelenecek bir şey yokmuş. Kadınlarda kızlarda parça düşürme pıhtı düşürme normalmiş korkmayın yani ;)
 
Kan pıhtıları dönemlerde oldukça normaldir. Ancak pıhtının büyüklüğü yumruktan daha fazlaysa, doktora başvurmak daha iyidir. Olası nedenler hakkında bilgi almak için okumaya devam edin. Östrojen ve progesteron adı verilen hormonlar uterus kaplamasının kalınlaşmasından ve dökülmesinden sorumludur. Bu denge bozulursa, uterus çok kalınlaşabilir, bu da kan pıhtılarına neden olur.Hamilelikten sonra uterus normal boyutuna geri çekilir. Ancak, bazı durumlarda bu olmayabilir. Bu gibi durumlarda, kan toplanır ve vücuttan serbest bırakılmadan önce bir pıhtı oluşturur. Endometriozis. Bu tıbbi durumda, rahim duvarının içinde büyümesi gereken hücreler rahim dışında büyür. Bu ağır kanama, ağrı ve kan pıhtıları ile sonuçlanır. Fibroidler rahim duvarının içinde büyüyen kanserli olmayan tümörlerdir. Östrojene karşı hassastırlar, bu nedenle östrojen seviyesinde bir artış olduğunda menstürasyon sırasında, fibroidlerin önemli bir artışı vardır. Bu durum kan pıhtıları ile ağır kanama ile sonuçlanır.Kan pıhtıları hakkında endişelenmeye gerek yok. Ama büyük kan pıhtıları durumunda bir doktora görünmekte fayda vardır.
 
Geri
Üst